Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.12.2010 | 18:30
Αθηνά Ρούντου

Χάσε 4 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα για να είσαι κούκλα στο ρεβεγιόν

Χάσε 4 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα για να είσαι κούκλα στο ρεβεγιόν
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μπήκαμε σε τροχιά Χριστουγέννων. Έχεις αρχίσει ετοιμασίες... Στολίζεις το σπίτι, κυκλοφορείς εκεί έξω ψάχνοντας το πιο λαμπερό φόρεμα για το ρεβεγιόν. Και φυσικά θέλεις να λάμπεις, να είσαι θεά...

Το TLIFE με τη βοήθεια της Αθηνάς Ρούντου, Κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου, σου ετοίμασε το μενού που θα σε βοηθήσει να χάσεις 3-4 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα. Πρώτον, για να είσαι μια κούκλα και δεύτερον για να μπορέσεις να κάνεις μερικές διατροφικές ατασθαλίες στις γιορτές...

Το μενού είναι χωρισμένο σε δύο εβδομάδες και μπορείς να το διαμορφώσεις ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες: "Οι αλλαγές στα γεύματα και συνεπώς στις ημέρες, επιτρέπονται κατά βούληση. Να σημειώσουμε ότι όταν συντρέχουν λόγοι αλλεργίας ή δυσαρέσκειας σε ορισμένες τροφές, αντικαθιστούμε τα γεύματα με αντίστοιχες τροφές" εξηγεί η Αθηνά Ρούντου.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1η



ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2η



Αν θέλεις να εκτυπώσεις το πρόγραμμα διατροφής κάνε κλικ εδώ

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου σου δίνει πρακτικές συμβουλές για να έχει η προσπάθειά σου σίγουρα αποτελέσματα. Αναλυτικότερα:
 
- Ξεκινάμε την ημέρα μας πάντοτε με ένα καλό πρωινό, για να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας με ενέργεια και διάθεση.
 
- Καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, έτσι αποφεύγουμε την πιθανότητα ανάπτυξης στερητικού συνδρόμου.
 
- Καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη μειωμένη αποθήκευση λίπους.
 
- Ακολουθούμε μικρά και συχνά γεύματα. Δε πρέπει να μένουμε νηστικοί πάνω από 3 ώρες, για να κάνει συνέχεια καύσεις ο οργανισμός μας και η γλυκόζη να μένει στα ίδια επίπεδα.
 
- Πίνουμε 8 – 10 ποτήρια νερό ημερησίως, βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και στην απώλεια βάρους.
 
- Συνίσταται να καταναλώνουμε πρώτα τη σαλάτα και έπειτα το κυρίως πιάτο, έτσι επέρχεται πιο γρήγορα ο κορεσμός.
 
- Περιορίζουμε το αλκοόλ σε 1-2 ποτήρια, προτιμώντας το κόκκινο κρασί που είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή.
 
- Καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως.
 
- Κόβουμε τη σαλάτα λίγο πριν καθίσουμε στο τραπέζι, έτσι επιτυγχάνουμε την ελάχιστη απώλεια βιταμινών.
 
- Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, είτε στο μαγείρεμα, είτε στις σαλάτες και πάντοτε με μέτρο.
 
- Αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, αλατιού και αλκοόλ.
 
- Αποφεύγουμε λιπαρά τρόφιμα (κρουασάν, τσιπς, σάλτσες, “fast food” ).
 
- Αποφεύγουμε τη λήψη φαγητού αργά το βράδυ.
 
- Δεν πηγαίνουμε στα σούπερ μάρκετ πεινασμένοι και έχουμε πάντα μαζί μας κατάλογο με τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε.
 
- Να έχουμε πάντα μαζί μας σνακ που μπορούν καταναλωθούν εύκολα αναπληρώνοντας γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού (κράκερ, φρυγανιές, μπισκότα πολυδημητριακών, μπάρες δημητριακών, αποξηραμένα φρούτα, χυμοί).
 
- Όποτε ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ ελκυστικό φαγητό να καταναλώνουμε ένα μικρό μέρος από αυτό χωρίς τύψεις.
 
- Εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας 30 λεπτά άσκηση (π.χ περπάτημα, ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμπι)
 
- Πίνουμε καθημερινά 2 ποτήρια πράσινο τσάι.

Φτάνοντας στην σωστή τήρηση του διαιτολογίου μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παρακάτω:

- Το γεύμα μας πρέπει να διαρκεί 20 λεπτά. Όσο πιο αργά τρώμε τόσο πιο γρήγορα αισθανόμαστε ότι χορταίνουμε.
 
- Να προτιμούμε τρόφιμα ολικής αλέσεως, όπως είναι τα δημητριακά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα παξιμάδια και οι φρυγανιές.
 
- Καταναλώνουμε 2 μερίδες φρούτων ημερησίως σε μέγεθος ενός φλιτζανιού τσαγιού ή ένα ποτήρι χυμό φρούτων.
 
- Καταναλώνουμε λαχανικά ωμά ή βραστά σε απεριόριστη ποσότητα, αρκεί να είναι εποχής.
 
- Καταναλώνουμε 2 μερίδες γάλα και γιαούρτι 1,5% - 2% σε λιπαρά, ημερησίως.
 
- Να χρησιμοποιούμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στις σαλάτες και 1 κ.σ στο μαγείρεμα.
 
- Να στραγγίζουμε τα φαγητά, έτσι ώστε να μείνει όσο το δυνατόν λιγότερη ποσότητα λαδιού.
 
- Καταναλώνουμε έως και 5 ποτήρια αλκοόλ εβδομαδιαία.
 
- Καταναλώνουμε 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι καθημερινά.
 
- Διατηρούμε ημερολόγιο καταγραφής γευμάτων (πού, πότε τρώτε και κάτω από ποιες συνθήκες (π.χ. πλήξη, εκνευρισμός, άγχος).
 
- Λαμβάνουμε υπόψιν ότι 1 μερίδα εστιατορίου είναι 150γρ κρεατικά, 200γρ ζυμαρικά, λαδερά και όσπρια, και τέλος30-40γρ τυρί και ψωμί.
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook