Ιωάννα Τριανταφυλλίδου! Μιλάει στο TLIFE για τα μυστικά διατροφής και γυμναστικής της

Η παρουσία της σου αφήνει μια γλυκιά γεύση. Ακόμη και όταν δεν είναι δίπλα σου, αλλά απλά της μιλάς από το τηλέφωνο. Αισθάνεσαι αυτά τα αστραφτερά γελαστά μάτια που βγάζουν παιδικότητα και αθώα πονηριά να σε εξετάζουν. Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου έχει μπει στις ζωές μας μέσα από την τηλεόραση και το θέατρο και χωρίς αμφιβολία έχει κατακτήσει μια θέση στις πολλά υποσχόμενες νέες ηθοποιούς.

Όση ώρα συζητούσαμε για τις διατροφικές της συνήθειες και την αγάπη της για το χορό και τη γυμναστική, έκανα στο μυαλό μου την αντιπαραβολή με το κορίτσι που υποδύεται στην ξεκαρδιστική σειρά “Μην Αρχίζει Τη Μουρμούρα”! Πόσο διαφορετικές είναι οι δυο τους. Η Ιωάννα μοιάζει να τα έχει “ταιριάξει” τόσο αρμονικά με τον εαυτό της, ξέρει να αφήνει να περάσουν απαρατήρητες οι… ατέλειες (που ειλικρινά εμείς δεν τις βλέπουμε πουθενά), δεν σκάει αν μια μέρα βρεθεί στο διάβα της η “αμαρτωλή” σοκολάτα, ούτε θα έκανε ποτέ τα αδύνατα δυνατά να αποκτήσει τα χείλη της Angelina Jolie.

“Στο είπα! Δεν νομίζω πως είμαι το κατάλληλο άτομο για να μιλήσουμε για διατροφή και γυμναστική” μου λέει από το πρώτο λεπτό και έρχεται να διαψεύσει τον εαυτό της με όσα μας απαντά στη συνέντευξη που δίνει στο TLIFE.

Χρειάστηκε ποτέ να ακολουθήσεις δίαιτα για να χάσεις κιλά;
Δίαιτα αυστηρή όχι, απλώς σε διάφορες περιόδους, αν ένας ρόλος έχει κάποια συγκεκριμένη απαίτηση ή αν δεν έχω χρόνο να ασκηθώ καθόλου, τότε θα προσέξω τη διατροφή μου για να διατηρώ πάνω κάτω το ίδιο βάρος.

Δηλαδή δίαιτα έχεις κάνει μόνο για επαγγελματικούς λόγους;
Δίαιτα με τον ορισμό της δίαιτας, το τόσο αυστηρό, όχι. Απλώς σε κάποιες περιόδους έπρεπε λίγο να προσέξω σε περίπτωση που είχα πάρει ένα, δύο κιλά. Δεν είχα και ποτέ ιδιαίτερες αυξομοιώσεις. Και όσες υπήρξαν, έγιναν λόγω αλλαγής μεταβολισμού, όταν πέρασα για παράδειγμα από την εφηβεία. Αν έκανα βέβαια μια άλλου είδους δουλειά μπορεί να ήμουν πιο χαλαρή με τα όριά μου. Αν δεν χρειαζόταν να μπαίνω ανά πάσα ώρα και στιγμή σε άλλα ρούχα, μπορεί να ήταν άλλα τα όριά μου. Δεν είναι όμως ότι στερούμαι κάτι, ούτε ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πώς είναι το πρόγραμμα διατροφής σου σε καθημερινή βάση;
Δυστυχώς λόγω προγράμματος δουλειάς και ωραρίων δεν μπορώ να κρατήσω συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Αλλά αυτό που φροντίζω είναι να τρώω ένα καλό πρωινό και επειδή η μέρα μου συνεχίζει μέχρι πολύ αργά, φροντίζω τουλάχιστον το τελευταίο γεύμα να μην είναι το γεύμα της ημέρας, το βαρύ! Φροντίζω αυτό να το βάζω νωρίτερα.

Παίρνεις ταπεράκι στη δουλειά;
Όταν έχω αυτή την ευκαιρία το κάνω, γιατί μου αρέσει να ξέρω τι τρώω.

