Νικολέττα Καρρά: Τι γυμναστική κάνει; Πως διατηρεί το σώμα της ενώ όπως λέει τρώει πολύ;

Το ότι η Νικολέττα Καρρά έχει ένα σώμα όνειρο το γνωρίζαμε. Όταν την είδαμε όμως να χορεύει σιγουρευτήκαμε πως έχει ένα από τα πιο καλοφτιαγμένα σώματα στην ελληνική showbiz. Η όμορφη ηθοποιός χορεύει τις Κυριακές στο DWTS5 και εμείς τη ρωτήσαμε για τα fitness μυστικά ενός σέξι γυναικείου κορμιού.

Δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς γυμναστική, ούτε όμως και χωρίς γλυκό! Έχει ιδιαίτερη σχέση με το πρωινό και λατρεύει τη μαγειρική. Αγαπά το φαγητό και είναι φορές που τρώει περισσότερο ακόμη και από τον άντρα της. Θεωρεί πως η Ναόμι Κάμπελ έχει ένα από τα ομορφότερα σώματα στον πλανήτη, αλλά δεν θα κολλούσε ποτέ φωτογραφία της στο ψυγείο, ούτε θα ήθελε να γίνει σαν κι αυτή.


Xρειάστηκε ποτέ να κάνεις δίαιτα;

Δίαιτα, δίαιτα όχι δεν έχει χρειαστεί. Αν και κάποια στιγμή στο παρελθόν όταν ήμουν 19 χρονών έκανα το τραγικό λάθος και έκανα χημική δίαιτα και είχε μπλοκάρει ο μεταβολισμός μου πάρα πολύ και είχα πρηστεί πολύ. Ήταν πολύ άσχημες οι συνέπειες γενικά. Τότε έκανα ένα πρόγραμμα από μόνη μου χωρίς να πάω σε διαιτολόγο. Πρόσεχα λίγο, αλλά και πάλι όχι με την έννοια της δίαιτας, έτρωγα υγιεινά έκανα και γυμναστική και σιγά-σιγά μπόρεσα να επαναφέρω τον μεταβολισμό όπως ήταν.


Σήμερα, έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής;

Ποτέ δεν ξεκινά η μέρα μου χωρίς να φάω πρωινό. Ποτέ! Το πρωινό είναι από τα αγαπημένα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης σε καθημερινή βάση πίνω πολύ νερό. Το νερό είναι minimum 1 ½ λίτρο καθημερινά. Αυτά είναι τα στάνταρ. Κατά τα άλλα, δυστυχώς δεν έχω πρόγραμμα με την έννοια να τρώω συγκεκριμένες ώρες, συγκεκριμένο αριθμό γευμάτων κτλ.

Υπάρχει τρόπος να βελτιώσει μια γυναίκα τη διατροφή της;
Νομίζω ότι αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Γενικά εγώ στη διατροφή δεν πιστεύω νόμους γενικευμένους. Νομίζω ότι κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στην τροφή που του δίνουν. Υπάρχουν γυναίκες που αν φάνε καθημερινά γλυκό, όπως το κάνω εγώ, παχαίνουν. Ή υπάρχουν γυναίκες που αν φάνε βράδυ πάλι παχαίνουν. Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να ακούει το σώμα του. Δεν πιστεύω σε γενικευμένους κανόνες. Ούτε σε αυτούς που λένε πολλά και μικρά γεύματα. Εγώ για μια περίοδο έτρωγα δύο καλά γεύματα την ημέρα και ήταν μια χαρά. Έτρωγα ένα καλό πρωινό και άλλο ένα γεύμα απόγευμα και τα δύο πολύ πλούσια γεύματα και δεν έπαιρνα κιλά. Άρα λοιπόν, νομίζω ότι όλα είναι σχετικά.

Αυτό που μας περιγράφεις είναι όνειρο για χιλιάδες γυναίκες! Ο ιδανικός μεταβολισμός…
Ο μεταβολισμός μου με βοηθάει πολύ. Εννοείται ότι ο μεταβολισμός μου είναι πάρα πολύ καλός και εγώ είμαι γενικά ένας άνθρωπος που τρώει ποσότητες. Μπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά πραγματικά τρώω μεγαλύτερες ποσότητες από τον άντρα μου. Εντάξει κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ, ασκούμε. Δεν είμαι όμως από τις γυναίκες που τρώνε λίγο, είμαι από εκείνες που τρώνε πολύ! Πολύ όμως!

