Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.02.2011 | 11:50
Μιχάλης Μυλωνάκης

BOSU: Το νέο fitness trend και οι ασκήσεις για sexy χέρια

BOSU: Το νέο fitness trend και οι ασκήσεις για sexy χέρια
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Όταν μια μπάλα γυμναστικής "κόβεται" στη μέση, τότε το πιο hot fitness trend έρχεται να σε βοηθήσει να αποκτήσεις το τέλειο σώμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα!

To Bosu είναι ένα όργανο γυμναστικής που κερδίζει όλο και περισσότερους fans μιας και συνδυάζει την καρδιοαναπνευστική άσκηση με τη ισορροπία.

"Η νέα τάση στη γυμναστική είναι το σώμα να ασκείται και οι μύες να ενδυναμώνονται μέσα από ασκήσεις και κινήσεις όσο το δυνατό πιο φυσικές. Σ’ αυτή ακριβώς τη λογική δημιούργησε ο David Weck το 2000 τη μπάλα Bosu Balance Trainer" εξηγεί ο personal trainer Μιχάλης Μυλωνάκης.

BOSU είναι το ακρωνύμιο για το both sides up (και οι δύο πλευρές σε χρήση)! Χρησιμοποίησε και τις δύο επιφάνειες για να εκτελέσεις δεκάδες διαφορετικές ασκήσεις που θα γυμνάσεις όλο το σώμα. Η επίπεδη επιφάνεια θα σε βοηθήσει να εκτελέσεις κλασικές ασκήσεις (κοιλιακούς, χέρια, πόδια, push ups) με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ η κοίλη δίνει τη δυνατότητα για ασκήσεις ισορροπίας, οι οποίες τονώνουν και σφίγγουν συνολικά όλο το σώμα.

Θα ξεκινήσουμε με ασκήσεις για τα χέρια και τους ώμους... Μείνε συντονισμένη στο TLIFE και για τις ασκήσεις που γυμνάζουν το υπόλοιπο σώμα

 
ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

Ο personal trainer Μιχάλης Μυλωνάκης σου δείχνει 5 ασκήσεις με το Bosu για να γυμνάσεις τέλεια τα χέρια, τους ώμους, την πλάτη αλλά και τους κοιλιακούς.

Push Ups επάνω στο BosuΓΥΜΝΑΖΕΙ: Στήθος, ώμους, τρικέφαλους και κοιλιακούς

Γύρισε το Bosu ανάποδα και στηρίξου με τις παλάμες στα πλάγια. Τέντωσε πίσω τα πόδια και στηρίξου στις μύτες των ποδιών. Λύγισε τους αγκώνες περίπου 90ο και στη συνέχεια επέστρεψε στην αρχική θέση. Καθώς ανεβαίνεις εκπνέεις και σφίγγεις τους κοιλιακούς.

Tip για αρχάριους: Η άσκηση απαιτεί καλή ισορροπία και είναι αρκετά δύσκολη. Μπορείς να την κάνεις πιο εύκολη αν ακουμπήσεις τα γόνατα στο πάτωμα. 

Εκτέλεσε 10-12 επαναλήψεις για 2-3 φορές (2-3 σετ)

Άρσεις με λάστιχοΓΥΜΝΑΖΕΙ: Πλάτη, χέρια, Κοιλιακούς αλλά και Ραχιαίους.

Σε αυτή την άσκηση θα χρησιμοποιήσουμε και ένα λάστιχο το οποίο θα το τοποθετήσουμε κάτω από το BOSU

Με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και την λεκάνη προς τα πίσω, γείρε τον κορμό του σώματος μπροστά, φροντίζοντας η πλάτη σου να παραμένει ίσια. Τα χέρια σου είναι σχεδόν τεντωμένα ακι ακουμπούν στα πόδια. Τράβηξε τα λάστιχα προς τα πάνω, φέρνοντας τους αγκώνες λυγισμένους πίσω από την πλάτη. Παράλληλα δοκίμασε να εκπνέεις και να σφίγγεις τους κοιλιακούς, με το κεφάλι να κοιτάζει ευθεία μπροστά. 

Εκτέλεσε 10-12 επαναλήψεις για 2-3 φορές (2- 3 σετ)

Άσκηση 2η με λάστιχο
ΓΥΜΝΑΖΕΙ: Ώμους, Χέρια, Πλάτη

Με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, γείρε ελαφρά τον κορμό προς τα εμπρός κρατώντας την πλάτη σε ευθεία θέση. Με τα χέρια τεντωμένα τράβηξε τα λάστιχα προς τα επάνω, μέχρι το άνοιγμα των χεριών να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή παράλληλη με το έδαφος. Πρόσεξε να μην σηκώνεις τους ώμους, και το κεφάλι να κοιτάζει ευθεία μπροστά.

Εκτέλεσε 10-12 επαναλήψεις για 2-3 φορές (2- 3 σετ).

Άσκηση για τρικέφαλους

ΓΥΜΝΑΖΕΙ: Χέρια και ιδιαίτερα τους τρικέφαλους, κοιλιακούς, ώμους

Με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και τη λεκάνη προς τα πίσω, γείρε τον κορμό του σώματος μπροστά διατηρώντας την πλάτη ίσια. Οι παλάμες των χεριών εφάπτονται στη μέση και οι αγκώνες μας είναι λυγισμένοι, όσο γίνεται πιο ψηλά και πίσω. Τράβηξε τα λάστιχα τεντώνοντας τους αγκώνες πίσω από την πλάτη, προσέχοντας το κεφάλι να κοιτάζει ευθεία μπροστά. 

Εκτέλεσε 10-12 επαναλήψεις για 2-3 φορές (2- 3 σετ).

Άσκηση για όλο το πάνω μέρος του σώματοςΓΥΜΝΑΖΕΙ: Στήθος, ώμους, τρικέφαλους και κοιλιακούς

H άσκηση αυτή είναι και οι πιο δύσκολη μιας και απαιτεί αντοχή και ισορροπία. Στηρίξου με τους αγκώνες λυγισμένους επάνω στο κοίλο μέρος του BOSU. Φρόντισε τα χέρια να είναι παράλληλα το ένα με το άλλο. Στήριξε το κάτω μέρος του σώματος στις μύτες των ποδιών, σφίγγοντας τους κοιλιακούς. Πρόσεξε τον κορμό να είναι σε ευθεία θέση. Σήκωσε το ένα χέρι γρήγορα και στηρίξυ με την παλάμη επάνω στο Bosu και κάνε την ίδια κίνηση (όσο πιο γρήγορα μπορείς) και με το άλλο χέρι. Επέστρεψε με τον ίδιο τρόπο λυγίζοντας διαδοχικά και γρήγορα αριστερό και δεξί χέρι, στηριζόμενος με τους αγκώνες και πάλι.

Εκτέλεσε 6-10 επαναλήψεις για 2-3 φορές (2- 3 σετ).


Ευχαριστούμε το γυμναστήριο Shapes, Μεσογείων 448, Αγ. Παρασκευή  στους χώρους του οποίου πραγματοποιήθηκε η φωτογράφηση.

Photo Gallery

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10