Anna Wintour: Ποια είναι τα μυστικά διατροφής και γυμναστικής της πρωθιέρειας της Vogue;

Αναφέρεται συχνά ως πρωθιέρεια της μόδας! Ένα πρόσωπο που κινεί τα νήματα της παγκόσμιας βιομηχανίας εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, κυρίως με το να… “πιλοτάρει” την αμερικάνικη Vogue.

Όπως καταλαβαίνεις η εικόνα για μια τέτοια γυναίκα-σύμβολο είναι το Α και το Ω! Η ιδιότροπη και αγέλαστη Anna, με τη φήμη της “σκύλας” να την ακολουθεί για τη συμπεριφορά της στη δουλειά, διαθέτει σήμερα παρά τα 64 της χρόνια αψεγάδιαστη σιλουέτα και ένα physique που παραμένει αναλλοίωτο όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιες είναι οι διατροφικές της συνήθειες; Τι κάνει για να διατηρεί τη γραμμή της και πώς έχει εκφραστεί – και μέσα από τη Vogue – για τις διατροφικές διαταραχές;

So, does Devil Wear Prada After All?
Η κυρία της Vogue έχει, όπως και σε κάθε έκφανση της προσωπικότητάς της, πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα στη διατροφή της, στη γυμναστική και γενικότερα στον τρόπο ζωής της. Οι κανόνες είναι απλοί, θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με εκείνους ενός αθλητή, όμως όπως φαίνεται αποδίδουν καρπούς. Να λοιπόν με τι μοιάζει το black book του health & fitness της Anna Wintour:

– Το πρωί με ξυπνάς με ρακέτες… Kι όμως η κα. Wintour, όσο πολυάσχολη κι αν είναι, έχει καθημερινά πρώτο της μέλημα τη γυμναστική. Σηκώνεται λίγο πριν τις έξι το πρωί (για να είμαστε ακριβείς η ατζέντα της σύμφωνα με τα δημοσιεύματα γράφει 5.45) και παίζει τένις για μία ολόκληρη ώρα. Αφού εγκαταλείψει το τερέν, επιλέγει το συλλεκτικό κομμάτι που θα φορέσει, κάνει μακιγιάζ και μαλλιά για να βρεθεί στις 8.00 ακριβώς στα γραφεία του περιοδικού.

– Τρώει μόνο ότι δεν περιέχει λίπος… Δεν περίμενες κάτι λιγότερο από έναν άνθρωπο της μόδας! Η διατροφής της έχει πρωτεΐνη, πρωτεΐνη και πάλι πρωτεΐνη! Χωρίς να είμαστε ειδικοί, η καλά στερεωμένη διατροφική της συνήθεια δεν μοιάζει υπερβολική.

“Αν μπορούσα θα έτρωγα κάθε μέρα καπνιστό σολομό με scrambled eggs για πρωινό” φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί σε δικούς της ανθρώπους.

– Όταν τρώμε δεν μιλάμε! Ούτε καν στο τηλέφωνο. Η Anna Wintour αντιμετωπίζει το θέμα φαγητό πολύ σοβαρά. Την ώρα του μεσημεριανού της γεύματος όλα σταματούν, προκειμένου να απολαύσει το φαγητό της απερίσπαστη. Έτσι την ώρα που απολαμβάνει – κατά προτίμηση το φιλέτο της – το μεσημεριανό της κλείνει ακόμη και το κινητό της τηλέφωνο. Εδώ να αναφερθεί πως οι διαιτολόγοι συστήνουν να παίρνεις κάθε γεύμα απερίσπαστη από οτιδήποτε άλλο, αν θέλεις να χορτάσεις και να μην υποπέσεις σε ατασθαλίες στη συνέχεια.

– Τα καλά κορίτσια, πάνε για ύπνο νωρίς! Μπορεί να μην μοιάζει με επτασφράγιστο μυστικό, ο χορταστικός ύπνος όμως είναι το κλειδί για να λειτουργήσει σωστά το σώμα και να παραμείνει σε φόρμα. Σύμφωνα λοιπόν με το BBC, η Anna Wintour δεν συνηθίζει να μένει ως αργά στα διάφορα parties και events μόδας. Τις περισσότερες φορές έχει εγκαταλείψει το κτίριο στα 20′ πρώτα λεπτά και βρίσκεται στο κρεβάτι της για ύπνο από τις 10.15. Μην ξεχνάς, ξυπνάει 5.00!

