E-Diet: Το internet σε αδυνατίζει…

Το να αρχίσεις μια δίαιτα είναι εύκολο. Το να παραμείνεις πιστή στον στόχο σου είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται ισχυρή θέληση. Τις περισσότερες φορές οι υποσχέσεις στον εαυτό σου, οι όρκοι μπροστά στον καθρέφτη και το φερμουάρ που δεν κουμπώνει δεν αρκούν! Τι θα έλεγες λοιπόν να κάνεις σύμμαχό σου εκατομμύρια ανθρώπους, να “βάλεις” στο παιχνίδι κι άλλες γυναίκες που αναζητούν τον τρόπο να αποκτήσουν πιο υγιές και αδύνατο σώμα;

Έχεις γίνει έξπερ του facebook, παίζεις το twitter στα δάχτυλα και που σε χάνει που σε βρίσκει κανείς με ένα “έξυπνο” κινητό στο χέρι να παίζεις με διάφορες εφαρμογές. Μήπως να κάνεις τον υπολογιστή σου, το internet και το κινητό σου τα όπλα σου για τέλειο αδυνάτισμα. Όλο και περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στον κόσμο του e-diet και βλέπουν αποτελέσματα. Όπου e-diet βάλε τη βοήθεια που μπορεί να σου προσφέρει η ηλεκτρονική τεχνολογία για να χάσεις κιλά…

Blog it… lose it!
Πρόκειται για το προσωπικό σου ημερολόγιο, αλλά στο internet. Τι σημαίνει αυτό; Πως ένα blog όπου θα αναρτήσεις όλες σου τις ανησυχίες θα βρει ανταπόκριση σε γυναίκες εκεί έξω που έχουν τις ίδιες αναζητήσεις με σένα. Θα σου απαντήσουν, θα σου δώσουν συμβουλές, κουράγιο και θα μοιραστούν μαζί σου τις δικές τους εμπειρίες.

Θέλω να αδυνατίσω: “Εδώ και πολλά χρόνια είμαι σε μια συνεχή προσπάθεια απώλειας βάρους. Κάποτε τα κατάφερα με την βοήθεια διαιτολόγου, αλλά επειδή ήμουν και ανυπόμονη να φτάσω έναν άφταστο στόχο δεν την άκουσα και έτσι μετά από κάποιο διάστημα άρχισα να ξαναβάζω τα χαμένα κιλά και ακόμη παραπάνω” γράφει μια από τις δεκάδες που ξεκίνησαν μια τέτοια προσπάθεια και θέλει να κρατήσει το όνομά της μυστικό. Ονόμασε το blog της “Θέλω να αδυνατίσω” και ξεκίνησε την e-diet προσπάθεια να χάσει κιλά. Από τότε αναρτά καθημερινά νέα για την προσπάθειά της, πόσα κιλά κατάφερε να χάσει και ιδέες που βρήκε ενδιαφέρουσες στην προσπάθειά της. Η πρόοδός της είναι εμφανής και έχει ήδη χάσει 9 κιλά… και συνεχίζει!

Και η Andria όμως κάνει έναν απολογισμό ζωής για τη σχέση της με τη ζυγαριά. “Μικρή θυμάμαι τη μαμά μου να με κυνηγάει να φάω (πρώτο οξύμωρο σχήμα)… Στην εφηβεία και ενώ ήμουν μόλις 60 κιλά (κατά γενική ομολογία μοντέλο) με κυνηγούσε για….να μην παχύνω….(άλλο οξύμωρο σχήμα)” αναφέρει και εξηγεί πως σήμερα έχει φτάσει τα 84 κιλά και τις προσπάθειές της να χάσει κιλά. Οι ανταπόκριση των άλλων blogger ενθαρρυντική.

