Ιωάννα Κανελλοπούλου: “Δεν αντέχω να πεινάω. Είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να μου κάνεις”

Ήταν η όμορφη συμπαρουσιάστρια του Θέμου Αναστασιάδη στην εκπομπή ΟΛΑ. Ίσως τη θυμάσαι ως γλυκιά ταχυδρόμο στην εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου “Πάμε Πακέτο”! Την περασμένη σεζόν παρουσιάσε μια εκπομπή με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Η Ιωάννα Κανελλοπούλου είναι μανούλα ενός δίχρονου αγοριού, καλλονή, με ζηλευτές αναλογίες. Η ίδια ευγνωμονεί τον μεταβολισμό της που δεν της αφήνει ούτε γραμμάριο. Όπως κάθε γυναίκα όμως έτσι κι εκείνη χρειάστηκε να κάνει δίαιτα για να χάσει 10 κιλά δύο φορές στη ζωή της. Το TLIFE μίλησε μαζί της για τα fitness μυστικά και τις διατροφικές της συνήθειες.

Δεν είναι τυχαίο που βρέθηκες να παρουσιάζεις μια εκπομπή σχετική με την υγιεινή διατροφή. Ποια είναι η σχέση σου με το healthy lifestyle;

H μαμά μου από τότε που ήμασταν μικρά παιδάκια προσπαθούσε να τρεφόμαστε υγιεινά. Oπότε τους βασικούς κανόνες που είναι και οι πιο σημαντικοί τους ήξερα από μικρή και τους ακολουθούσα λόγω της μαμάς μου που αγαπούσε την υγιεινή διατροφή. Ήμασταν και αθλητές. Και ο αδερφός μου και εγώ. Και για αυτόν το λόγο προσέχαμε τι τρώμε.

Τι άθλημα έκανες ακριβώς;

Έχω κάνει ενόργανη, ρυθμική, βόλλεϋ, μπάσκετ, τένις, kick boxing. Ενόργανη ρυθμική και μπάσκετ έκανα μέχρι να τελειώσω το σχολείο σε επίπεδο ομάδων. Και στη συνέχεια έκανα kick boxing, σε ένα όμιλο. Ερασιτεχνικά φυσικά και όχι για πρωταθλητισμό. Τένις επίσης με τον ίδιο τρόπο ασχολήθηκα, για χόμπυ.

Χρειάστηκε παρόλα αυτά να κάνεις ποτέ δίαιτα;
Η αλήθεια είναι πως έχει χρειαστεί δύο φορές στη ζωή μου. Η μία ήταν όταν ήμουν μικρή στις πανελλήνιες που σταμάτησα τη γυμναστική για να διαβάσω. Ένας οργανισμός που έχει συνηθίσει 20 χρόνια να αθλείται και ξαφνικά σταματάει, παίρνει κιλά. Κι έτσι έκανα δίαιτα να τα χάσω. Και η δεύτερη φορά ήταν όταν είχα ένα πρόβλημα υγείας και λόγω μιας θεραπείας που έκανα είχα πάρει κιλά. Και τότε είχα βασανιστεί κιόλας να τα χάσω. Μου είχε πάρει ένα-δύο χρόνια να χάσω τα κιλά. Δεν χάθηκαν εύκολα! Και στις δύο περιπτώσεις έπρεπε να χάσω γύρω στα 10 κιλά. Κατά τα άλλα ευγνωμονώ τον μεταβολισμό μου. Δεν παίρνω γραμμάριο με τίποτα.

Ακολούθησες κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής; Επισκέφτηκες κάποιον ειδικό;
Επειδή ήξερα τι πρέπει να κάνω -πως δηλαδή με το να τρώω υγιεινά, τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά κτλ, θα χαθούν αυτά τα κιλά- ακολουθούσα πράγματα που τα γνώριζα. Δεν ήταν κάτι δύσκολο που έπρεπε να κάνω. Απλώς, οι δίαιτες είναι από μόνες τους δύσκολες. Δεν μπορείς να τις ακολουθείς και για μεγάλο χρονικό διάστημα νομίζω. Εγώ τουλάχιστον δεν αντέχω να πεινάω. Είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να μου κάνεις.

Και με τα κιλά της εγκυμοσύνης;
Με την εγκυμοσύνη πήρα 16 κιλά, αλλά τα έχασα τόσο εύκολα που ούτε καν τα κατάλαβα. Δεν έκανα τίποτα απολύτως. Με το που γέννησα είχα ήδη χάσει κάποια κιλά, όπως όλες οι γυναίκες και μετά χάθηκαν και τα υπόλοιπα πάρα πολύ εύκολα. Μέσα σε ένα δυο μήνες το πολύ.

Υπάρχει κάποιο φαγητό στο οποίο να μην μπορείς αντισταθείς;
Σουβλάκι. Μπορώ να τρώω κάθε μέρα σουβλάκι.

Σήμερα ασχολείσαι με τη γυμναστική;
Η βασική μου γυμναστική είναι ότι κυνηγάω το γιο μου όλη μέρα. Δηλαδή δεν μπορώ να κάτσω ούτε λεπτό. Από εκεί και πέρα περπατάω αρκετά στην παραλία. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η άσκηση. Πηγαίνω με μια φίλη μου μαζί, περπατάμε και συζητάμε. Είναι και ψυχοθεραπεία και κάνεις καλό στον οργανισμό σου. Κάθε απόγευμα πηγαίνουμε για περπάτημα μία ώρα.

Ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Έχω αρχίσει και ασχολούμαι σιγά σιγά. Αναγκαστηκά δηλαδή λόγω του παιδιού, γιατί θέλω να τρώει μόνο από μένα.

Ποια είναι λοιπόν η σπεσιαλιτέ σου εκτός από τις κρέμες;
(Γέλια) Σπεσιαλιτέ ε; Μου αρέσει ότι έχει να κάνει με ζυμαρικά. Επειδή έχω ζήσει και στην Ιταλία ένα χρονικό διάστημα. Τα ζυμαρικά με λαχανικά, όπως ντομάτα, κάπαρι, πιπεριές που είναι και ελαφριά, πεντανόστιμα και μεσογειακά τα φτιάχνω ωραία. Είναι πολύ νόστιμα.

Ποια επώνυμη θα έλεγες πως ξεχωρίζεις για το σώμα της;
Τη Bar Rafaelli που είναι πανύψηλη και κορμάρα!

Τι είναι εκείνο που θα έλεγες σε μια γυναίκα, προκειμένου να το πάρει απόφαση να αλλάξει τρόπο ζωής; Να τρώει πιο σωστά, να γυμνάζεται;
Είμαστε ό, τι τρώμε. Η ομορφιά μας, η ψυχολογία μας, το σώμα μας. Η υγεία μας πάνω από όλα εξαρτάται από αυτό που τρώμε. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε κρέμες για τις ρυτίδες, την κυτταρίτιδα και να μην τρωμέ φρούτα που έχουν και αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσουμε και με αυτό τον τρόπο τις ρυτίδες; Κι εγώ πριν γίνω μαμά δεν πρόσεχα ιδιαίτερα και έτρωγα απ’ έξω. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είναι μόνο τα κιλά. Είναι και το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια.
Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Blake Lively Ελένη Φουρέιρα Gisele

Shakira Elisabetta Canalis Courteney Cox

And More