Σίσσυ Φειδά: “Μια πολύ ωραία μέρα έβαλα μια φούστα, πήγα να μπω σε ένα ταξί και σκίστηκε.”

Η Σίσσυ Φειδά είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες της ελληνικής showbiz. Η εμφάνισή της, οι τρόποι της και η αύρα που εκπέμπει σε κάνουν να θέλεις να μάθεις τα πάντα για εκείνη. Η ίδια βέβαια μοιάζει να συμπεριφέρεται όπως και κάθε άλλη γυναίκα, με τις ανασφάλειες, τις αδυναμίες και τις ατέλειές της. Ποια είναι όμως τα μυστικά της για να διατηρεί τη σιλουέτα της σε τέτοια φόρμα; Γιατί ισχυρίζεται πως έχει κάκιστη σχέση με τη γυμναστική; Πώς έφτασε να πάρει ενιά κιλά σε ένα μόλις μήνα; Η ακομπλεξάριστη Σίσσυ μιλά στο TLIFE περί διατροφής και γυμναστικής.

Και μπορεί να μας απάντησε γεμάτη έκπληξη “είστε σίγουροι ότι πήρατε το σωστό άτομο για τέτοιο θέμα;” όταν μιλήσαμε πρώτη φορά μαζί της, όμως όπως θα εξακριβώσεις και μόνη σου, η αγαπητή παρουσιάστρια έχει πολύτιμες συμβουλές για κάθε γυναίκα.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γυμναστική;
Κάκιστη. Το κάνω γιατί πρέπει να το κάνω. Επειδή έχω κάποια μυοσκελετικά προβλήματα και πραγματικά όταν κάνω γυμναστική με βοηθά πάρα πολύ και στη στάση του σώματος και με τους πόνους και τα θέματα που αντιμετωπίζω. Το θετικό είναι ότι αυτό έχει πολύ καλά αποτελέσματα και αισθητικά πάνω μου. Αλλά αν είχα την πολυτέλεια να μην χρειάζεται να κάνω, δεν θα το εκάνα. Αυτό που λένε ευεξία, καμία σχέση. Εγώ μετά τη γυμναστική θέλω μια ώρα ύπνο. Δεν είμαι εγώ σε αυτή την κατηγορία. Θα μου άρεσε να κάνω παθητική γυμναστική, να είμαι ξαπλωμένη συνέχεια και να γυμνάζομαι. Να παίρνω ένα χάπι και να γυμνάζομαι.

Γνωρίζω όμως πως ασχολείσαι εντατικά.
Καταρχήν είναι το θέμα της υγείας, αλλά όσο κι αν δεν θέλω να το παραδεχτώ όσο περνάει ο καιρός θα είναι και το θέμα της εικόνας, το αισθητικό. Ακόμα δεν το βλέπω πολύ πιθανό αλλά εντάξει… Άλλωστε έχω παρατήσει τη γυμναστική από πέρσι. To έχω παρατήσει τελείως. Έκανα personal με ασκήσεις ενδυνάμωσης, τρέξιμο, λίγα βάρη και power yoga σε συνδυασμό. Αλλά έχω πριν το καλοκαίρι να κάνω. Τα σταμάτησα, βαρέθηκα.

Είσαι από τους ανθρώπους που προσέχουν πολύ τη διατροφή τους;
Έχω την τύχη να μπορώ να τρώω τα πάντα, δηλαδή δεν έχω ιδιαίτερα κολλήματα και ιδιοτροπίες στο φαγητό. Φροντίζω τουλάχιστον μια φορά την ημέρα να υπάρχει με το φαγητό μου σαλάτα, αν όχι και τις δύο. Αυτό που δεν έκανα ποτέ και ακόμη και τώρα δεν το κάνω είναι πως δεν τσιμπολογάω πολύ ενδιάμεσα. Δηλαδή δεν είμαι ο άνθρωπος που θα φάει πολλά ψωμιά, πολλά γλυκά, πολλά σνακ. Μου αρέσει το πρωινό μου, μπορεί να φάω μια μπάρα δημητριακών ενδιάμεσα ή φρούτα, το μεσημαριανό και το βραδινό μου. Οπότε αυτό είναι σταθερό εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν θα στερηθώ και την πατάτα την τηγανητή, ίσως λίγο παραπάνω από ότι θα έπρεπε ή και κάποιες σάλτσες. Αλλά το καλό είναι ότι δεν το κάνω κάθε μέρα. Τρώω απ’ όλα. Οπότε νομίζω ότι έχω φτάσει τον μεταβόλισμό μου σε ένα σημείο να έχει μάθει να λειτουργεί κανονικά.

Υπήρξε κάποια περίοδος στη ζωή σου που να πήρες κιλά;
Κάποια στιγμή πριν πάρα πολλά χρόνια, περνούσα μια πολύ δύσκολη κατάσταση προσωπική και μέσα σε ένα μήνα είχα πάρει περίπου 9 κιλά. Και βέβαια το λάθος που έκανα τότε ήταν πάλι σε ένα μήνα να τα ξαναχάσω. Δεν ξανάφαγα… έτρωγα μόνο γιαούρτι, ψητό κοτόπουλο, φιλέτο και σαλάτα. Κι αν έτρωγα μαγειρευτό φαγητό, αυτό ήταν μόνο δύο μπουκιές.

