ΔΙΑΙΤΑ: Διώξε τα περιττά κιλά μέχρι να αρχίσουν οι διακοπές σου

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και όλες ονειρευόμαστε τις χαλαρές στιγμές και πως θα βγούμε στην παραλία με ένα φανταστικό σώμα. Όμως η ζυγαριά μας έχει αντίθετη άποψη. Εκεί που αποφασίζουμε να κάνουμε τις προσπάθειές μας, πάντα κάτι συμβαίνει και μας το χαλάει. Μια η έξοδος με τις φίλες, μια το cinema, μια το πάρτι που πρέπει να παρεβρεθούμε. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να κάνουμε focus στο στόχο μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, ώστε να χάσουμε αυτά τα extra κιλάκια που δεν λένε να φύγουν. Για αυτόν το λόγο, αυτήν την εβδομάδα συνεργάστηκα με τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Μαριλίζα Μυλωνάκη, ώστε να μας δώσει μια δίαιτα που θα διώξει μακριά 4 κιλά σε ένα μήνα. Πως σου φαίνεται σαν ιδέα;

Κοιτάζοντας το διαιτολόγιο παρατήρησα ότι αν το ακολουθήσουμε πιστά, σίγουρα δεν θα πεινάσουμε. Έχεις καταλάβει πολύ καλά ότι μέλημά μου είναι να έχεις ενέργεια, να τρέφεσαι σωστά και να πετύχεις το στόχο σου με ευκολία. Θέλω να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι τα κιλά δεν θα σου πουν αντίο αν παραλείπεις γεύματα ή αν είσαι αυστηρή με τις επιλογές σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να “μπλοκάρεις” το μεταβολισμό σου και να ωθήσεις το σώμα σου στη βουλιμία. Για αυτό ακολουθούμε όλα όσα μας είπε η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και σύντομα θα έχουμε τη “φιγούρα μπικίνι” που αναζητούμε.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ



ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Extra tips που θα σου φανούν χρήσιμα

1. Φρούτα και τα λαχανικά
Είναι χαμηλά σε θερμίδες και έχουν την ικανότητα να μας διατηρούν χορτάτες για ώρες.

2. Γάλα
Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα γαλακτοκομικά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, ενισχύουν το μεταβολισμό και τη καύση λίπους.

3. Καυτερά φαγητά
Τα καυτερά φαγητά καίνε λίπος και συγκεκριμένα οι καυτερές πιπεριές, λόγω ενός συστατικού που ονομάζεται καψαϊκίνη. Δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό και προσφέρουν μία αίσθηση κορεσμού.

4. Μαγειρική στο σπίτι
Οι περισσότερες είμαστε απασχολημένες με τη δουλειά μας, και πολλές φορές προτιμάμε να τρώμε έξω τις ηλιόλουστες μέρες. Παρόλα αυτά πρέπει να προσπαθήσουμε να μαγειρεύουμε περισσότερο στο σπίτι, για να ελέγχουμε τις θερμίδες και τα λιπαρά.

5. Καφές
Η καφεΐνη και οι πολυφενόλες που περιέχει ο καφές επιταχύνουν το μεταβολισμό.

6. Πρωτεΐνη
Οι πρωτεΐνες παίρνουν περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν από ότι οι υδατάνθρακες. Καλές πηγές αποτελούν το στήθος κοτόπουλο, το ψάρι, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα τυριά με χαμηλά λιπαρά. Για τους χορτοφάγους εναλλακτικά, υπάρχει το τόφου και τα φασόλια.

7. Λεμόνι
Τα λεμόνια βοηθούν στην καταπολέμηση της λιγούρας, προάγουν την αποτοξίνωση και είναι διουρητικά. Μπορείς να φτιάξεις μια λεμονάδα χωρίς ζάχαρη, να το πιεις με χλιαρό νερό ή να το φας μέσα στη σαλάτα σου.

8. Γυμναστική
Εκμεταλεύσου τον καιρό και ξεκίνησε το περπάτημα, την ποδηλασία, την ορειβασία και το τρέξιμο.

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More