Αυτό σημαίνει ό,τι μαγειρεύεις;

Τον τελευταίο χρόνο το προσπαθώ. Η καλύτερη προσπάθειά μου είναι τα πιο εύκολα φαγητά γιατί ακριβώς είναι… εύκολα!! Δηλαδή μακαρόνια, τύπου να πάρω κρέας και να το βάλω στο φούρνο -να μην έχει ιδιαίτερη προετοιμασία από μένα, να τα κάνει η κουζίνα!!

Πώς καταφέρνεις να αντισταθμίσεις το γεγονός πως δύσκολα μπορείς να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής;
Γενικώς δεν νομίζω ότι τα καταφέρνω. Είμαι πολύ επιρρεπής στο να παρασυρθώ και να υποκύψω στους πειρασμούς, δηλαδή σε έναν και μοναδικό, στη σοκολάτα. Αλλά νομίζω το μυστικό είναι να μην τρως με ενοχές. Να έχεις και μια αντίληψη που να βάζεις το όριο βέβαια, δεν εννοώ να τρως τα πάντα χωρίς ενοχές. Αλλά όταν νιώθεις ότι ο οργανισμός σου χρειάζεσαι κάτι το τρως και φροντίζεις να σταματάς όταν πραγματικά νιώθεις ότι έχεις χορτάσει και όχι όταν έχεις σκάσει.

Υπάρχουν δηλαδή φαγητά ή γλυκά στα οποία δεν μπορείς να πεις όχι;
Με τη σοκολάτα έχω αυτό το θέμα. Βασικά για μένα γλυκό είναι μόνο η σοκολάτα, δηλαδή οποιουδήποτε άλλου είδους γλυκά δεν μου αρέσουν. Δεν είμαι της πάστας ή του γαλακτομπούρεκου. Τώρα σε ό, τι αφορά στα υπόλοιπα ενώ μου αρέσει πάρα πολύ οτιδήποτε έχει να κάνει με junk food, προσπαθώ να το αποφεύγω.

Ποια είναι η σχέση σου με την εξάσκηση; Ασχολείσαι με τη γυμναστική;
Όταν προλαβαίνω, ναι. Για μένα η άσκηση είναι το να βρει ο καθένας τι του ταιριάζει. Γιατί τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να τα έχεις με πολλές διαφορετικές μορφές εξάσκησης. Το θέμα είναι να σου αρέσει κι εσένα για να το εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Εμένα το πιο εύκολο, αυτό που ευχαριστιέμαι εγώ περισσότερο, είναι ό, τι έχει να κάνει με χορό. Παρόλα αυτά από θέμα γυμναστικής καθαρά, τώρα που είναι καλοκαίρι, το κολύμπι είναι πολύ καλή άσκηση. Κατά τα άλλα μου ταιριάζουν πολύ οι ισοδυναμικές ασκήσεις: Pilates, λίγο πιο δυναμική yoga, τέτοια πράγματα.

Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι;
Προσπαθώ να ασκούμαι εντατικά, αλλά μέσα στη σεζόν είναι δύσκολο να προλαβαίνεις τα προγράμματα που σου αρέσουν στο γυμναστήριο. Όταν έχω χρόνο θέλω να γυμνάζομαι δύο φορές την εβδομάδα.

Ανέφερες πως σου αρέσει ο χορός! Έχεις ασχοληθεί με το χορό στο παρελθόν;
Μια ζωή έκανα κλασικό μπαλέτο, λίγο σύγχρονο και πιο περιστασιακά jazz, latin και character, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχω την ευκαιρία να κάνω κανονικά μαθήματα σε σχολή. Ευτυχώς και λόγω δουλειάς είναι πολύ μέσα στο πρόγραμμά μας ο χορός και φροντίζω και πριν την παράσταση να κάνω ζέσταμα με ασκήσεις σύγχρονου χορού.

