ΔΙΑΙΤΑ: Γίνεται να αδυνατίζεις τρώγοντας μακαρόνια και πατατάκια; Κι όμως γίνεται…

Eδώ και δεκαετίες έχουν όλοι πειστεί. Οι υδατάνθρακες – όπου υδατάνθρακες βάλε πατάτες, μακαρόνια, ψωμί κτλ – παχαίνουν! Παρά το γεγονός ότι ξέρεις καλά πως σωστή διατροφή σημαίνει λίγο απ’ όλα, έχεις αποκτήσεις κι εσύ την… ενοχή όταν τρως κάτι από τα παραπάνω. Κι αν σου έλεγα πως είναι οι υδατάνθρακες το κλειδί για να αδυνατίσεις; Το Carb Lovers Diet, είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, τρώγοντας τους “παρεξηγημένους” υδατάνθρακες.

Το μυστικό της δίαιτας…
Όχι, δεν καταρρίφθηκαν όλες οι θεωρίες της διατροφής μέχρι σήμερα! Οι εμπνευστές της δίαιτας απλά παρατήρησαν πως κάποια τρόφιμα που ανήκουν στους υδατάνθρακες, περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο (Resistant Starch)! Το συγκεκριμένο λοιπόν άμυλο ονομάζεται έτσι γιατί είναι πιο… “ανθεκτικό” κατά τη διαδικασία της πέψης, δεν απορροφάται από το λεπτό έντερο και παρ’ όλα αυτά δημιουργεί θετικές αλυσσιδωτές αντιδράσεις στον οργανισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως:

Συρρικνώνει τα λιποκύτταρα, ειδικά εκείνα που συγκεντρώνονται στην περιοχή της κοιλιάς
– Επιταχύνει τη λιπόλυση
– Προστατεύει τη μυική μάζα
– Ρυθμίζει τη γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνει τις ληγούρες και σε βοηθά να αισθάνεσαι πλήρης για περισσότερο καιρό
– Μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια

Ακολούθησε τη δίαιτα
Το αποτελεσματικό ανθεκτικό άμυλο βρίσκεται σε απλές τροφές όπως η μπανάνα, η βρώμη, το μαύρο ρύζι ή τα πατατάκια και άλλα τρόφιμα που βρίσκονται εύκολα σε κάθε σπίτι. Εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις το παρακάτω μενού για να δεις αν σου… ταιριάζει!

Για την ακρίβεια το βιβλίο συστήνει η δίαιτά σου καθημερινά να περιλαμβάνει 1200 θερμίδες στο πρώτο στάδιο – δηλαδή για διάστημα μιας εβδομάδας – και στη συνέχεια να αυξήσεις την πρόσληψη σε 1600 ώσπου να ολοκληρώσεις τις 21 ημέρες του κύκλου της δίαιτας.

Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις το μενού αναλυτικά


Για να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή κάνε κλικ εδώ

Η ΔΙΑΙΤΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ
Αφού έχεις όλα τα στοιχεία, διάβασε παρακάτω τα τέσσερα βήματα που αν τα αφομοιώσεις θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα!

1. Το ανθεκτικό Άμυλο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της δίαιτας! Γι’ αυτό και καλό είναι να έχεις σαφή εικόνα για τα τρόφιμα που έχουν αυτό το είδος αμύλου και σε τι περιεκτικότητα. Κράτησε επίσης στο μυαλό σου πως πρέπει το καθημερινό σου διαιτολόγιο να σου προσφέρει 10 με 15 γραμμάρια ανθεκτικού αμύλου!

Δες τον πίνακα που ακολουθεί για να δεις τους υδατάνθρακες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα στο εν λόγω άμυλο!
/

2. Τα τρόφιμα με τον υδατάνθρακα “αστέρι” (ανθεκτικό άμυλο) θα πρέπει να καταλαμβάνουν το ένα τέταρτο σε κάθε πιάτο σου. Το υπόλοιπο πρέπει να αποτελείται από υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, δηλαδή άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, Ω3-Ω6 και γενικότερα καλά λιπαρά και φρούτα και λαχανικά.

3. Ναι, το μενού αυτό σου επιτρέπει να απολαμβάνεις μακαρόνια ή πατάτες στη δίαιτά σου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το κάνεις χωρίς σύστημα. Καλό είναι να ελέγχεις την ποσότητα της μερίδα και να μπορείς προσεγγιστικά να διατηρείς τις καταναλισκόμενες θερμίδες στο επίπεδο των 1.600kcal την ημέρα.

4. Όπως και κάθε διατροφή, έτσι και με την Carb Lovers, είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπεις γεύματα. Πρέπει να τρως όλα τα γεύματα σου για να διατηρείς τη γλυκόζη στο αίμα σταθερή και έτσι να μην αισθάνεσαι πείνα.

Η Γνώμη Του Ειδικού

Ζητήσαμε την άποψη του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά σχετικά με τη δίαιτα και ιδού τι μας έγραψε:
“Θέμα ανθεκτικού αμύλου σαφώς και δεν υφίσταται. Η επιλογή των προϊόντων πλούσιων σε υδατάνθρακες θα πρέπει να γίνεται με βάση το είδος του προϊόντος. Δεν θα πρέπει δηλαδή να επιλέγονται κατεργασμένα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, λόγω του ότι μπορεί να έχει προστεθεί σε αυτά σιρόπι καλαμποκιού ή έξτρα σιρόπι γλυκόζης – αμύλου. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστέψουμε ότι υπάρχει γκάμα τροφίμων, η οποία συναντά το ”ανθεκτικό άμυλο”.

Επίσης, πλην του προαναφερθέντος γεγονότος, των κατεργασμένων τροφίμων, θα πρέπει να καταστεί σαφές το γεγονός του ότι περίπου ίδιο ποσό υδατανθράκων αποδίδουν όλα τα αμυλώδη προϊόντα, με τη διαφορά της μικρής διαφορετικότητας στη διάρκεια απορρόφησης και μεταβολισμού τους.”

Read More

And More