Είσαι κι εσύ από τους ανθρώπους που ξεσπούν στο φαγητό όταν δεν είναι καλά;
Μου έχει συμβεί μια φορά τότε, το οποίο έγινε τελείως μηχανικά. Όταν γυρίζω πίσω στο χρόνο να το σκεφτώ δεν μπορώ να καταλάβω πως μου συνέβη. Μια πολύ ωραία μέρα έβαλα μια φούστα, πήγα να μπω σε ένα ταξί και σκίστηκε. Γυρίζω σπίτι, ζυγίζομαι και βλέπω ότι η ζυγαριά είναι 9 κιλά συν. Ήταν μια κατάσταση στην οποία είχα μπει χωρίς να το συνειδητοποιήσω. Μετά από αυτό όμως και μέχρι σήμερα, δεν έχω τέτοια σχέση με το φαγητό. Ήταν σαν να συνέβη μια φορά. Δεν είμαι ο άνθρωπος που το φαγητό θα μου καλύψει τα κενά. Καταλαβαίνω όμως και έχω φίλες και φίλους που βρίσκονται σε τέτοια θέση. Μπορεί για τον κάθε άνθρωπο να είναι εντελώς διαφορετικό. Άλλοι ξεσπάνε στη γυμναστική, άλλοι στο ξενύχτι, άλλοι στο αλκοόλ, άλλοι στο φαγητό κι άλλοι στη σοκολάτα. Εγώ δεν το βιώνω έτσι. Και το περίεργο είναι πως όταν είμαι στενοχωρημένη δεν τρώω τόσο πολύ. Αν και όσο μεγαλώνω, λίγο αναισθητοποιούμαι, δηλαδή τρώω κανονικά και όταν είμαι στενοχωρημένη.

Σου αρέσει να μαγειρεύεις; Ποια είναι η σχέση σου με τη μαγειρική;
Εξαιρετική! Ανέκαθεν μαγείρευα και από ότι μου λένε έχω πολύ καλό “χερικό” που έλεγε κι η γιαγιά μου. Ξέρω να βάζω τις ποσότητες σωστά, οπότε βγαίνει καλό το αποτέλεσμα. Βέβαια είμαι πιο πολύ του παραδοσιακού φαγητού. Θα κάνω και κάποια gourmet, αλλά δεν είναι κάτι που με ξετρελαίνει. Μου αρέσει το φαγάκι, το απλό φαγάκι. Είμαι πολύ καλή στα φαγητά φούρνου. Κάποτε με πειράζαν οι φίλοι μου και μου λέγαν “πέτα ένα κατσικάκι στο φούρνο”! Το γνωστό “πεταχτό”!! Στα του φούρνου είμαι πολύ καλή.

Σου δημιούργησε ανασφάλειες η εικόνα σου στην τηλεόραση; Αυτό που λένε πως κάποιες φορές τονίζει τις ατέλειες!

Όχι παραπάνω από ότι ένιωθα πριν. Αν σκεφτεί κανείς ότι βγήκα σε μεγάλη ηλικία στην τηλεόραση… Δεν ήμουν 20 χρονών, ήμουν στα 36. Σίγουρα σαν γυναίκα ξέρω τι με ενοχλεί επάνω μου. Οπότε το βλέπεις κιόλας στην οθόνη και σου έρχεται μπροστά σου. Στην καθημερινότητα μπορεί και να το ξεχάσεις λίγο. Παραδείγματος χάρη, λες “μην καμπουριάζεις”. Το ξέρω ότι το κάνω, όταν το βλέπεις όμως κάθε Τετάρτη στις 21.00 σε ενοχλεί. Όχι ιδιαίτερα με το βάρος όμως, με τέτοια πράγματα πιο πρακτικά. Το ότι ήμουν “ξεμαλλιασμένη” συνέχεια ας πούμε. Αυτό βέβαια που έχει συμβεί στη συνέχεια, είναι ότι όλοι όσοι με βλέπουν λένε “αχ καλέ είστε πολύ πιο αδύνατη από κοντά, μια σταλίτσα είστε!” και μου έχουν δημιουργήσει ψυχολογικά τώρα, ότι φαίνομαι χοντρή στην τηλεόραση. Εγώ εν τω μεταξύ με έβλεπα φυσιολογική.