Δεν μπαίνεις ποτέ στη διαδικασία να προσέξεις κάτι στη διατροφή σου;

Γενικά προσπαθώ να μην τρώω πολλά τηγανητά. Η αλήθεια είναι όμως ότι τα τηγανητά δεν τα συμπαθώ κιόλας. Μου αρέσουν οι πατάτες τηγανητές. Αλλά αν μου φέρεις ένα πιάτο πατάτες και ένα cheesecake από δίπλα, θα προτιμήσω να φάω τo cheesecake και όχι τις πατάτες. Άρα λοιπόν επειδή η αδυναμία είναι τα γλυκά, θα προσπαθήσω στο φαγητό να είμαι πιο συγκρατημένη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αν πεινάω πολύ και φέρεις μπροστά μου μια μακαρονάδα με σολομό και κρέμα γάλακτος δεν θα τη φάω. Θα τη φάω! Γενικά το φαγητό το θεωρώ μεγάλη απόλαυση. Δεν ξέρω τι θα μου συμβεί αν κάποια στιγμή χρειαστεί να κάνω δίαιτα. Είμαι πολύ κακομαθημένη σε ό, τι αφορά στο φαγητό.

Πώς θα αντιδρούσες αν μια μέρα σου έλεγαν πως για τον επόμενο μήνα δεν πρέπει να φας καθόλου γλυκό;
Θα μου λείψει το cheesecake και η σοκολάτα σε όλες τις μορφές της. Αν συντρέχουν λόγοι υγείας φυσικά και θα το κάνω. Επίσης, αν κάποια στιγμή δω ότι παίρνω πάρα πολλά κιλά και είναι απαγορευτικό να φάω, πάλι θα το κάνω. Αλλά, ακόμη και σε περιόδους που παίρνω ένα, δύο κιλά και λίγο αρχίζω και κάνω πιο εντατικά άσκηση ή προσέχω το βραδινό φαγητό, ακόμη και τότε έστω και λίγο γλυκό θα φάω κάθε μέρα. Έστω και μισή σοκολάτα, όχι ολόκληρη.

Έχεις πολύ καλή σχέση με τη γυμναστική. Ποιο είναι το πρόγραμμά σου;
Κάνω κλασική γυμναστική κατ’ αρχάς! Προσπαθώ να κάνω 3-4 φορές την εβδομάδα. Πρώτα αερόβια, ελλειπτικό μηχάνημα ή διάδρομο και αμέσως μετά βαράκια ή TRX. Είναι πάρα πολύ καλό για μυική ενδυνάμωση. Είναι πάρα πολύ καλό και βοηθά και πολύ στην κοιλιά. Από τότε που ξεκίνησε είδα στην κοιλιά μεγάλη διαφορά. Επειδή γυμνάζομαι από πάρα πολύ μικρή, ξέρω πολλά πράγματα για άσκηση και ξέρω ανά πάσα στιγμή και ώρα τι πρέπει να κάνω για το σώμα μου στη φάση που βρίσκεται.

Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς εντατικά με την άσκηση;
Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις, επειδή διάβαζα πολύ, καθόμουν πολύ και έτρωγα πολύ, διαπίστωσα πως κάποια ρούχα δεν μου έκαναν. Είχα πάρει 2-3 κιλά! Μέχρι τότε οι κεραίες μου δεν είχαν αντιληφθεί ιδιαίτερα το θέμα της γυμναστικής γιατί ήμουν πολύ του διαβάσματος. Από τα 19 μου χρόνια που κάποια παντελόνια δεν μου έκανα πια, αποφάσισα να ξεκινήσω γυμναστήριο. Δεν υπήρχαν τότε όλες αυτές οι επιλογές που υπάρχουν σήμερα. Έκανα μόνο διάδρομο, βάρη κτλ. Από τότε που ξεκίνησα, επειδή είδα πόσο καλό κάνει η γυμναστική στο σώμα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βγάλει τη γυμναστική από τη ζωή μου ποτέ. Ακόμη κι αν υπάρχουν διαστήματα το καλοκαίρι ή αν δουλεύω πάρα πολύ την έχω χαλαρώσει λίγο – έχει τύχει και για έξι μήνες να απέχω – με την πρώτη ευκαιρία ξαναρχίζω. Δεν την αποχωρίζομαι τη γυμναστική και ούτε το έχω σκοπό, όσο είμαι καλά κι έχω την υγεία μου. Η γυμναστική είναι μέρος της ζωής μου. Δεν μου αρέσει να ζω χωρίς αυτή.

