Επίπεδη κοιλιά σε ένα 24ωρο! Το διατροφικό πλάνο που θα διώξει το φούσκωμα

Είναι εκείνες οι μέρες που έχεις να βγεις ραντεβού ή κάπου έχεις να πας και θέλεις να εφαρμόζει το ρούχο σωστά. Οι κοιλίτσα σου όμως έχει διαφορετική “άποψη”. Τι κάνεις; Το παρακάτω ημερήσιο πρόγραμμα είναι το ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις. Express διατροφή που θα ξεφουσκώσει την πρησμένη κοιλιά σε ένα μόλις 24ωρο.

Φυσικά δεν είναι εφικτό τη Δευτέρα να έχεις κοιλίτσα και την Τρίτη να αποκτήσεις γραμμωμένους κοιλιακούς σαν τα μοντέλα της Victoria’s Secret, αλλά ακολουθώντας ένα συγκεκρινένο διατροφικό πλάνο μπορείς να δεις αποτέλεσμα, να βγεις με καμάρι στη παραλία και να αποχαιρετήσεις τη φουσκωμένη κοιλιά που σε ταλαιπωρεί! Πολλές φορές επιλέγουμε ένα σωστό τρόπο διατροφής, που όμως δεν συμβάλει αποτελεσματικά στο σκοπό που θέλουμε να πετύχουμε. Για παράδειγμα, αν τρως συνεχώς πράσινη σαλάτα το έντερο σου θα αποκτήσει πολλές φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να σου προκαλέσει φούσκωμα στη κοιλιά. Από τη μια λαμβάνεις λίγες θερμίδες, αλλά από την άλλη η μεγάλη ποσότητα λαχανικών σου προκαλεί άλλα προβλήματα.

Μέτρον άριστον! Ακολούθησε ισορροπημένη διατροφή που να περιέχει τα πάντα μέσα! Μην κάνεις καταχρήσεις ούτε υπερβολές, που μόνο καλό δεν κάνουν. Το ξέρω ότι έχεις αρχίσει και αγχώνεσαι να αποκτήσεις το ιδανικό σώμα για την παραλία, αλλά ηρέμησε και ξεκίνησε να τρως σωστά. Παρακάτω θα βρεις ένα ημερήσιο μενού που θα σε βοηθήσει μέσα σε ένα 24ωρο να διώξεις το φούσκωμα και να αποκτήσεις πάλι επίπεδη κοιλιά. Το μυστικό κρύβεται στο συνδυασμό τροφών και στα χαμηλά λιπαρά.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΟΥ…
ΠΡΩΙΝΟ
4 κ. σούπας βρώμη, 1 φλ. μούρα, 2 κ. γλυκού φυστικοβούτυρο ή 2 βραστά αυγά και 1 φλ. μούρα.

Η βρώμη αυξάνει την αίσθηση κορεσμού, το φυστικοβούτυρο σου παρέχει πρωτεΐνη και ενέργεια χωρίς την προσθήκη ζάχαρης (που περιέχει η μαρμελάδα) και τα βατόμουρα θα ενυδατώσουν το σώμα σου, χωρίς να προσθέσουν μεγάλο φορτίο υδατανθράκων στο πρωινό σου! Το αβγό από την άλλη, σου παρέχει άπαχη πρωτεΐνη, χωρίς να προκαλεί φούσκωμα και πρήξιμο!

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
1/3 φλ. ανάλατους ξηρούς καρπούς και 1 μανταρίνι ή σέλερι sticks και 2 κ. γλυκού φυστικοβούτυρο.

Αυτός ο συνδυασμός τροφών σου παρέχουν απλόχερα φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, άπαχα λίπη και αρκετό νερό για επαρκή ενυδάτωση, χωρίς όμως να σου προκαλεί φούσκωμα. Η ζάχαρη για ακόμα μια φορά είναι απών από το γεύμα.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
2 φλ. πράσινη σαλάτα, 1/2 αγγούρι κομμένο, 10 τοματίνια, 1/4 φλ. τριμμένο καρότο, 1/2 αβοκάντο, 1 βραστό αβγό, 1 κ. σούπας ελαιόλαδο, ξύδι ή λεμόνι.

Αυτό το γεύμα είναι γεμάτο με άπαχη πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια εύκολη και γευστική σαλάτα που δεν θα διογκώσει τη κοιλιά σου!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
150 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά και κανέλα ή φλ. κομμένο αγγούρι, 1 κ. σούπας ξύδι και 1 κ. σούπας άνηθο.

Η μυρωδιά της κανέλας περιέχει χαλαρωτικές ιδιότητες, όποτε είναι το μαγικό συστατικό για μια πιεστική μέρα στο γραφείο. Μπορεί να γίνει το κατάλληλο συνοδευτικό, να δώσει γλυκιά γεύση στο γιαούρτι και μαζί να δημιουργήσουν το κατάλληλο γεύμα που θα σου προσφέρει πρωτείνη και θα δημιουργήσει την αίσθηση κορεσμού μέχρι το βράδυ. Αν θέλεις κάτι πιο τραγανό επέλεξε τα αγγούρια. Η μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχουν θα σε διατηρήσουν χορτάτη. Και οι δύο επιλογές αποβάλουν το φούσκωμα και είναι το ιδανικό σνακ για τις απογευματινές ώρες!

ΒΡΑΔΙΝΟ
150 γρ. ψημένος σολομός, σοταρισμένο σπανάκι σε 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο και σκόρδο, ψητός μάραθος και ριζώδη λαχανικά.

Ο σολομός περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο αυτά τα “καλά” λιπαρά βοηθούν στη καύση λίπους που έχεις εκλάβει από άσκοπες γευστικές επιλογές. Επίσης, τα λιπαρά οξέα του σολομού θα σε διατηρούν χορτάτη, ενώ ο μάραθος θα “καθαρίσει” τον οργανισμό σου και θα αποτρέψει το φούσκωμα.

Read More

And More