Χορτοφαγική δίαιτα: Χάσε 5 κιλά σε ένα μήνα κάνοντας αποτοξίνωση

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο “famous” γίνεται η χορτοφαγία. Σίγουρα θα έχεις ακούσει για πολλούς σταρ στο Χόλιγουντ που ακολουθούν αυτήν τη διατροφή. Και σίγουρα θα έχεις και κάποιους γνωστούς που είναι χορτοφάγοι.

Σύμφωνα με όσα μας είπε η Μαρία Δρίλλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, η χορτοφαγία μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες, αλλά αν ακολουθήσεις τους κανόνες θα έχεις πολλά οφέλη. Αποτοξίνωση, λαμπερό δέρμα και φυσικά απώλεια κιλών. Και επειδή θέλω όλα να γίνονται με το σωστό τρόπο, αποφάσισα να της ζητήσω το ιδανικό διατροφικό μενού και κάποιες πληροφορίες.

Αν είσαι έτοιμη, λοιπόν, να κάνεις αυτήν την αλλαγή στη ζωή σου (έστω και για ένα μήνα) συνέχιζε να διαβάζεις. Δίνουμε το λόγο στην ειδικό και τσεκάρουμε το χορτοφαγικό μενού που υπόσχεται σε ένα μήνα να χάσουμε πέντε κιλά…

Τα τελευταία χρόνια, οι χορτοφαγικές δίαιτες έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς και προωθούνται στα πλαίσια ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να ακολουθήσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από περιττά κιλά, να “χτίσουν” ένα όμορφο και καλλίγραμμο σώμα και να εξασφαλίσουν υγεία και μακροβιότητα.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Tips

  • Μετά το μεσημεριανό να πίνεις ένα ποτήρι πράσινο τσάι.
  • Με το απογευματινό να πίνεις ένα ποτήρι ρόφημα κρόκου Κοζάνης.

EXTRA INFO!

Το πρόβλημα ενός χορτοφάγου είναι η κάλυψη των αναγκών του σε πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες διακρίνονται σε υψηλής και χαμηλής βιολογικής αξίας. Οι πρώτες βρίσκονται σε κρέας, πουλερικά, ψάρια, αυγά και γαλακτοκομικά, με την πρωτεΐνη του αυγού να κατέχει την πρώτη θέση στην κλίμακα της βιολογικής αξίας. Χαμηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες βρίσκονται στα λαχανικά, όσπρια και αμυλούχα τρόφιμα (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά).

Σε αυστηρά χορτοφάγους, η κάλυψη των αναγκών γίνεται με αυτό που ονομάζουν οι διαιτολόγοι “πρωτεϊνικός συνδυασμός”. Έτσι, προτείνονται οι παρακάτω συνδυασμοί:

  • Όσπρια + Δημητριακά (π.χ. φακόρυζο ή φασόλια και ρύζι μαζί)
  • Όσπρια + Ξηροί καρποί
  • Ψωμί + Φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

Κάνε κλικ εδώ και δες χορτοφαγικές συνταγές με λιγότερο από 300 θερμίδες!

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Read More

And More