Εκτός από κλασική εξάσκηση με τι άλλο ασχολείσαι;
Έχω κάνει για 2 ½ χρόνια Kick Box που το βρίσκω εξαιρετική γυμναστική. Ειδικά για ένα γυναικείο σώμα, όσο και να ακούγεται υπερβολικό, είναι πάρα πολύ καλη άσκηση. Τον τελευταίο ένα χρόνο έχει μπει στη ζωή μου και ο χορός. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα πηγαίνω και χορεύω. Ο χορός είναι επίσης πολύ καλή αερόβια άσκηση που αλλάζει το σώμα. Κάνω latin περισσότερο. Έχω μια αδυναμία στους latin χορούς. Πηγαίνω 2-3 φορές την εβδομάδα, όσο μπορώ, και κάνω δύο ώρες χορό. Γενικά, προσπαθώ κάθε μέρα να έχω κάτι σε άσκηση.


Θα έλεγες πως αρκεί η εντατική γυμναστική για ένα όμορφο σώμα;

Μόνο η γυμναστική όχι, πρέπει να προσέξεις και τη διατροφή. Άλλωστε κι εγώ αν σταματήσω τη γυμναστική δεν θα παχύνω, δηλαδή δεν θα γίνω χοντρή. Απλώς θα αλλάξει η δομή του σώματος. Όπως και να είσαι, είτε είσαι αδύνατος, είτε έχεις κιλάκια παραπάνω η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν γίνεται το ένα χωρίς το άλλο. Ο συνδυασμός είναι που φέρνει το αποτέλεσμα. Επίσης, διαφωνώ πολύ με τους ανθρώπους που έχουν παραπάνω κιλά και κάνουν δίαιτες τέτοιου τύπου, χημικές, που στερούνται πολλά πράγματα. Είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσουν άσκηση και σωστή διατροφή και σε βάθος χρόνου να δουν αποτέλεσμα που θα είναι πολύ πιο σταθερό, πολύ πιο μόνιμο και καλό για την υγεία τους παρά να ξεκινήσουν δίαιτες 800 θερμίδων την ημέρα. Θεωρώ ότι η ψυχολογία παίζει πολύ βασικό ρόλο. Είναι πολύ άσχημο να στερείσαι και κάποια στιγμή όταν έχει το ελεύθερο να πέσεις με “τα μούτρα”! Έχει το αντίθετο αποτέλεσμα αυτό. Οπότε σε έναν άνθρωπο που έχει παραπάνω κιλά, το πρώτο που θα έλεγα είναι άσκηση. Δεύτερον, να χαλαρώσει τους λευκούς υδατάνθρακες και κυρίως το βράδυ. Το βράδυ μόνο πρωτεΐνη και σαλάτα. Και όρτι υδατάνθρακα κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι μαύρος και πολύ, πολύ νερό. Να πίνει στο όνομα του νερού.


Υπάρχουν τελικά μαγικά μυστικά στο αδυνάτισμα;

Δεν υπάρχουν μαγικά μυστικά! Ξέρουμε όλοι ότι όταν πρέπει να αδυνατίσουμε, πρέπει να το ράψουμε. Να σταματήσουμε να τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτό είναι το μυστικό. Από εκεί και πέρα να ακούμε και το σώμα μας. Πιστεύω ότι κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά. Βλέπουμε ας πούμε ότι κάποια φαγητά – ακόμη κι αν είναι υγιεινά – μας πρήζουν, μπλοκάρουν το πεπτικό σύστημα. Άρα αυτά πρέπει να αποφεύγονται. Αν δώσουμε σημασία και ακούσουμε το σώμα μας μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.



Ποια επώνυμη θα μπορούσε να αποτελεί για εσένα “πρότυπο” ιδανικού σώματος;
Η Ναόμι Κάμπελ έχει ένα από τα ωραιότερα κορμιά του κόσμου. Πολύ γυμνασμένο, πολύ σωστό, χωρίς όμως υπερβολές και έχει και καμπύλες για να είναι θηλυκό. Όμως γενικά δεν έχω πρότυπα. Προς Θεού δεν θα μπορούσα να έχω πρότυπο την Ναόμι Κάμπελ! Και να θέλω να γίνω σαν κι αυτή, γιατί δεν μπορώ. Δεν κολλάω φωτογραφία της έξω από το ψυγείο και να θέλω να γίνω σαν κι αυτή. Προσπαθώ να κάνω το δικό μου σώμα όσο καλύτερο μπορώ, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου μέτρα και σταθμά και τις δυνατότητες του δικού μου σώματος και όχι ενός άλλου.

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Rebecca Romijn Constance Jablonski Rosie Huntington-Whiteley!

Cara Delevigne
Miley Cyrus
Oscar Fitness Tips


And More