Η δίαιτα που θα σε βοηθήσει να διώξεις το λίπος από την κοιλιά. Χάσε έως και 5 πόντους!

Επίπεδη κοιλιά: όνειρο ή πραγματικότητα; Πραγματικότητα! Γιατί όλες μπορούμε να αποκτήσουμε μια αδύνατη κοιλίτσα, αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να ακολουθήσουμε την κατάλληλη διατροφή σε συνδυασμό πάντα με συστηματική γυμναστική. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαργαρίτα Μπουλούμπαση ετοίμασε μία δίαιτα βασισμένη σε τροφές που καίνε το κοιλιακό λίπος για να χάσουμε έως και 5 πόντους από τη μέση μας αλλά και 4 κιλά σε ένα μόνο μήνα!

Δες το μενού, διάβασε και τις χρήσιμες συμβουλές που σου δίνει στο τέλος και θυμήσου πως όλα είναι δυνατά φτάνει να το θέλεις πραγματικά και να μην εγκαταλείψεις με την πρώτη ατυχία!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!
1. Τρώμε φυτικές ίνες: Μπορεί να επιβραδύνουν δραματικά την κίνηση της τροφής από το στομάχι μας και το λεπτό έντερο, και να επιβραδύνουν την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια παρατεταμένη αίσθηση της πληρότητας και μειωμένη όρεξη. Έτσι, από τη μία πλευρά χορταίνουμε ευκολότερα και από την άλλη πεινάμε αργότερα. Επειδή μπορεί να μας φουσκώσουν, αν έχουμε ευαισθησία, είναι σκόπιμο να τις προτιμάμε μαγειρεμένες και να αυξάνουμε σταδιακά τις ποσότητές τους ή να βγάζουμε από τα φρούτα τη φλούδα και να τα βράζουμε ή να τα ψήνουμε πριν τα φάμε.

2. Πίνουμε κυρίως νερό: Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά όχι μαζί με το φαγητό, γιατί μπορεί να μας φουσκώσει. Σημαντικό είναι να πίνουμε πολύ νερό (2 λίτρα την ημέρα), γιατί μας βοηθά να αποτοξινωθούμε και να καταπολεμήσουμε τη δυσκοιλιότητα. Μην αφήνεις περισσότερο από μία ώρα να περάσει χωρίς να έχεις πιει έστω και λίγο! Σκόπιμο είναι να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά, γιατί περιέχουν πολλή ζάχαρη και επιπλέον φουσκώνουν, τη σόδα γιατί περιέχει νάτριο, τα αλκοολούχα ποτά, και κυρίως την μπίρα, που φουσκώνει.

3. Λέμε «όχι» στα απλά σάκχαρα: Σοκολάτες, μπισκότα, γλυκά, τα οποία αυξάνουν απότομα το σάκχαρο, κουράζουν το πάγκρεας και μας παχαίνουν.

4. Αποφεύγουμε: Τρόφιμα τα οποία ευνοούν την αύξηση συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά, όπως είναι τα γλυκά, τα ζωικά λίπη (κόκκινο κρέας, κρέμα γάλακτος, βούτυρο) και το αλκοόλ.

5. Καταναλώνουμε: Τρόφιμα τα οποία ευνοούν την καύση του λίπους στην κοιλιά, όπως είναι το πράσινο τσάι, τα δημητριακά και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, το ελαιόλαδο και τα ψάρια.

6. Μειώνουμε το άγχος: Το χρόνιο στρες αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα μας. Η κορτιζόλη αυξάνει το λίπος της κοιλιάς με δύο τρόπους: α) ενεργοποιεί τους πόθους για τα ζαχαρούχα, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα και β) σηματοδοτεί στο σώμα να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος στην κοιλιά.

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα


Read More

And More