ΔΙΑΙΤΑ DETOX: Χάσε 6 κιλά σε 1 μήνα κάνοντας αποτοξίνωση!

Φάγαμε, ήπιαμε, ξεκουραστήκαμε… και τώρα τι; Τώρα αγαπητή μου φίλη, ξεκινάμε πάλι τις προσπάθειες για να επαναφέρουμε το σώμα μας στο αρχικό του βάρος και προσπαθούμε να αποβάλουμε κάθε “βλαβερό” που καταφέραμε να του φορτώσουμε. Η εβδομάδα λοιπόν ανοίγει με μια δίαιτα detox, ιδανική για όλες εμάς που θέλουμε να κάνουμε γρήγορα αποτοξίνωση και να ξεχάσουμε αυτά τα κιλά που πήραμε το φετινό καλοκαίρι.

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου αποφάσισε να γίνει ο κατάλληλος σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα, προσφέροντας μια δίαιτα αποτοξίνωσης για όσες γύρισαν από τις διακοπές τους και αντίκρισαν τον αυξημένο αριθμό στη ζυγαριά τους. Όπως και να το κάνουμε, καλοκαιρινές διακοπές χωρίς ατασθαλίες, αλκοόλ και τσιμπολογήματα δεν γίνεται. Οπότε, συγκεντρωνόμαστε στο νέο μας στόχο, αδυνατίζουμε και κάνουμε αποτοξίνωση μέσα από το διαιτητικό μενού που σου παρουσιάζω παρακάτω. Δεν σημαίνει ότι επειδή τελείωσαν οι διακοπές, σταμάτησαν και οι εμφανίσεις στην παραλία. Το μπικίνι είναι έξω από την ντουλάπα και περιμένει να το φορέσεις!


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ



ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!


Γενικές οδηγίες:

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 5 φράουλες, 2 μανταρίνια, 1/2 μπανάνα, 3 φέτες ανανά, 4 βερύκοκα, 1 ροδάκινο, 1/2 μάνγκο, 1 λεπτή φέτα καρπούζι, 1 λεπτή φέτα πεπόνι.
  • Στη φρουτοσαλάτα μπορείς να συνδυάσεις διάφορα φρούτα (πχ. 2 βερύκοκα + 5 φράουλες + 1/2 μήλο) και να προσθέσεις κανέλλα (αρκεί το άθροισμα να είναι 2 φρούτα).
  • Στα ροφήματά σου χρησιμοποίησε υποκατάστατο ζάχαρης.
  • Μην καταναλώσεις καθόλου αλκοόλ μέσα στην εβδομάδα αποτοξίνωσης.
  • Τα γαλακτοκομικά καλύτερα να είναι με μειωμένα λιπαρά.
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα και οδηγεί σε απώλεια 6 κιλών σε ένα μήνα.

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More