Hot applications! Φωτογραφίζεις το φαγητό με το κινητό και αμέσως σου λέει πόσες θερμίδες θα φας…

Η φίλη θα σου στρογγυλέψει την αλήθεια. Η μαμά σου έχει ακόμη εκείνο το γνωστό “κατοχικό” σύνδρομο και συνεχώς γκρινιάζει: “Φάε παιδάκι μου, έχεις μείνει μισή!” Όσο για τον αγαπημένο σου; Ασχολίαστη η ατάκα “Μια χαρά είσαι μωρό μου” πριν καταβροχθίσει ένα σουβλάκι με γύρο! Ο μόνος δίκαιος και αμείληκτος κριτής για τη σιλουέτα σου είναι το κινητό σου.

Τα εξυπνα κινητά θα σου πουν την αλήθεια για τις θερμίδες του φαγητού που ετοιμάζεσαι να απολαύσεις στο εστιατόριο. Δεν μπορούν να βγάλουν λάθος αποτέλεσμα στις αναλογίες σου, ούτε να “μαγειρέψουν” τα νούμερα του Δείκτη Μάζας Σώματος. Και βέβαια δεν θα ξεχάσουν ποτέ να σε παρακινήσουν, να σου θυμίσουν, να σε προειδοποιήσουν για να μην πάρεις τον λάθος διατροφικό δρόμο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΟ…

Ο σερβιτόρος καταφθάνει με το εντυπωσιακό πιάτο που διάλεξες ύστερα από πολύ κόπο. Να έγραφε και στον κατάλογο πόσες θερμίδες έχει; Πριν πιάσεις το μαχαιροπήρουνο, βγάζεις το iphone από την τσάντα και ξεκινάς τη φωτογράφηση. Όχι δεν θέλεις να βάλεις υποψηφιότητα για το νέο κύκλο του Master Chef! H εκπληκτική εφαρμογή σου είναι απλά έτοιμη να σου αποκαλύψει με ακρίβεια τις θερμίδες που περιλαμβάνει το πιάτο σου. Α, αν έχεις και το ποτό με το οποίο θα συνοδεύσεις το φαγητό σου, τότε το Meal Snap όπως ονομάζεται η εφαρμογή θα υπολογίσει και αυτές τις θερμίδες.

Δες στο βίντεο παρακάτω πως μια φωτογραφία μπορεί να σου δώσει τις θερμίδες και του γλυκού, αλλά και του αναψυκτικού σου.

Πώς λειτουργεί;
1. Φωτογράφησε το πιάτο ή και το ποτό που έχεις μπροστά σου
2. Βάλε μια περιγραφή-λεζάντα στη φωτογραφία σου
3. Περίμενε μέχρι το πρόγραμμα να κάνει τα μαγικά σου και να σου δείξει τις θερμίδες

Plus:
Το Meal Snap σου επιτρέπει να κρατήσεις και στατιστικά με τις θερμίδες που κατανάλωσες μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα. Έτσι, αν τη μια μέρα το παρακάνεις θα γνωρίζεις πως να κρατηθείς την επόμενη και να φέρεις τις θερμίδες σου σε ισορροπία!

Δες περισσότερα εδώ και κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου

H ΔΙΑΙΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ SCAN…
Έχεις απλώσει την πραμάτεια σου στον πάγκο του super market και περιμένεις την υπάλληλο να τα “χτυπήσει” στο ταμείο. Παίρνεις θέση στην άλλη άκρη με την τσάντα του super market ανοικτή και το κινητό ανά χείρας. Η ταμίας τα χάνει όταν σε βλέπει να σκανάρεις και πάλι τα προϊόντα πριν τα βάλεις στις τσάντες. Το έξυπνο κινητό σου με την εφαρμογή Food Scan διαβάζει το barcode και αποθηκεύει θερμίδες και θρεπτικά συστατικά από κάθε συσκευασμένο τρόφιμο που έβαλες στο καλάθι σου. Έτσι, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δες στο παρακάτω βίντεο πως η έξυπνη εφαρμογή “φακελώνει” όλα τα αγαπημένα σου προϊόντα και σου δίνει πολύτιμες πληροφορίες για θερμίδες και θρεπιτκά συστατικά

