Η Νηστίσιμη Δίαιτα που θα σε βοηθήσει να χάσεις 4 κιλά

Και νηστεία και δίαιτα; Μήπως είναι too much; Κάθε άλλο, η περίοδος της νηστείας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να χάσεις κιλά. Αρκεί να κινηθείς έξυπνα και να ακολουθήσεις τις συμβουλές ενός ειδικού. Ακολούθησε το πρόγραμμα διατροφής που ετοίμασε ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς και χάσε μέχρι και 4 κιλά πριν καλά καλά τελειώσει η Σαρακοστή.

Κι αν θυμάσαι την περασμένη Σαρακοστή και πως στο τέλος κατέληξες με 2-3 κιλάκια από την νηστεία, το πρόβλημα δεν είναι η αποχή από το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Ο κανόνας της σωστής διατροφής ισχύει πάντα. Σωστές ποσότητες, μικρά και πολλά γεύματα και το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό.

Δες παρακάτω ακριβώς τις ποσότητες σε γραμμάρια και πάρε μια ιδέα 3 ημερών για να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου ανάλογως. Για να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε “κλικ” εδώ!

Για να βρεις αντίστοιχες νηστίσιμες συνταγές με λίγες θερμίδες και να συνεχίσεις τη δίαιτά σου κάνε “κλικ” εδώ


ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ
Όσο διάστημα κάνεις νηστεία, ακολουθείς ουσιαστικά τη διατροφή ενός αυστηρού χοστοφάγου. Τα οφέλη της χορτοφαγίας είναι πάρα πολλά κι όχι μόνο στην δίαιτα αλλά και στην υγεία. “Μια υγιεινή χορτοφαγική διατροφή περιλαμβάνει μια ποικιλία από φυτικές τροφές όπως: όσπρια, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και σπόροι. Και ενώ αυτά τα τρόφιμα είναι σχεδόν μοναδικά στην χορτοφαγική διατροφή, το γεγονός ότι οι χορτοφάγοι τείνουν να τα καταναλώνουν σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι οι μη χορτοφάγοι θα μπορούσε να εξηγήσει τα συνολικά οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Μην ξεχνάς άλλωστε πως τα δημητριακά, τα φασόλια, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, πως θα βοηθήσεις τη λειτουργία της πέψης, θα απαλλαγείς από το φούσκωμα και παράλληλα θα θωρακίσεις τον οργανισμό σου ενάντια στις καρδιοπάθειες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για όσο διάστημα ακολουθείς τη δίαιτα, καλό θα ήταν να φροντίσεις να παίρνεις το απαραίτητο ασβέστιο. “Είναι αναγκαίο για όσους κάνουν δίαιτα να χρησιμοποιήσουν εμπλουτισμένα τρόφιμα ή συμπληρώματα για να πάρουν τη συνιστώμενη ποσότητα ασβεστίου” επισημαίνει ο κ. Κριαράς.

Read More

And More