Julia Roberts: Ποια είναι η δίαιτά της; Τι γυμναστική κάνει; Τι σε συμβουλεύει;

Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Εντυπωσίασε από την πρώτη φορά με την ομορφιά και το καλλίγραμμο σώμα της, τότε στην ταινία “Pretty Woman”. Η ηθοποιός με το ζεστό και πλατύ χαμόγελο εξακολουθεί να διατηρεί αυτή την αδύνατη σιλουέτα ακόμα και σήμερα που είναι 47 ετών και μητέρα τριών παιδιών. Πώς τα καταφέρνει; Δες παρακάτω τη δίαιτα, τη διατροφή, αλλά και τη γυμναστική που κάνει…


Η μαμά Julia μαγειρεύει υγιεινά για όλη την οικογένεια

Η Julia είναι μια μητέρα αφοσιωμένη, περνά πολύ χρόνο με τα παιδιά της και λατρεύει να τους μαγειρεύει. Έχει δηλώσει μάλιστα πως μπορεί να μαγειρέψει μέχρι και 3 διαφορετικά φαγητά μέσα στη μέρα για να ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Προσπαθεί όμως αυτά τα φαγητά να είναι υγιεινά και θρεπτικά τόσο για τα παιδιά όσο και για την ίδια. Επιλέγει βιολογικά προϊόντα και για τις ξαφνικές λιγούρες έχει βρει ένα έξυπνο κόλπο να μην υποκύπτει στο junk food και το γλυκό. Βράζει λοιπόν αυγά, καρότα, μαυρομάτικα φασόλια και καστανό ρύζι και τα αποθηκεύει σε μικρά μπολάκια από την Κυριακή.

Φρέσκο kale στον κήπο της…
Κάθε σταρ που σέβεται τον εαυτό της λατρεύει το kale. Έτσι λοιπόν και η Julia Roberts, το φύτεψε στον κήπο του σπιτιού της για να έχει το δικό της φρέσκο kale όλο τον χρόνο. Η ίδια έχει πει πως φτιάχνει τραγανά σνακ από kale στα οποία κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η δίαιτα Reset που ακολουθεί
Και τι κάνει η αγαπημένη μας σταρ όταν βάλει λίγα κιλά παραπάνω; Μα φυσικά δίαιτα! Αυτή που ακολουθεί τελευταία λέγεται ReSet και είναι ένα πρόγραμμα 5 ημερών κατά το οποίο καθαρίζει τελείως ο οργανισμός. Σύμφωνα με αυτή τη δίαιτα αποφεύγονται οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και προτιμούνται οι τροφές με χαμηλό. Μάλιστα η Julia καταναλώνει ειδικούς χυμούς που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και φτωχοί σε γλυκαιμικό δείκτη. Για να καταλάβεις λίγο παραπάνω τι διατροφή ακολουθεί, πάρε μια ιδέα:

Πρωινό: Muffin από καρότο και μπανάνα μαζί με φρέσκια παπάγια και γιαούρτι ή σπιτικό μούσλι με μούρα και γιαούρτι
Μεσημεριανό: Ψητή πολέντα από αγκινάρα
Βραδινό: Σολομός με κινόα και λαχανικά

Η γυμναστική στο σπίτι
Είναι η γυναίκα που μπορεί να συνδυάσει εξαιρετικά οικογένεια και δουλειά. Παρόλ’ αυτά η ίδια δεν έχει πολύ χρόνο για τον εαυτό της. Δυσκολεύεται να πάει γυμναστήριο αλλά δεν αμελεί το σώμα της. Με τη βοήθεια personal trainer, γυμνάζεται ακόμα και από το σπίτι της 4 φορές την εβδομάδα.

Aerobic, Pilates και Yoga
Το πρόγραμμά της διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Τα πρώτα 20-40 λεπτά κάνει step aerobic και τα υπόλοιπα 40 κάνει ασκήσεις για το σώμα: κοιλιακούς, καθίσματα, push-ups. Δεν αποχωρίζεται τα παιδιά ακόμα και εκείνη την ώρα. Αυτή γυμνάζεται σκληρά με δυνατή μουσική και εκείνα παρακολουθούν cartoons στην τηλεόραση. Στην επιτυχημένη ηθοποιό αρέσει πολύ και η κολύμβηση. Κάνει aerobic στο νερό και δύο φορές την εβδομάδα Pilates και Yoga από 40 λεπτά κάθε φορά.

Οι συμβουλές της!
Η Julia δίνει και κάποιες συμβουλές στις γυναίκες που τις απασχολεί το σώμα και η διατροφή τους.
Συμβουλές που ακολουθεί και η ίδια στη ζωή της και για αυτό παραμένει τόσο λαμπερή και αδύνατη.

– Άλλαζε συχνά τη διατροφή σου και μη μένεις σε έναν τύπο τροφίμων. Έτσι δεν θα βαριέσαι.
– Ακολούθησε μια διατροφή ανάλογα με το σώμα σου και με τις σωστές οδηγίες. Μην ακολουθείς δίαιτες της μόδας χωρίς να συμβουλευτείς πρώτα έναν διαιτολόγο.
– Συμπεριέλαβε Yoga στην προπόνηση σου. Βοηθά τόσο τη σωματική όσο και τη διανοητική ικανότητα.

And More