Πιστεύεις ότι έχεις ατέλειες στο σώμα σου;
Πάρα πολλές και γενικώς ανάλογα με την περίοδο και την ψυχολογία μου είναι και διαφορετικές. Δεν έχω θέμα στο να βρω ελαττώματα στον εαυτό μου, είναι πολύ εύκολο. Αλλά νομίζω το αντιμετωπίζω με το να καταλάβω ότι είναι θέμα ψυχολογίας, για να μην τρελαθώ κιόλας! Αν θέλει ο καθένας να βρει ελαττώματα στον εαυτό του, είναι το μόνο εύκολο.

Έχω την αίσθηση πως δίνεις ιδιαίτερη βάση στην ψυχολογία. Πιστεύεις ότι επηρεάζει το θέμα διατροφή και γυμναστική;
Γενικώς θεωρώ ότι η ψυχολογία είναι πάνω από όλα, γιατί είναι και αυτή που σε κινητοποιεί και αυτή που σε αδρανοποιεί. Οπότε ναι, είναι απόφαση μυαλού το να βάλεις στο πρόγραμμά σου την άσκηση, το πότε πραγματικά πεινάς και πρέπει να φας. Σε μένα προσωπικά λειτουργεί και αλλιώς: αν είμαι χαρούμενη, όταν περνάω καλά, έχω λιγότερη ανάγκη να φάω. Αλλά δεν συμβαίνει σε όλους αυτό, έχω ακούσει πολλούς που τους συμβαίνει το αντίθετο. Επίσης, αν έχει ήλιο και κάνει ζέστη μου κόβεται η όρεξη, αν κάνει κρύο θέλω να φάω περισσότερο. Παίζουν πολλά ρόλο σε μένα… δεν ξέρω τι συμβαίνει (γέλια)!!

Μια όμορφη κοπέλα σαν κι εσένα και εξαιτίας της αναγνωρισιμότητάς σου αποτελεί πρότυπο για το σώμα της;
Για μένα η λέξη πρότυπο είναι πολύ βαρύγδουπη και αν είναι κάποιος να αποτελέσει πρότυπο θα ήθελα να είναι άλλοι οι λόγοι και όχι εμφάνισης. Δηλαδή, αυτό το θεωρώ πολύ μικρό. Προφανώς υπάρχει μια τάση οι άνθρωποι που είναι στη δημοσιότητα να πληρούν και κάποια αισθητικά κριτήρια, αυτό ναι, εννοείται, αλλά δεν είναι ότι θα ‘θελες να τους μοιάσεις. Είναι σαν να λες ότι πάω να κάνω πλαστική και θέλω τα χείλη της Angelina Jolie. Εμένα προσωπικά αυτό μου φαίνεται χαζό! Οι άνθρωποι που εγώ είχα ως πρότυπα ήταν για άλλους λόγους, για τη φιλοσοφία ζωής, για το έργο τους. Δεν εμπνεόμουν ποτέ από την εμφάνιση, να ήθελα να μοιάσω σε κάποιον εμφανισιακά.

Ποιο πιστεύεις είναι το μυστικό για να αισθάνεται μια γυναίκα καλά με τον εαυτό της και το σώμα της;
Το βασικό για να αισθάνεται μια γυναίκα καλά νομίζω ότι απλά είναι το να μην ετεροκαθοριζόμαστε. Ακούγεται πολύ θεωρητικό και είναι πολύ δύσκολο. Κι εγώ που το λέω μπορώ να το πω σαν συμβουλή, δεν ξέρω πως εφαρμόζεται στην πράξη. Για αυτό για μένα είναι λάθος και το πρότυπο από αυτή την άποψη, γιατί μπορεί να προσπαθείς να γίνεις κάτι άλλο που μπορεί εσένα να μη σου ταιριάζει, να μη σου πηγαίνει, να μην ταιριάζει στην προσωπικότητά σου. Οπότε για μένα το βασικό είναι ο καθένας να έχει το στιλ και τον τύπο του. Πάντως, πρακτικά, νομίζω ότι βοηθά πολύ ο ύπνος και το νερό. Κι επειδή πολλές φορές λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ όσο πρέπει, το αναπληρώνω με νερό.

Συνέντευξη στο Λευτέρη Σαββίδη

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Το αγαπημένο πρωινό
των star!
Sara Sampaio
KATE UPTON

///

Suki Waterhouse
Natasha Poly
Lily Allen

///

And More