Το Facebook σε βάζει σε πρόγραμμα δίαιτας και γυμναστικής

Τι θα έλεγες αν έκανες το facebook εργαλείο για να χάσεις κιλά; Μπορεί ο σωστός τρόπος ζωής να ξεκινήσει από ένα παιχνίδι στη μεγαλύτερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης;

Το Facebook σε βάζει σε πρόγραμμα

Πώς θα σου φαινόταν αν με μια απλή εφαρμογή από το αγαπημένο σου facebook σε βοηθούσε να χάσεις κιλά; Μια σελίδα που θα σου υπενθύμιζε καθημερινά τον πολυπόθητο στόχο; Ή ακόμη αν έκανες την υγιεινή διατροφή και τη δίαιτα παιχνίδι;

Ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσες να παίξεις με τις φίλες σου, με νικήτρια εκείνη που θα είχε πιο γρήγορα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην απώλεια κιλών και την γυμναστική. Όλες οι εφαρμογές είναι εδώ…για να μπεις κι εσύ στο παιχνίδι κάνε “κλικ” πάνω στις φωτογραφίες και ξεκίνα να συμμετέχεις στην εφαρμογή.

CUT THE FAT

Η νέα εμμονή στο facebook έχει τίτλο “Κάψε το λίπος”! Πρόκειται στην ουσία για ένα παιχνίδι, το οποίο έχει σκοπό να σε βάλει στο σωστό δρόμο.

– Δημιούργησε το δικό σου Avatar και δώσε του τα χαρακτηριστικά σου.

– Επίλεξε μεταξύ μιας ποικιλίας τροφίμων, ανάλογα με το τι σου προσφέρουν και πόσες θερμίδες έχουν. Μάθε πληροφορίες για αυτές και σε τι μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σου.

– Κάνε γυμναστική με διάφορα όργανα και δες πόσες θερμίδες καις.

– Απάντησε καθημερινά σε quiz διατροφής και γυμναστικής και επιβεβαίωσε το… υψηλό fitness IQ σου.

Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις το ζήτημα είναι να βάλεις στο παιχνίδι και τις κολλητές φίλες σου στο facebook. Δημιουργήστε τα avatar σας και διαγωνιστείτε στην υγιεινή ζωή. Ποια θα είναι η νικήτρια;

WEIGHT CHALLENGE

Γιατί πάντα θα πρέπει να διαγωνίζεσαι με την ψυχολογία σου και τις αντοχές σου όταν πρέπει να χάσεις βάρος;

Μετάφερε την δοκιμασία στο facebook και κατάγραψε την πρόοδο στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά.

– Βάλε στον προσωπικό σου πίνακα τα στοιχεία σου: Βάρος και Ύψος και το πρόγραμμα θα υπολογίσει για εσένα τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

– Θέσε τους στόχους σου. Πόσα κιλά θέλεις να χάσεις και επίστρεψε την επόμενη μέρα για να προσθέσεις και πάλι το βάρος σου. Έτσι θα έχεις ένα γράφημα με την πρόοδό σου μέρα με την ημέρα

– Προκάλεσε τις φίλες σου. Μήπως να κάνετε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό με τις φίλες σου; Βάλε τον στόχο – για παράδειγμα πόσα περισσότερα κιλά μπορείς να χάσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα! Δες καθημερινά ποια από τις φίλες σου έχει κερδίσει τους περισσότερους πόντους και φυσικά ποια θα είναι η νικήτρια στο τέλος. Το βραβείο; Ένα πιο σέξι, αδύνατο κορμί.

*Σημείωση: Μπορεί να βάζεις όλα τα στοιχεία σου, τα οποία δεν θα ήθελες πολλοί να γνωρίζουν! Η εφαρμογή όμως σου δίνει τη δυνατότητα να μην εμφανίζεται ανοικτά το αρχικό σου βάρος, αλλά μόνο η πρόοδος σου!

FIT- IFY

Πρόκειται για το facebook ηλεκτρονικό ημερολόγιο που υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά. Με μέθοδο και στρατηγική. Φτιάξε την καρτέλα με τα στοιχεία σου και η εφαρμογή θα σου δημιουργήσει ένα διάγραμμα με την πρόοδό σου καθημερινά.

Ένας πίνακας που θα σου “χτυπάει” καμπανάκι αν κάποια μέρα η ζυγαριά δείξει παραπάνω κιλά.

– Σημείωσε τη φυσική δραστηριότητα που κάνεις καθημερινά, μέσα από μια τεράστια λίστα ασκήσεων και σπορ. Δες πως αυτή μεταφράζεται σε θερμίδες και απώλεια κιλών.

– Κέρδισε βραβεία. Η εφαρμογή σε επιβραβεύει κάθε μέρα που τα αποτελέσματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και για κάθε λεπτό που αφιερώνεις στη γυμναστική.

i-CHALLENGE

Άλλη μια εφαρμογή που θα κάνει τη δίαιτα παιχνίδι. Την απώλεια κιλών πρόκληση. Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου ή ακόμη και με τις facebook φίλες σου και απόκτησε έναν ακόμη λόγο να κάνεις γυμναστική και να χάσεις κιλά.

– Σημείωσε τη φυσική δραστηριότητα και δες πόσο αυτή σε ωφελεί

– Επίλεξε μεταξύ μιας μεγάλης λίστας με… super food τα οποία και βοηθούν τον οργανισμό σου να χάσει κιλά και μάθε τι ακριβώς σου προσφέρει κάθε ένα από αυτά.

Για κάθε δραστηριότητα που καταχωρείς κερδίζεις πόντους… όχι, στην πραγματικότητα αν πάρεις το πρόγραμμα σοβαρά εσύ θα χάσεις πόντους από το σώμα!

Του Λευτέρη Σαββίδη

Read More

And More