Υπάρχει κάποιο μυστικό στη διατροφή για να παραμένει μια γυναίκα σε φόρμα;

Νομίζω το να έχεις πρόγραμμα είναι πάρα πολύ καλό. Αυτό όμως που έχω διαπιστώσει είναι ότι το καλοκαίρι για κάποιο λόγο το σώμα μου είναι καλύτερο. Πέρα από τη θάλασσα ή τον ήλιο και το μαύρισμα νομίζω ότι ευθύνεται το εξής: Το καλοκαίρι συνήθως ξυπνάμε πιο αργά, παίρνουμε πολύ πιο καλό πρωινό γιατί πάμε στη θάλασσα και τρώμε συνήθως αργά το απόγευμα. Καταναλώνουμε συνήθως ένα πλούσιο γεύμα. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό είναι πάρα πολύ καλό για την σωματική σου κατάσταση. Γιατί προλαβαίνει ο οργανισμός να κάνει σωστές καύσεις. Και νομίζω δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό πολύς κόσμος το dinner (βραδινό), το έχει για τις 7.00 το απόγευμα. Δεν το έχουν τις 11.00 ή στις 10.00 που τρώμε εμείς.

Όταν δεν τρως πολύ αργά το βράδυ. Όταν παίρνεις ένα πρωινό πλούσιο και ένα γεύμα νωρίς, πέρα από το μεσημεριανό που μπορεί να είναι μια σαλατούλα, βοηθά πάρα πολύ στο να έχεις καλό σωματότυπο.

Αυτό που περιγράφεις αφορά στο καλοκαίρι. Τώρα όμως και ειδικά μέσα στις γιορτές;
Τώρα στις γιορτές, “πεταχτό” κατσικάκι στο φούρνο και κουραμπιέδες. Έτρωγα το πρωί καφέ και κουραμπιέδες μέχρι πριν λίγο καιρό. Αυτό ήταν το πρωινό μου. Σας είπα για τη σωστή διατροφή, δεν μιλάτε στο σωστό άτομο. Μήπως να το κλείσετε να πάρετε κάποιον άλλο; Γενικά, θα φάω όσο θέλω, απλά από τη φύση μου δεν τρώω μεγάλη ποσότητα. Πιστεύω ότι οι γυναίκες κάνουν το λάθος, κυρίως λόγω ψυχολογικών, να εθίζονται στο φαγητό. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν εθίζεσαι σε μια κατάσταση, μετά είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις ισορροπία και να επανέλθεις. Αν λοιπόν συνηθίσουν τον εαυτό τους σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και να τρώνε τα πάντα, αλλά από λίγο, θα τα καταφέρουν.

Γιατί αλλιώς, με το να στερείσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή “σπας” και πας και “τσακίζεις” το φαγητό. Και ξαναέρχεσαι στην αρχή. Αν όμως τρως λίγο από αυτό που θέλεις, αφού ξέρεις ότι δεν σου κάνει καλό, χωρίς όμως και να το στερηθείς, κρατάς μια ισορροπία στον εαυτό σου και στα κιλά σου. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Κι όταν λέω μέτρο δεν εννοώ μη φας. Φάτο αφού το θες. Φάε δύο κουταλιές, δεν χρειάζεται να φας όλο το ταψί. Κι εκεί πιστεύω ότι παίζει πολύ ρόλο και το ψυχολογικό.

Υπάρχει κάποια επώνυμη που να θαυμάζεις για το σώμα της;
Έχω δει πολύ ωραία σώματα στα περιοδικά και πολύ ωραία πόδια. Αλλά επειδή το περιοδικό πολλές φορές με έχει διαψεύσει στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να πω. Αυτό θα είχε νόημα, αν σας έλεγα πως είδα μια κοπέλα στη θάλασσα και έμεινα. Έχουμε πολύ καλλίγραμμες κοπέλες και κυρίες, δηλαδή οι περισσότερες φροντίζουν τον εαυτό τους και στην τηλεόραση και στα καλλιτεχνικά γενικότερα. Δεν έχω δει όμως ένα κορμί να πω “Πο, πο τι κορμί είναι αυτό. Απίστευτη”! Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Απο κοντά εννοώ, στα περιοδικά ναι.

Είσαι οπαδός του skiny σωματότυπου ή προτιμάς τις καμπύλες σε μια γυναίκα;
Αυτό δεν πρέπει να το ρωτάς σε μια γυναίκα. Πρέπει να ρωτάς άντρες. “Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα”! Το κλειδί είναι κάθε γυναίκα να αγαπά τον εαυτό της. Το να σχολιάζει μια αδύνατη πως θα προτιμούσε να έχει καμπύλες ή το αντίθετο είναι άτοπο. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και όποιος και αν είναι ο σωματότυπός σου να προσπαθείς να τον αναδεικνύεις και όχι να τον υποβιβάζεις. Γιατί βλέπω και αυτό πολλές φορές. Γενικά, επειδή με την αισθητική έχω μια ιδιαίτερη σχέση βλέπω πολλά σώματα και κοπέλες οι οποίες είναι μια χαρά, αλλά είναι τόσο λάθος ντυμένες που δεν αναδεικνύουν το σωματότυπό τους, τον υποβιβάζουν.

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Top 10 Star Secrets
2012

Nτορέττα Παπαδημητρίου
Jessica Simpson

Michelle Obama
Daria Werbowy
Λάουρα Νάριες


And More