ΔΙΑΙΤΑ για την κυτταρίτιδα: Διώξε τον επίμονο εχθρό και χάσε κιλά!

“Πάνω από το 80% του γυναικείου πληθυσμού εμφανίζει κυτταρίτιδα” λένε οι ειδικοί… Όχι για να μας καθησυχάσουν αλλά για να μας επισημάνουν ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο “ευπαθείς” σε αυτόν τον επίμονο εχθρό και ότι πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τη διατροφή μας! Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Τίνα Καραΐσκου, αφού μας εξήγησε πώς δημιουργείται η κυτταρίτιδα και ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν (κλικ εδώ και μάθε), μας ετοίμασε και ένα διαιτολόγιο για να εξαφανίσουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού αλλά και να χάσουμε έως και 4 κιλά σε ένα μήνα.

Η ειδικός συνιστά: “Ακολούθησε με συνέπεια τις συμβουλές, πρόσεξε τη διατροφή σου, κάνε καθημερινά γυμναστική και σύντομα θα καταφέρεις όχι μόνο να απαλλαχθείς από αυτόν τον ενοχλητικό εχθρό αλλά και να χάσεις περισσότερα κιλά!”

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ




ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Ποιες τροφές ευθύνονται για την εμφάνισή της; Η ειδικός σου δίνει μια λίστα με αυτές που πρέπει να αποφύγεις στη διατροφή σου!
1. Αλάτι και τρόφιμα πλούσια σε αλάτι όπως οι κονσέρβες, τα παστά, τα πατατάκια, τα έτοιμα φάγητα τύπου fast-food μιας και το αλάτι προάγει την κατακράτηση υγρών.
2. Αλκοόλ: η περίσσεια του αλκοόλ στον οργανισμό εντείνει τη λιπογένεση.
3. Τροφές πλούσιες σε κορεσμένο λίπος, όπως το κόκκινο κρέας, τα γλυκά, τα τηγανιτά, η μαγιονέζα, η κρέμα γάλακτος, τα ζωικά βούτυρα, τα αυγά, τα ολόπαχα γαλακτοκομικά και τα τυροκομικά προϊόντα. Αντίθετα, συστήνεται η κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο) και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ιχθυέλαια).
4. Ζάχαρη: είναι μια μορφή απλού υδατάνθρακα που βρίσκεται παντού και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας. Δεν είναι μόνο τα γλυκά και όσες τροφές είναι φανερό ότι περιέχουν πολλά ζάχαρα λόγω γεύσης (καραμέλες, πάστες, γλυκά). Δυστυχώς τα σάκχαρα βρίσκονται κρυμμένα σε πολλές τροφές (π.χ. ψωμί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, σάλτσες, κρασιά, γιαούρτια) ακόμα και σε τροφές που θεωρητικά δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά φρουκτόζη, η οποία διασπάται και αυτή σε γλυκόζη.


TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΕΠΙΤΥΧΩΣ

– Μείωσε όσο μπορείς την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ζάχαρη και ζωικά λιπαρά: π.χ. κρέμα γάλακτος.
– Περιόρισε την κατανάλωση πλήρων γαλακτοκομικών και κρέατος.
– Απόφυγε το αλάτι και τα τηγανιτά.
– Μην ξεχνάς να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά και να πίνεις άφθονο νερό.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
Η ειδικός σου δίνει 15 τρόφιμα που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μπορούν να μειώσουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Για να τα δεις κάνε κλικ εδώ!

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More