Amy Adams! Η προετοιμασία για το American Hustle και η σχέση της με τη δίαιτα και τη γυμναστική

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σου μένουν από το πρώτο λεπτό. Είτε υποδύεται την πριγκίπισσα του παραμυθιού που χάνεται στη Νέα Υόρκη (στο Enchanted), την γλυκιά food blogger Julie (στο Julie & Julia) ή τη θρυλική Lois στη νεότερη εκδοχή του Superman… η 39χρονη Amy επιστρέφει φέτος με μια ταινία που ενδέχεται να της χαρίσει και το πρώτο της βραβείο Όσκαρ, για την πολυσυζητημένη ταινία American Hustle. Ένας ρόλος που ανέδειξε το καλοσχηματισμένο της σώμα και άφησε άφωνους τους πάντες ιδιαίτερα σε σκηνές με τα εφαρμοστά φορέματα με τα βαθιά ντεκολτέ.

Ποια είναι όμως η σχέση της Amy με όλο αυτό που στον κόσμο του Lifestyle αποκαλείται health and fitness; Πως αντιμετωπίζει την εμμονή της showbiz για αυστηρή δίαιτα και γυμναστική; Τι συνειδητοποίησε μετά τον ερχομό της κόρης της για το σώμα της και πως τελικά κατάφερε να μπει σε αυτά τα super σέξι ρούχα της;

Μια ηρωίδα χωρίς κολάν!
Από την εποχή που κλήθηκε να υποδυθεί την παιδική της αγάπη, Lois Lane, για το Man Of Steel (τη νέα ταινία του Superman δηλαδή) οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή. Τι κάνει για να διατηρεί τη σιλουέτα της; Η απάντησή της, αφοπλιστική “Μου αρέσει πάντα να κατατροπώνω τους κακούς (λέει με αφορμή το ρόλο της ως Lois) -αλλά δεν είναι η δίαιτα με κοτόπουλο και μπρόκολο ο δικός μου τρόπος” αναφέρει ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι της εξαντλητικής δίαιτας. “Έχω ένα μικρό παιδί, οπότε η ιδέα να σηκώνομαι στις 3.00 το πρωί ώστε να γυμναστώ πριν κάποιο γύρισμα δεν είναι για μένα. Δεν το έχω, παρά το γεγονός πως σέβομαι απόλυτα εκείνους που το κάνουν” συμπληρώνει.

/

Και μπορεί οι εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί να τραβούν τα βλέμματα, όμως για εκείνη το τέλειο σώμα δεν είναι αυτοσκοπός: “Κάποιες ηθοποιοί ή επώνυμες δημοσιοποιούν τα εξαιρετικά πειθαρχημένα διαιτολόγιά τους και αυτό τους δίνει δύναμη. Εγώ δεν βρίσκω το λόγο” εξηγεί. “Δεν πρόκειται να γίνω ένας από εκείνους τους ανθρώπους που θα φωτογραφηθούν με μπικίνι και κάποιος θα πει: ‘OMG, κοίτα την Amy!’ Εννοώ, μπορεί να είναι OMG, αλλά όχι για το λόγο που εγώ θέλω”! Βέβαια, εμείς την είδαμε στο American Hustle με ρετρό ολόσωμο μαγιό και σίγουρα είπαμε OMG, για όλους τους σωστούς λόγους.

Το τέλειο είναι και βαρετό
Η Amy μοιάζει να μην θέλει να ασχολείται στις δημόσιες συνεντεύξεις της με όλο αυτό το κομμάτι του τέλειου celebrity με το αψεγάδιαστο σώμα. “Το τέλειο δεν είναι και φυσιολογικό, ούτε και ενδιαφέρον” αναφέρει με περισσή ειλικρίνεια. “Εγώ δεν έχω καθόλου έντονα χαρακτηριστικά χωρίς make up. Είμαι χλωμή. Έχω ξανθιές βλεφαρίδες. Μπορείς να βάψεις το πρόσωπό μου, όπως έναν λευκό καμβά. Κι αυτό μπορεί να αποδειχτεί καταπληκτικό για αυτό που κάνω”.

Σώμα μου φτιαγμένο για… μαγιό;

Το να είσαι σε φόρμα είναι σημαντικό, αλλά για την Amy υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα πιο σημαντικά στα οποία θα ήθελε να δώσει προσοχή. “Η εγκυμοσύνη με βοήθησε να καταλάβω ποια είναι η πραγματική μου σχέση με το σώμα μου. Εννοώ πως ο σκοπός του σε αυτό τον κόσμο δεν είναι να δείχνει όμορφο με μαγιό” αναφέρει για την περίοδο που ήταν έγκυος στην κόρη της Aviana Olea.

/

“Σκεφτόμουν: ‘Κοίτα, μπορώ να κουβαλάω μέσα μου ένα μωρό! Παίρνω βάρος σωστά, όλα πάνε καλά’. Και αυτή είναι η σχέση που θέλω να έχω με το σώμα μου από τότε.

Γυμναστική με αγάπη

Όσo διαβάζεις πιστεύεις πως η Amy είναι απλά τυχερή που έχει αυτό το σώμα. Εντάξει η αλήθεια είναι πως γυμνάζεται. Μάλιστα συχνά, πυκνά ο φωτογραφικός φακός την έχει συλλάβει έξω από το γυμναστήριο, συνήθως παρέα με τον αγαπημένο της, Darren Le Gallo. “Πηγαίνω στο γυμναστήριο γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσω να μη δείχνω στα καλύτερά μου. Γυμνάζομαι όταν μπορώ και προσπαθώ να τρώω υγιεινά, αλλά το να χάσω βάρος δεν είναι η νο. 1 προτεραιότητα μου”!

/

Η Amy που έχει φέτος σοβαρές πιθανότητες να φύγει με το χρυσό αγαλματάκι για το Α’ γυναικείο ρόλο, δεν παραβλέπει πως ένα καλλίγραμμο σώμα είναι απαραίτητο στην υποκριτική. “Μπορεί να είναι μέρος της δουλειάς μου να έχω μια καλή εμφάνιση, αλλά δεν αισθάνομαι πως έκανα την καριέρα μου με βάση το αψεγάδιαστο κορμί μου”!

Κι ύστερα ήρθε το American Hustle
Η εκρηκτική περσόνα όμως που υποδύεται η Adams στην οσκαρικών προδιαγραφών ταινία απαιτούσε εμφάνιση που να κόβει την ανάσα, αλλά και ενδυματολογικές επιλογές που άφηναν πολλά σημεία του σώματος ακάλυπτα. Ιδιαίτερα τα βαθιά (πιο βαθιά δεν γίνονται) ντεκολτέ που φορούσε στην ταινία, άφησαν τον ανδρικό πληθυσμό με το στόμα ανοιχτό.

/

Και εδώ ήταν που η Amy έπρεπε να… καταπατήσει τις αρχές της και να το ρίξει για τα καλά στη γυμναστική. Ο σκηνοθέτης της ταινίας αποκαλύπτει πως η Amy “είχε personal trainer και γυμναζόταν μαζί του σαν δαιμονισμένη. Προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε κάθε ρόλο και ήταν αφοσιωμένη σε αυτό”

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Iza Goulart
Ελισάβετ Κατσαμάκη
Kλέλια Πανταζή

Candice Swanepoel Kaley Cuoco
Emma Stone

And More