Παραέφαγες και αγχώθηκες! Πώς θα είσαι θεά το επόμενο ΣΚ; Με αυτήν τη δίαιτα…

Οι απόκριες είναι για τα καλά εδώ! Θέλεις να προσέξεις λίγο τη διατροφή σου αυτή την τελευταία εβδομάδα, για να απολαύσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας χωρίς τα 1-2 κιλάκια που σε ταλαιπωρούν. Άρπαξε την ευκαιρία! Η Τσικνοπέμπτη είναι πλέον παρελθόν και δεν έχεις διατροφικούς πειρασμούς να σε αποσπούν από το στόχο σου.
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη ετοίμασε για εσένα ένα πρόγραμμα διατροφής μιας εβδομάδας, για να χάσεις μέχρι και 2 κιλά στο παρά 5′ της Αποκριάς.
Έαν θέλεις να κατεβάσεις τη δίαιτα στον υπολογιστή σου και να την εκτυπώσεις κάνε “κλικ” εδώ

Τρόφιμα σύμμαχοι στην απώλεια κιλών

Στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε στο παρά πέντε είναι σημαντικό να επικεντρώσουμε και στα επίμαχα σημεία. Το μενού είναι έτσι καταρτισμένο ώστε να στοχεύει σε κυτταρίτιδα και ενυδάτωση.

1. Μείωση κυτταρίτιδας:
Οι βιταμίνες Β6 και το φυλλικό οξύ, ενισχύουν το μεταβολισμό και προστατεύουν τα αγγεία, ενώ η βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνουν την υφή του δέρματος, δίνοντάς της ομοιομορφία, λείανση και σφριγηλότητα.
2. Ενυδάτωση της επιδερμίδας: Η επαρκής πρόσληψη υγρών συμβάλλει σημαντικά και στο αδυνάτισμα. Μισό λίτρο νερό καθημερινά θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου, αυξάνοντας την λειτουργία εως και 30%. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μπορεί να χάσεις μέχρι και 48 θερμίδες μόνο και μόνο καταναλώνοντας νερό. Μην αφήνεις λοιπόν καμία μέρα να περάσει χωρίς να καταναλώσεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια υγρών.
Τι δεν θα πρέπει να ξεχνάς
1. Προσλαμβάνετε καθημερινά την απαραίτητη ποσότητα των αντιοξειδωτικών (4.000 – 7.000 μονάδες ORAC) λαμβάνοντας υπόψιν την πυραμίδα κατάταξης τροφίμων με βάση τα αντιοξειδωτικά:
– 1.000 – 3.000 Orac/100γρ: ακτινίδια, αβοκάντο, αχλάδια, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο, κάσιους, κρεμμύδι, λάχανο, μαρούλι, μήλα, μπρόκολο, πατάτες, πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, ρόδι χυμός, ρόκα, σπανάκι, σταφύλια, πράσινο & μαύρο τσάι, ψωμί & ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
– 3.000 – 6.000 Orac/100γρ: αμύγδαλα, άνηθος, βασιλικός, βατόμουρα, βερίκοκα, κεράσια, κρασί κόκκινο, λεμόνι, αποξηραμένα ροδάκινα, σκόρδο, σταφίδες (φρέσκιες & αποξηραμένες), ωμά σύκα.
– 6.000 – 9.000 Orac/100γρ: δαμάσκηνα (αποξηραμένα & φρέσκα), αποξηραμένα μήλα, φασόλια, φακές, φασολάκια πράσινα
– 9,000 Orac/100γρ: αγκινάρες, καρύδια, φουντούκια, μυρωδικά, αναποφλοίωτο ρύζι, σοκολάτα υγείας.
2. Ακολουθείστε καθημερινά μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα φαγητού και να επιτυγχάνετε συνεχή λειτουργία του μεταβολισμού.
3. Μην ξεχνάτε το πρωινό: Το πρωινό διεγείρει τον μεταβολισμό και εφοδιάζει τον σώμα με ενέργεια, ώστε να ανταπεξέλθει στις καθημερινές δραστηριότητες.
4. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και τα λαχανικά (5-7 μερίδες/ημέρα), που αποτελούν τροφές φτωχές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε νερό και φυτικές ίνες, χορταίνουν γρήγορα και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.
5. Καταναλώνετε τρόφιμα ολικής αλέσεως, τα οποία τροφοδοτούν σταδιακά τον οργανισμό με ενέργεια, διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα τσιμπολογήματα.
6. Καταναλώστε τρόφιμα από όλες τις ομάδες (άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, άπαχα, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ελαιόλαδο), προκειμένου να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά μου χρειάζεστε.
7. Καταναλώνετε καθημερινά 2 μερίδες ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι): Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες, μειώνουν την αποθήκευση λίπους και επιταχύνουν τη διάσπασή του.
8. Καταναλώνετε καθημερινά 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και μειώνει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.
9 Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα (καθημερινά 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα).
10. Αποφύγετε τρόφιμα: κέικ, πάστες, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, dressing, βούτυρο, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες, με αποτέλεσμα να δρουν ανασταλτικά στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά.

Read More

And More