Η Tina Haupert από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια προσπάθεια πριν από μερικά χρόνια για να χάσει κάτι περισσότερο από 10 κιλά. Ονόμασε το blog της Carrots ‘N’ Cake. Σήμερα η προσπάθειά της έχει εξελιχθεί σε ένα blog με αμέτρητες πληροφορίες για αδυνάτισμα και προβολή σε μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα περιοδικά της Αμερικής όπως το Prevention, το Health, το Shape αλλά και το People. “Κάθε φορά που δυσκολεύομαι, το συζητώ ανοικτά στο blog. Είτε το παράκανα με το φαγητό είτε έπεσα με τα μούτρα στα γλυκά, τα σχόλια και οι συμβουλές από τον κόσμο που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα είναι αυτά που με βοηθούν περισσότερο από όλα”

Η Φλώρα 28 ετών, είναι στυλίστρια σε περιοδικό και λατρεύει… τη σοκολατίνα! Όμως στον έρωτα κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις τον αγαπημένο σου. Και η Φλώρα είναι αποφασισμένη να κερδίσει τον γοητευτικό Αστέρη. Τελικά αληθεύει πως τα ετερώνυμα έλκονται; Έλα όμως που ο Αστέρης φεύγει τέλη Ιουλίου, μόνιμα για Κρήτη… Το σχέδιο είναι μεγαλόπνοο. Αλλά με τη βοήθειά σου μπορεί να έχει επιτυχία. Γίνε υποστηρικτής της εκστρατείας 6 εβδομάδων για την κατάκτηση του Αστέρη. Για αυτό ακριβώς το σκοπό της παραχωρήθηκε από τη ΦΑΓΕ η facebook σελίδα του Flair, για να ξεκινήσει από ‘κει τον αγώνα της για τον απόλυτο έρωτα… Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα

Στείλε τα κιλά σου μακριά (με email)!
Πόσες φορές δεν λαμβάνεις email με διάφορες ιστορίες ή πληροφορίες που σε παροτρύνουν να κάνεις προώθηση το μήνυμα σε όσους γνωρίζεις; Τι θα έλεγες αν δημιουργούσες από μόνη σου ένα τέτοιο chain-mail, όπως αυτά ονομάζονται; Φτιάξε τη λίστα με τους αποδέκτες. Φίλες, συνάδελφοι και άνθρωποι που μπορούν να καταλάβουν το πρόβλημά σου. Γράψε την ιστορία σου και τους στόχους σου σε σχέση με το βάρος σου. Ζήτησε από όσους το λάβουν να το προωθήσουν σε όσους θεωρούν σημαντικό.

Και τέλος, φρόντισε να ανανεώσεις το ραντεβού για μία φορά την εβδομάδα ώστε να ενημερώσεις την “ανθρώπινη” αλυσίδα των υποστηρικτών σου για την πρόοδό σου. Να δεις που αυτή η δέσμευση θα σε βοηθήσει να παραμείνεις πιστή στην προσπάθειά σου. Στο μεταξύ όλοι όσοι το έχουν λάβει θα έχουν μια καλή συμβουλή, μια παρότρυνση και μια ευχή για την προσπάθειά σου.

Κινητή μονάδα βοήθειας στο αδυνάτισμα (δηλαδή το έξυπνο κινητό σου)

Πέρασαν οι εποχές που το τηλέφωνό σου ήταν μόνο για να επικοινωνείς με τους φίλους σου. Το κινητό σου είναι πια μέρος της ζωής σου. Μέχρι που έγινε και μέρος της… διατροφής και της γυμναστικής σου. Πώς;
Με δωρεάν εφαρμογές που σε παροτρύνουν, σου δίνουν τη σωστή κατεύθυνση και τις ιδέες για να αποκτήσεις το σώμα που θέλεις.

Συνδέσου στο Internet, μπες στη σελίδα του Android Market ή του I-Tunes (ανάλογα με το κινητό σου) και πληκτρολόγησε στην αναζήτηση για τα κατάλληλα applications. Σε λίγα λεπτά θα βρίσκονται στο κινητό σου, έτοιμα να σε βοηθήσουν να γίνει πιο fit και αδύνατη από ποτέ.

Πόσο εύκολο θα ήταν για σένα να μπορείς με ένα πάτημα ενός κουμπιού να ανακαλύψεις πόσες θερμίδες έχει το φαγητό που βρίσκεται μπροστά σου; Ή ακόμη και να ετοιμάσεις ένα εβδομαδιαίο μενού διατροφής με λίγες θερμίδες σε χρόνο μηδέν; Βρες εφαρμογές με ασκήσεις και κράτα αρχείο με την πρόοδό σου στο κινητό σου. Κάνε κλικ εδώ για να δεις μερικές μόνο από τις εφαρμογές αυτές.

Read More

And More