H Anna και οι διατροφικές διαταραχές
Μετά από τόσα χρόνια στη Vogue και φυσικά με τη φήμη του στριφνού ανθρώπου να τη συνοδεύει, πολλά έχουν γραφτεί για τις ιδέες και τις απόψεις της περί υγιούς προτύπου και σωματικού βάρους.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά τις Kate και Laura Mulleavy, τις οποίες προέτρεψε να χάσουν κιλά προκειμένου να φωτογραφηθούν για τη Vogue. Οι σχεδιάστριες μόδας φαίνεται να παρακινήθηκαν και αποφάσισαν όντως να ακολουθήσουν αυστηρή δίαιτα, με τις αντιδράσεις να παίρνουν διαστάσεις τσουνάμι για το κατά πόσο η “παραίνεση” της Wintour οδηγεί σε αρρωστημένα πρότυπα ή όχι. Πάντως η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Cynthia Bulik, ειδικευμένη σε θέματα διατροφικών διαταραχών δεν βρήκε κάτι μεμπτό στην αντίδραση της Wintour. “Εκείνο που παρατήρησε ήταν περισσότερη έμφαση σε υγιεινό τρόπο ζωής και γυμναστικής, παρά μια στείρα διαταγή τύπου “πρέπει να χάσετε κιλά’” επισημαίνει η καθηγήτρια.

Παρόμοια περίπτωση άλλωστε είχε προκύψει και πριν χρόνια, όταν η Anna Wintour ζήτησε από την Oprah Winfrey να αδυνατίσει προκειμένου να γίνει εξώφυλλο στη Vogue: “Επισκέφτηκα την Oprah και της πρότεινα πως θα ήταν καλή ιδέα να χάσει κάποια κιλά πριν φιγουράρει στο περιοδικό” εξηγεί η ίδια. “Υποδέχτηκε θερμά την προτροπή μου και ακολούθησε αυστηρή δίαιτα. Ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα εξώφυλλα όλων των εποχών” συμπληρώνει σε συνέντευξή της.

Τροφή για αρνητικά σχόλια σε σχέση με την εντύπωση που δίνει σε νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έδωσε και μια δήλωσή της πριν από κάποια χρόνια, στην οποία παρατηρούσε πως στο ταξίδι της στη Μινεσότα μπορούσε να περιγράψει πως οι περισσότεροι άνθρωποι που συνάντησε έμοιαζαν “με μικρά σπίτια”! Μια σαφής αναφορά στα παραπάνω κιλά τους. Βεβαίως η ίδια εξηγήθηκε αργότερα: “Ένιωσα πως υπάρχει μια επιδημία παχυσαρκίας στην Αμερική. Και για κάποιο λόγο όλοι επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην ανορεξία… Πρέπει να ξοδέψουμε χρήματα, χρόνο και παιδεία ώστε να μάθουμε τους ανθρώπους να τρώνε, να γυμνάζονται και να προσέχουν τον εαυτό τους” ανέφερε. Μια δήλωση που αν και ήρθε εκ των υστέρων, δεν μπορείς να πεις πως κινείται στη λάθος κατεύθυνση.

Άλλωστε προς υπεράσπιση της σιδηράς κυρίας της μόδας οφείλουμε να αναφέρουμε πως πριν ένα χρόνο φιλοξένησε στο εξώφυλλο της Vogue την Adele, δείχνοντας έτσι επιείκεια προς άτομα με λίγα παραπάνω κιλά και αγνοώντας τον Karl Lagerfeld που είχε ψάλλει τα εξ’ αμάξης στην Βρετανή τραγουδίστρια για το σώμα της.

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Καλομοίρα
Celebrities που υποφέρουν
από το φαινόμενο γιο-γιο
Leigh Lezark

Maria Sharapova
Jennifer Aniston
Sofia Vergara


And More