ΔΙΑΙΤΑ! Χάσε κιλά και ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου!

Είσαι στην αναζήτηση μιας καλοκαιρινής δίαιτας που θα σε αδυνατίσει χωρίς να πεινάσεις και να καταπιεστείς; Είσαι στο κατάλληλο μέρος! Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη ετοίμασε μία δίαιτα 2 εβδομάδων που θα σε βοηθήσει να χάσεις έως και 2 κιλά, ενώ ταυτόχρονα θα σε ενυδατώσει για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για ηλιοθεραπεία. Ιδανικό πρόγραμμα για εμάς που θέλουμε αδύνατο σώμα αλλά και λαμπερή μαυρισμένη επιδερμίδα…

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1η


ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2η

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΟΥ
Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική και για τη δίαιτά σου αλλά και για την επιδερμίδα σου. Όσο πιο πολύ νερό πίνεις μέσα στην ημέρα, τόσο περισσότερο αποφεύγεται η κατακράτηση υγρών (φούσκωμα στην κοιλίτσα) αλλά και ο σχηματισμός κυτταρίτιδας! Η επιδερμίδα σου παραμένει ενυδατωμένη, δείχνοντας λαμπερή ενώ προστατεύεται από τις ισχυρές ακτινοβολίες του ήλιου.

Η ειδικός σου εξηγεί αναλυτικότερα γιατί πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάσεις τη δίαιτά σου με άφθονη κατανάλωση νερού ειδικά τώρα το καλοκαίρι…

Ενυδάτωση επιδερμίδας: Tο νερό δίνει ζωή όχι μόνο στον οργανισμό αλλά και στην επιδερμίδα. Η ενυδάτωση βοηθά το δέρμα να «κλειδώσει» την υγρασία μέσα στα κύτταρά του και έτσι δεν αφυδατώνεται, δημιουργεί ασπίδα προστασίας απέναντι σε όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες (π.χ. καυσαέριο) και ταυτόχρονα γίνεται πιο ανθεκτικό στα εγκαύματα.

Επιπλέον, καλό είναι να έχεις υπόψιν, ότι ανεξάρτητα με τον τύπο επιδερμίδας που έχεις είναι σημαντικό να την ενυδατώνεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το λιπαρό δέρμα, στο οποίο η συσσώρευση σμίγματος στην επιφάνεια, αντίθετα με ό,τι νομίζουμε, είναι συχνά συμπτώματα ανεπαρκούς ενυδάτωσης του δέρματος, το οποίο εσωτερικά «διψάει» και έχει ανάγκη εξισορρόπησης.

Έτσι, προκειμένου η επιδερμίδα να ξεδιψάσει καλό είναι να έχουμε υπόψιν τα εξής:
– Αυξημένη καθημερινή κατανάλωση 8-10 ποτήρια υγρών (νερό, χυμοί, ημίπαχο γάλα, τσάι)
– Αποφυγή αλκοολούχων ποτών.
– Κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε νερό όπως καρπούζι, πεπόνι, καρότα, μαρούλι, ντομάτα, μπρόκολο, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και γιαούρτι!
– Κατανάλωση αλμυρών σνακ, έτσι ώστε να αναπληρώνονται οι απώλειες ηλεκτρολυτών από τον ιδρώτα.

Ενίσχυση ελαστικότητας & σφριγηλότητας του δέρματος: Το καλύτερο φάρμακο για την υγεία της επιδερμίδας δεν μπορεί να είναι άλλο από την πλήρη πρόσληψη αντιοξειδωτικών συστατικών. Και ο λόγος είναι ότι οι συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν από τον οργανισμό τις ελεύθερες ρίζες και να ενισχύουν την ανάπλαση του δέρματος.

Read More

And More