Πώς λειτουργεί;
1. Με τον φωτογραφικό φακό του iphone σου στόχευσε το barcode της συσκευασίας
2. Σύντομα το κινητό θα σου βγάλει όλες τις πληροφορίες για το προϊόν, ανάμεσα σε 200.000 τρόφιμα
3. Μπορείς να προσθέσεις κάποιο προϊόν που δεν υπάρχει στη λίστα. Αποθήκευσε επίσης, την αγαπημένη σου σοκολάτα για να την βρίσκεις γρήγορα και εύκολα
4. Δημιούργησε μια βάση δεδομένων με τα τρόφιμα που κατανάλωσες. Έτσι θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσες θερμίδες έχεις καταναλώσει

Δες περισσότερα εδώ και κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου.

ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ
Κάθεσαι ήρεμη και χαλαρή να απολαύσεις την ταινία στον καναπέ με έναν κουβά ποπ κορν. Ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι μια λοξή ματιά από την άλλη άκρη του σαλονιού. “Τι θέλεις; Τις μπουκιές μου μετράς;” θα πεις εκνευρισμένη. Κι αν σου έλεγα πως μια εφαρμογή που κάνει ακριβώς αυτό, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις στιγμές λιγούρας που τρως ακατάσχετα χωρίς να το πολυσκέφτεσαι; Το 80 bites ενεργοποιείται δίπλα σου την ώρα που χαζοτρώς τα πατατάκια και μετρά… όταν φτάσεις στις 80 μπουκιές σημαίνει συναγερμό! Ήρθε η ώρα να σταματήσεις. Δεν το έχεις ανάγκη απλά το κάνεις ασυναίσθητα. Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα σε βοηθήσει αυτό να σταματήσεις στις 80 μπουκιές από το ταψί με το μουσακά!

Δες στο βίντεο τις παρουσιάστριες της Αμερικανικής εκπομπής Today να σχολιάζουν το διαφορετικό 80 bites

Πώς λειτουργεί;
1. Πάτησε το κουμπί πριν ξεκινήσεις να τρως. Το πρόγραμμα ξεκινά το μέτρημα…
2. Ένας ήχος καταγράφει μία-μία τις μπουκιές σου (μπορείς να τον απενεργοποιήσεις αν έχεις τις μαύρες σου!)
3. Ένας διαφορετικός ήχος ξεκινά να χτυπά όσο πλησιάζεις στο όριο των 80 μπουκιών
4. Μπορεί να κρατήσει αρχείο με την ώρα, αλλά και την ποσότητα όσων έφαγες μέσα στην ημέρα

Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ και κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου

IPHONE ΜΟΥ, ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ;
Σου αρέσει το μαυρισμένο σώμα και λατρεύεις την ηλιοθεραπεία. Επειδή όμως είσαι προσεκτική με τον ήλιο, θα ήθελες να γνωρίζεις πόση ώρα μπορείς να εκτεθείς στις ακτίνες του χωρίς πρόβλημα. Το Suntime θα υπολογίσει για σένα κάθε μέρα και ώρα ξεχωριστά πόσο χρονικό διάστημα είναι ασφαλές να κάνεις ηλιοθεραπεία.


Πώς λειτουργεί;

– Συμπλήρωσε τον φωτότυπο της επιδερμίδας σου (ανάλογα με το πόσο λευκή ή σκούρα είναι)
– Πρόσθεσε τον δείκτη προστασίας του αντηλιακού σου
– Μπορείς για μεγαλύτερη ακρίβεια να συμπληρώσεις υψόμετρο, τοποθεσία (παραλία, βουνό κτλ)
– Το πρόγραμμα θα υπολογίσει για εσένα τις ώρες που μπορείς να παραμείνεις κάτω από τον ήλιο χωρίς να κινδυνεύσεις να “καείς”!

Δες περισσότερα εδώ και κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου

Read More

And More