Carolyn Murphy! Τα fitness μυστικά ένός από τα πιο ακριβοπληρωμένα top models στον κόσμο

Μπορεί από μικρό κορίτσι να άκουγες πως η ομορφιά δεν αρκεί για την επιτυχία (το οποίο και ισχύει), διαβάζοντας όμως τη λίστα του περιοδικού Forbes με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα προβληματίζεσαι… Οκ, άλλο ένα όμορφο πρόσωπο, ένα σέξι κορμί και άλλο να γίνεις super model. Χρειάζονται πολλά περισσότερα. Μια και μιλάμε όμως για τη λίστα του Forbes, παρατηρήσαμε στην έβδομη θέση, με απολαβές 3,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, την Carolyn Murphy.

Η πεμπτουσία της αμερικάνικης ομορφιάς -ξανθιά, εκθαμβωτική- κλείνει φέτος τα 40 κι αυτό όπως φαίνεται δεν αποτελεί κανένα εμπόδιο στην καριέρα της. Μπήκε στο χώρο της μόδας από τότε που ήταν έφηβη ακόμη, έχει δουλέψει για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και συνεργαστεί με μυθικά ονόματα όπως ο Karl Lagerferd και ο Mario Testino. Είναι μητέρα μιας αξιολάτρευτης κόρης και φυσικά εντυπωσιακά όμορφη.

Ποια είναι τα κρυφά της χαρτιά για να διατηρείται σε φόρμα; Τι γυμναστική επιλέγει; Ποιο είναι το δικό της fitness plan για να νικήσει τα σημάδια του χρόνου;

Η αυστηρές δίαιτες είναι για τα… κοριτσάκια

Όταν είσαι στο χώρο της μόδας τόσα χρόνια -από τα 15 της- έχεις περάσει από όλα τα στάδια. “Ήμουν πιο extreme [εννοεί με τη δίαιτά της] στο παρελθόν, αλλά νομίζω πως είναι ουτοπικό και βαρετό να τρως συνέχεια λαχανικά” σημειώνει σε συνέντευξή της στη Vogue.

Η ευτυχία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του να είναι κανείς όμορφος και να αισθάνεται καλά μέσα του, οπότε αν προσέχεις το σώμα σου προφανώς και αισθάνεσαι καλά” συμπληρώνει. Ποιο είναι όμως το μυστικό της; Η Carolyn είναι μεγάλη fun των αντιοξειδωτικών. “Νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, άπαχο κρέας και ψάρι”! So simple as that…

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ORAC: Δες πως θα βάλεις περισσότερα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου με τη βοήθεια του Δημήτρη Γρηγοράκη.

Υδατάνθρακες… αυτός ο άγνωστος
Η μάχη ενάντια στους υδατάνθρακες είναι must στο star system και η Murphy δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Όπως λέει η ίδια βέβαια, δεν είναι θέμα επιλογής. “Έχω κακή αντίδραση στο σιτάρι και τα γαλακτοκομικά. Δεν έχω κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη), αλλά ακόμη και η κόρη μου έχει πρόβλημα. Έχει μερική δυσανεξία” εξηγεί για τους λόγους που την κάνουν να αποφεύγει τους υδατάνθρακες.

Άλλωστε ποτέ δεν λέει όχι σε κάτι που ζητά απεγνωσμένα το σώμα της. “Νομίζω πως τα σώματα μας, μας λένε τι χρειαζόμαστε κάθε φορά, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι πάντα υγιεινό”.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΟΥΤΕΝΗ; Έχει σημασία να την αποφύγεις για να αδυνατίσεις;

Η διατροφική της αδυναμία

Όπως και κάθε γυναίκα, έχει κι εκείνη το αδύνατο σημείο της στη διατροφή. Το παγωτό!!!


