Μαρία Σαράποβα! Ποια είναι τα μυστικά δίαιτας και γυμναστικής της πρωταθλήτριας του τένις;

Είναι μια από τις πιο διάσημες αθλήτριες του κόσμου. Παρόλα αυτά η αθλητική της… διαγωγή δεν τις απαγορεύει να φορά φούστα την ώρα που αγωνίζεται! Ο λόγος για την πρωταθλήτρια κόσμου, Μαρία Σαράποβα. Όταν μιλάμε για μια εκπρόσωπο του αθλητισμού, τότε τα μυστικά της σε ό, τι αφορά στην σωστή διατροφή και τη γυμναστική αποκτούν διπλή αξία. Τι κάνει η Ρωσίδα τενίστρια όταν δεν παίζει τένις; Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής της και τι μυστικά έχει να σου δώσει για να είσαι πάντα σε φόρμα;

Και οι αθλητές έχουν ψυχή…
Ακόμη κι ένας πρωταθλητής του τένις δεν έχει πάντα όρεξη για προπόνηση. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως αμελεί ποτέ τη γυμναστική της, αφού γυμνάζεται έξι φορές την εβδομάδα. “Λατρεύω τον ανταγωνισμό και ξέρω πως για να είμαι καλή πρέπει να κάνω προπόνηση. Δεν είναι όμως και απαραίτητα το αγαπημένο μου να αφιερώνω ώρες στο ταρτάν, αλλά ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για να φτάσω στο στόχο μου”!

Δύο μυστικά για τέλεια φόρμα

Μπορεί η ρακέτα να έχει γίνει πια προέκταση του χεριού της, όμως η γυμναστική έχει απεριόριστες επιλογές! Ποια είναι τα δικά της τρικ για να διατηρείται σε φόρμα;

– Ποικιλιά! Ένα μυστικό για την αθλήτρια του τένις είναι να εναλλάσσει συχνά το είδος της εξάσκησης που ακολουθεί. Έτσι μπορεί τη μία μέρα η γυμναστική της να περιλαμβάνει pilates ή yoga, την άλλη ποδήλατο στο βουνό ή τρέξιμο, αλλά ακόμη και χορό.

– Ξεκούραση… Το δεύτερο μυστικό είναι ένα και απλό! Γα ένα πρωταθλητή είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά αυτό ισχύει και για κάθε γυναίκα που θέλει ο οργανισμός της να λειτουργεί σωστά. Στον χρόνο ξεκούρασής της θα απολαύσει χαλαρωτικά spa και μασάζ, αλλά μπορεί ο ελεύθερος χρόνος της να περιλαμβάνει απλά βόλτα με φίλους.

Η δίαιτά της

Η Maria Sharapova ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή, στην οποία φροντίζει να δοκιμάζει τόσο υδατάνθρακες, όσο και πρωτεΐνες, πολλά φρούτα και λαχανικά. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει τρία βασικά γεύματα, με δύο ενδιάμεσα γεύματα. Δυστυχώς η Maria έχει την ατυχία να πρέπει να ζυγίζεται συνεχώς πριν από κάθε μεγάλο event. “Ζυγίζομαι, αλλά αυτό γίνεται κυρίως γιατί με το τένις ιδρώνω πολύ και πρέπει να είμαι επαρκώς ενυδατωμένη πριν από κάθε αγώνα”!

Ενυδάτωση λοιπόν… αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό διατροφής της μεγάλης Ρωσίδας τενίστριας. “Το νερό αποτελεί μεγάλο κομμάτι της δίαιτάς μου. Είναι φορές που πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να πιω νερό” εξηγεί για τη σχέση που έχει με το νερό!

Αυτοέλεγχος… το κλειδί για να έχεις αποτέλεσμα
Μπορεί η διατροφή και η γυμναστική να είναι κατά κάποιο τρόπο μέρος της δουλειάς της, όμως ο τρόπος που σκέφτεται η Sharapova θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να έχουν υγιές σώμα. Για όλες τις γυναίκες που έχουν κάνει μέρες, μήνες ή ακόμη και χρόνια εντατική προσπάθεια να είναι η γυμναστική και ο σωστός τρόπος διατροφής μέρος της ζωής τους. “Κοιτάζω πίσω σε όλη την προσπάθεια που έχω κάνει και συνειδητοποιώ πως μπορεί να μου πήρε πολύ χρόνο να φτάσω εδώ που βρίσκομαι, όμως άξιζε τον κόπο”!

Αθλήτρια και γυναίκα γίνεται;
Η συζήτηση είναι παλιά και διαχρονική. Μπορεί μια αθλήτρια να διατηρήσει τη θηλυκότητά της, όταν προπονείται πιο σκληρά και από άντρας; Για την Μαρία Σαράποβα τα πράγματα είναι απλά!

Το να δείχνεις δυνατή, είναι και αυτό μέρος της γοητείας σου. Στο τέλος της ημέρας το ότι είμαι αθήτρια είναι αυτό που με κάνει πετυχημένη. Οι νίκες μου στο γήπεδο. Φυσικά και υπάρχουν και άλλες πτυχές – η μόδα, η ομορφιά και άλλα ενδιαφέροντα μια γυναίκας – αλλά εκείνο που μετράει περισσότερο είναι η δύναμη. Είναι η δύναμη που μας βοηθά να τα καταφέρουμε σαν αθλήτριες!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Shakira
Celebrities με bikini
Στην παραλία
Healthy Celebrities
On twitter

Tα μυστικά των star
στην εκγυμοσύνη
Irina Shayk
Katherine Heigl


And More