Cocktail, ταβερνάκια, παγωτό… Πάχυνες τελικά; Χάσε τα κιλά των διακοπών τώρα!

Μα πώς την κουβάλησες τη βαλίτσα μέχρι το λιμάνι; Τώρα που επιστρέφεις σου φαίνεται ασήκωτη, Κι εκείνο το τζιν σε έχει πεθάνει! Στένεψε;

Ολική επαναφορά. Πρέπει να μαζέψεις το μυαλό σου για να επιστρέψεις στη δουλειά, αλλά και το σώμα σου χάνοντας 1-2 κιλάκια που πήρες στις διακοπές. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου με το κατάλληλο μενού διατροφής…

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ…
“Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σε καταλάβει ο πανικός για αποτοξίνωση και μονοφαγία. Η ιδανική λύση και σε αυτήν την περίπτωση είναι η εφαρμογή ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Το πρόγραμμα διατροφής δύο εβδομάδων δεν θα σε βοηθήσει μόνο να χάσεις τα κιλά των διακοπών. Θα σε προετοιμάσει παράλληλα να αντιμετωπίσεις το Φθινόπωρο, ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας του οργανισμού έναντι των ιώσεων και αλλεργιών, οι οποίες είναι πολύ συχνές το φθινόπωρο.

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει

Για να κατεβάσεις την πρώτη εβδομάδα της δίαιτας μετά το καλοκαίρι και να το εκτυπώσεις κάνε κλικ εδώ!

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει

Για να κατεβάσεις την πρώτη εβδομάδα της δίαιτας μετά το καλοκαίρι και να το εκτυπώσεις κάνε κλικ εδώ!

5 ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σου δίνει τους 5 βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηρίζεται η διατροφή σου τώρα που επέστρεψες στους κανονικούς σου ρυθμούς:

1. Μην αφήνεις τα φρούτα και τα λαχανικά στο νησί! Το καλοκαίρι δεν τελείωσε με την επιστροφή σου από τις διακοπές. Και όπου καλοκαίρι, εκεί και τα δεκάδες ζουμερά φρούτα και λαχανικά χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες. Μην τα ξεχνάς λοιπόν ώστε να βοηθήσεις τον οργανισμό να αποτρέψει την απορρόφηση λίπους και να τον εφοδιάσεις με βοταμίνες που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
Τι να προτιμήσεις: 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών και κυρίως βερίκοκα, πεπόνι, ντομάτα, καρότα, σπανάκι, μαρούλι, μπρόκολο, κουνουπίδι, χόρτα, ροδάκινα, ακτινίδια, εσπεριδοειδή, λάχανο, ακτινίδια.

2. Δεν τα βλέπεις όλα μαύρα! Είναι… και κάνουν καλό στη σιλουέτα σου. Προσπάθησε να παραμείνεις πιστή στα τρόφιμα ολικής άλεσης (ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά, φρυγανιές, παξιμάδια) που δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης. Επιπλέον, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχουν, ενισχύουν το μεταβολισμό των λιπών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

3. Διάλυσε το λίπος με γάλα και γιαούρτι. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και γαλακτοκομικά μειώνουν τη συσσώρευση λιποκυττάρων και επιταχύνουν τη διαδικασία διάσπασης του λίπους (λιπόλυση). 3 μερίδες ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι και τυρί), προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και τη καύση λίπους.

4. Χτίσε ένα τοίχος προστασίας από τις ιώσεις! Ελαιόλαδο, ξηροί καρποί και ελιές είναι τα τρόφιμα που βοηθώντας στην καύση του λίπους, θα δώσουν στον οργανισμό σου την απαραίτητη βιταμίνη Ε – σωματοφύλακα από τις ιώσεις που παραμονεύουν με το τέλος του καλοκαιριού. Επίσης η αυξημένη περιεκτικότητά του ελαιόλαδου σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, διεγείρει τη διάσπαση του λίπους στα λιποκύτταρα.

5. Πάρε τη θάλασσα μαζί σου επιστρέφοντας από τις διακοπές! Τα θαλασσινά και τα ψάρια δεν είναι μόνο ιδανικός μεζές για την ταβέρνα, αλλά και εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου που σχετίζεται με τη βέλτιστη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και το λεμφικό σύστημα. Επιπλέον, η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά οξέα τονώνει το μεταβολισμό και αυξάνει την διάσπαση λίπους. Γι’ αυτό κράτησέ τα στο εβδομαδιαίο σου διατροφικό πρόγραμμα.

6. Spice it up... Δώσε γεύση στην επιστροφή στη ρουτίνα και την καθημερινότητα με κάθε λογής μπαχαρικά. Βελτιώνουν το μεταβολισμό και αυξάνουν τις καύσεις του. Μην το παρακάνεις όμως για να μην επιβαρύνεις το στομάχι.

7. Think Green (Tea): Αν το εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων και συνεπώς στην απώλεια και τη διατήρηση του βάρους. Μάλιστα το πράσινο τσάι έχει την ικανότητα να εστιάσει στο λίπος γύρω από την κοιλιά που είναι και το πιο ενοχλητικό!

8. Μην τα κάνεις μούσκεμα… πιες απλά πολύ νερό! Σημαντικός παράγοντας για την ρύθμιση του βάρους και την αποβολή άχρηστων ουσιών (τοξινών) αποτελεί η αυξημένη πρόσληψη υγρών. Εκτός από την κατανάλωση νερού η ενυδάτωση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης διαφόρων ποτών ή ροφημάτων όπως: χυμοί, γάλα, τσάι, καφές, σόδα, αναψυκτικά, σούπες, αφεψήματα, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές.

Read More

And More