Δίαιτα detox: Κάνε αποτοξίνωση δύο εβδομάδες πριν τις γιορτές!

Χριστούγεννα, λαμπιόνια, δώρα! Ναι ναι, αυτά τα λέμε σε κάθε μας θέμα. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των Χριστουγέννων. Αντί να σκεφτόμαστε όλα αυτά όμως, στο κεφάλι μας στροβιλίζει η ιδέα των κιλών. Και αυτά που καταφέραμε να πάρουμε, αλλά και αυτά που θα πάρουμε τις γιορτινές μέρες. Φαγητά, γλυκά, ποτά… όλες οι don’t επιλογές για τη δίαιτά μας, που και σαμποτάρουν την προσπάθειά μας και γεμίζουν το σώμα μας τοξίνες.

Πρόσεξε να δεις πως έχουν τα πράγματα αγαπητή μου αναγνώστρια! Ας χαλαρώσουμε λίγο και ας αφεθούμε στο κλίμα των γιορτών. Ότι θα φάμε και ότι θα πιούμε, είναι δεδομένο! Οπότε, για να μην πάθουμε κάποια κρίση πανικού, ας ακολουθήσουμε την αποτοξινωτική δίαιτα του Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Θαλή Παναγιώτου, για να μας βρουν οι γιορτές προετοιμασμένες. Δύο εβδομάδες αρκούν και για να χάσεις κιλά και να κάνεις detox. Οπότε ξεκίνα από σήμερα, κάνε ένα break την περίοδο των γιορτών και αν θέλεις ακολούθησε το ίδιο μενού όταν τελειώσουν οι γιορτές. Αν και να είμαι σίγουρη ότι θα έχω πολλές δίαιτες να σου προτείνω για να χάσεις τα κιλά των γιορτών και να κάνεις detox!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  1. Να πίνετε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως.
  2. Να αποφεύγετε να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το φαγητό.
  3. Να μασάτε αργά την τροφή και να ξεκινάτε πάντα από την σαλάτα.
  4. Να αποφεύγετε το πολύ αλάτι.
  5. Να προσέχετε τις ποσότητες των γευμάτων σας.

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More