Το ζητάει το σώμα μου! Σοκολάτα!!” λέει γελώντας. “Η μαύρη σοκολάτα άλλωστε είναι καλή για μένα – έχει αντιοξειδωτικά

Insta-proof
Κι επειδή η εποχή που μια celebrity μπορούσε να αναφέρει ό, τι ήθελε σε μια της συνέντευξη έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ψάξαμε για αποδείξεις στο instagram. Η Carolyn λοιπόν αποδείχτηκε απόλυτα ειλικρινής. Μάλιστα ανακαλύψαμε πως έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία για τα βιολογικά προϊόντα, το πλούσιο πρωινό και τα healthy ροφήματα.


“Το ιδανικό πρωινό!!”


“Το τέλειο σνακ. Μήλο, βούτυρο αμυγδάλου και τσάι!!!”

Γυμναστική σημαίνει βγαίνω έξω στη φύση…
Η Murphy γυμνάζεται και αυτό γίνεται εντατικά. Το καλοκαίρι ειδικά είναι η αγαπημένη της εποχή, αφού για εκείνη εξάσκηση ίσον εξοχή. “Έχω ανάγκη να είμαι στη φύση είτε αυτό σημαίνει κάνω surfing, πεζοπορία ή κολύμπι. Το να ζει κανείς στην πόλη όμως κάνει αυτή την ανάγκη λίγο δύσκολη. Έτσι έχω ανακαλύψει πως η Bikram yoga είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική. Η yoga με “ταξιδεύει” καλά όταν βρίσκομαι σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου” σημειώνει.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να μάθεις περισσότερα για τη Bikram Yoga!

Όσο για την “μισητή” συνδρομή στα γυμναστήρια; Μμμμ, μάλλον δεν είναι το στιλ της. “Προσπάθησα να πάω γυμναστήριο και στο τέλος ένιωθα σαν χάμστερ που τρέχει σε τροχό” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το δικό της μυστικό-φιλοσοφία για ιδανικό fitness; “Είναι σημαντικό να ανακαλύψεις εκείνο που μπορεί να είναι ρεαλιστικό σε σχέση με το δικό σου τρόπο ζωής και τους στόχους σου. Οι δικοί μου ήταν πάντα επικεντρωμένοι σε πιο “νοητική εξάσκηση” -να μου προσφέρει ισορροπία”.

Yoga it is… λοιπόν για το super model, αν και όπως παραδέχεται όταν δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέξει, στρώνει το fitness matt της στο πάτωμα και κάνει κλασική γυμναστική. Γλουτιαίους, καθίσματα και πολλές, πολλές ασκήσεις αναπνοών. Άλλωστε όπως ανακαλύψαμε και στο instagram, τελευταία έχει μπει στη ζωή της και το ballet move, ένα πρόγραμμα εξάσκησης εμπνευσμένο από το μπαλέτο (φωτό επάνω)!!!

Πώς νικά ένα μοντέλο το χρόνο;
Η Carolyn είναι πλέον 40 ετών, κάτι που δεν την έχει αποτρέψει από το να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα, ούτε φυσικά να είναι το πρόσωπο μεγάλων εταιρειών καλλυντικών. Πώς όμως κερδίζεις στην άνιση μάχη με το χρόνο;

Η προστασία από τον ήλιο είναι το πιο σημαντικό. Φοράω καπέλο, πίνω πολύ νερό, τρώω καλά” αναφέρει με δυο προτάσεις. Και κάτι ακόμη… τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. “Έχω μια μεγάλη τσάντα με βιταμίνες. Παίρνω ρεσβερατρόλη σε κάψουλες και Ω3-Ω6 καλά λιπαρά” σημειώνει.

Πριν σου μπουν ιδέες, φρόντισε να διορθώσεις τη διατροφή σου και να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό πριν προμηθευτείς κάποιο συμπλήρωμα (το οποίο λέγεται συμπλήρωμα γιατί συμπληρώνει και δεν αντικαθιστά την σωστή και ισορροπημένη διατροφή).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Θα με βοηθήσουν στ’ αλήθεια τα συμπληρώματα διατροφής να αδυνατίσω;

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου Νάσια Μυλωνά
KATE UPTON

///

Suki Waterhouse
Natasha Poly
Lily Allen

///

And More