Rihanna: Τι γυμναστική και τι διατροφή κάνει η σταρ με την εξωτική ομορφιά;

Βάζει φωτιά κάθε φορά στη σκηνή και αναστατώνει με τις προκλητικές εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί. Η Ριάνα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες της σύγχρονης εποχής με εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως. Σοκολατένια επιδερμίδα και σώμα με σφριγηλές καμπύλες και εξωτικά χαρακτηριστικά. Η RiRi είναι τυχερή που έχει αυτά τα γονίδια αλλά ταυτόχρονα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να διατηρείται σε φόρμα. Πώς τα καταφέρνει; Σου έχουμε παρακάτω όλα τα μυστικά της διατροφής και της γυμναστικής της!

Σκληρή γυμναστική με τη βοήθεια personal trainer… ακόμα κι όταν δουλεύει!
Όπως οι περισσότερες σταρ, έτσι και η Rihanna έχει προσωπικό γυμναστή που την προπονεί, τον γνωστό Ary Nunez. Με τον Ary συνεργάζεται πάνω από 5 χρόνια και είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα δίπλα της, στα tour και τα shows, αλλά και αυτός που προσαρμόζει το πρόγραμμα ανάλογα με τις απαιτήσεις του σώματός της.


Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα γυμναστικής της

Η προπόνηση του Ary συνδυάζει ασκήσεις πολεμικής τέχνης, χορού και καλλισθενικής γυμναστικής (είναι ένα σύστημα προπόνησης κατά βάση αναερόβιο το οποίο περιλαμβάνει μία ποικιλία κινήσεων, συχνά ρυθμικών και συγχρονισμένων, που δρουν συνεργιστικά και συντονισμένα, με βασική αντίσταση το ίδιο το σωματικό βάρος και χρησιμοποιώντας ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό).

Cardio για να παραμένει αδύνατη
Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια γυμνάζεται 3 φορές την εβδομάδα κι όταν δεν ταξιδεύει προπονείται 5 φορές. Κι αυτό γιατί θέλει να παραμένει αδύνατη. Η Rihanna κάνει από μισή ώρα cardio γυμναστική (ασκήσεις αερόβιες) για να μην παχύνουν τα πόδια της, όπως λέει. Συγκεκριμένα κάνει ποδήλατο, jogging σε διάδρομο, πηδηματάκια και σχοινάκι. Πέρα από όλα αυτά βέβαια κάνει και ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης για χέρια, κοιλιά, πόδια και γλουτούς ενώ το καλοκαίρι λατρεύει τα water sports!

Η δίαιτα με τα 5 γεύματα
Και όπως καταλαβαίνεις η γυμναστική και μόνο δεν είναι αρκετή. Η σέξι Rihanna ακολουθεί και ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο περιέχει 5 γεύματα την ημέρα και το οποίο λέγεται 5 Factor Diet! Η δίαιτα αυτή είναι χαμηλή σε θερμίδες και λίπη και κάθε γεύμα συνίσταται από τα εξής 5 θρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, άπαχη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ποτά χωρίς ζάχαρη.

Τι τρώει η Rihanna μέσα στη μέρα;
Οι υδατάνθρακες λέει πως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλλά αν μείνει 3 μέρες χωρίς να τους συμπεριλάβει στο διαιτολόγιο της, νιώθει αδύναμη. Για αυτό και τρώει 5 γεύματα ανά 3 ώρες. Μας αποκαλύπτει μάλιστα τι τρώει για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

“Το πρωί τρώω ασπράδια αυγού, ανανά και πίνω ζεστό νερό με λεμόνι. Για μεσημεριανό τρώω ψάρι με πατάτες. Μισώ τα λαχανικά αλλά αναγκάζω τον εαυτό μου να τα τρώει. Και για βράδυ τρώω πάλι ψάρι” αναφέρει η RiRi. Πάρε μια ακόμα ιδέα για το τι περιλαμβάνει μια τυπική ημέρα της Rihanna όταν κάνει δίαιτα…

Πρωινό: 2 τηγανίτες από βρώμη και βατόμουρα
Σνακ:
2 μήλα
Μεσημεριανό:
γεμιστά μανιτάρια και λαχανικά στον ατμό
Απογευματινό:
μια μικρή ποσότητα από άπαχο τυρί
Δείπνο:
μια μικρή μερίδα σολομού με λεμόνι

Οι κρυφές απολαύσεις της Rihanna
Ποια είναι όμως το φαγητά στα οποία δεν μπορεί να αντισταθεί; Το κοτόπουλο με τσίλι και μαυρομάτικα φασόλια και οι γαρίδες με σκόρδο και λαχανικά/καλαμπόκι στον ατμό. Κι όλα αυτά από τα χεράκια της προσωπικής της σεφ… γιατί η ίδια δεν έχει καθόλου χρόνο να μαγειρέψει -φυσικά!

Η συνειδητοποιημένη και ακομπλεξάριστη σταρ
Το “μέγεθος” μετράει για τη Rihanna; “Καθόλου! Το μέγεθος μου δεν είναι πάντα ίδιο. Κάποιες φορές έχω λιγότερα κιλά και κάποιες άλλες περισσότερα. Σημασία έχει να είσαι πάντα σε φόρμα και υγιής. Το να είμαι αδύνατη με κάνει να νιώθω καλύτερα. Μου τονώνει την αυτοπεποίθηση και βοηθάει στη δουλειά μου γιατί πρέπει να φοράω τολμηρά ρούχα. Το βάρος μου αυξομειώνεται αλλά δεν ζυγίζομαι κάθε ημέρα” απαντά η δημοφιλής σταρ.

“Το να έχεις καλή φυσική κατάσταση δεν είναι μόνο για το παρόν. Γυμνάζομαι γιατί θέλω να είμαι και στο μέλλον υγιής και ευτυχισμένη” λέει η Rihanna, αποκαλύπτοντας έτσι και το μυστικό της πάντα λαμπερής εμφάνισής της.

And More