Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.01.2011 | 23:34

Phone trends! Το κινητό φροντίζει για τη σιλουέτα σου...

Phone trends! Το κινητό φροντίζει για τη σιλουέτα σου...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πέρασαν οι εποχές που το τηλέφωνό σου ήταν μονό για να επικοινωνείς με τους φίλους σου. Το κινητό σου είναι πια μέρος της ζωής σου. Μέχρι που έγινε και μέρος της... διατροφής σου και της γυμναστικής σου. Πώς;
Με δωρεάν εφαρμογές που σε παροτρύνουν, σου δίνουν τη σωστή κατεύθυνση και τις ιδέες για να αποκτήσεις το σώμα που θέλεις.

Κι επειδή smart phone δεν είναι μόνο το iphone, αναζητήσαμε τέτοιες εφαρμογές στο Android Market. Για όσους έχουν "έξυπνα" κινητά που λειτουργούν με το πρόγραμμα της google. Συνδέσου στο Internet, μπες στη σελίδα του Android Market και πληκτρολόγησε στην αναζήτηση τα παρακάτω applications. Σε λίγα λεπτά θα βρίσκονται στο κινητό σου, έτοιμα να σε βοηθήσουν να γίνει πιο fit και αδύνατη από ποτέ. 


Spark People
Πόσο εύκολο θα ήταν για σένα να μπορείς με ένα πάτημα ενός κουμπιού να ανακαλύψεις πόσες θερμίδες έχει το φαγητό που βρίσκεται μπροστά σου; Ένα βιβλίο θερμιδομετρητής όμως δεν είναι και ό, τι πιο πρακτικό. Το Spark People κάνει ακριβώς αυτό για εσένα. Ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο τρόφιμα, είναι σίγουρο πως θα βρεις εκείνο που ψάχνεις.

Βάλε στόχο: Αν ο στόχος σου είναι 1500 θερμίδες την ημέρα, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς το κινητό σου. Η εφαρμογή αυτή θα ετοιμάσει για εσένα ένα πλήρες μενού διατροφής, προσαρμοσμένο στις θερμιδικές σου ανάγκες.

Burn it: Φυσικά εκτός από τις θερμίδες που καταναλώνεις, θέλεις να ξέρεις και πόσες θερμίδες καις, όταν κάνεις γυμναστική. Το Spark People υπολογίζει ανάλογα με το είδος της εξάσκησης και τη διάρκεια πόσες θέρμιδες έχεις κάψει. Άλλωστε αν "ξεμείνεις" από ιδέες θα βρεις μια σειρά από ασκήσεις με εικόνες που σου εξηγούν πως να τις εκτελέσεις.

Και όλα αυτά καταγράφονται στο προσωπικό σου αρχείο με το βάρος σου και πόσες θερμίδες έκαψες και προσέλαβες κάθε μέρα, ώστε να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι.

Diet 2 go
Τι θα έλεγες αν είχες έναν διαιτολόγο ανά πάσα στιγμή στην τσέπη σου; Το Diet 2 Go περιλαμβάνει μια τεράστια λίστα διατροφικών μενού για κάθε lifestyle και προτίμηση. Πριν προλάβεις να ξεχαστείς και να αμελήσεις ένα γεύμα της ημέρας, το πρόγραμμα θα στο υπενθυμίσει μαζί με το φαγητό που πρέπει να καταναλώσεις εκείνη τη στιγμή.

Shopping List: Αφού επιλέξεις το πρόγραμμα διατροφής που σου ταιριάζει, η εφαρμογή στο κινητό σου θα σου βγάλει την shopping list. Είσαι έτοιμη για το super market, όπου και θα αγοράσεις ό,τι σου χρειάζεται για να ετοιμάσεις τα γεύματα της δίαιτας.

Κι αν το ίδιο μενού κάθε εβδομάδα σε κουράζει, τότε το κινητό σου θα σου δίνει έναλλακτικές κάθε  δύο εβδομάδες.

Buddy Runner
Έχεις όρεξη για περπάτημα και ελαφρύ jogging στο πάρκο, αλλά δεν είναι κανείς διαθέσιμος. Η κολλητή σου είναι στη δουλειά, ο φίλος σου βαριέται! Ο ηλεκτρονικός σου φίλος δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψει ποτέ. Το Buddy Runner καταγράφει για εσένα τη διαδρομή που τρέχεις, τη διάρκεια και τον ρυθμό με τον οποίο γυμνάζεσαι.

Με ένα κλικ θα μπορείς να δεις την προσπάθεια όλων των ημερών σε έναν πίνακα και τα αποτελέσματα του Jogging.
 

Office Yoga
Η εφαρμογή Office Yoga είναι μια σειρά από 8 διαφορετικά σετ ασκήσεων yoga, με λεπτομερή περιγραφή και εικόνες. Ασκήσεις που απευθύνονται σε όλα τα... εργαζόμενα κορίτσια.

Δοκίμασέ τες και θα νιώσεις καλύτερα με εκείνο το ενοχλητικό "πιάσιμο" στην πλάτη ή τον αυχένα. Αν πάλι είσαι... ακουστικός τύπος τότε θα βρεις μαζί με τα κείμενα και λεπτομερείς ηχογραφημένες περιγραφές. Φυσικά όμως στα αγγλικά.
 
Τέλος θα βρεις έξυπνα tips για να είσαι σίγουρη πως εκτελείς πιο σωστά τις ασκήσεις.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10