Το 10ήμερο διατροφικό πρόγραμμα για να επανέλθει ο μεταβολισμός σου μετά το Πάσχα…

Ένα ακόμη Πάσχα που δεν μπόρεσες να αντισταθείς σε τίποτα και καλά έκανες εδώ που τα λέμε. Τσουρέκια, κουλουράκια, κοκορέτσι, αρνάκι… Τώρα όμως, επειδή ο επόμενος στόχος δείχνει Καλοκαίρι είναι καιρός να κινητοποιήσεις όλο σου τον αυτοέλεγχο.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς ετοίμασε έναν πίνακα διατροφής για το κρίσιμο δεκαήμερο μετά την Κυριακή του Πάσχα. Για να κάνεις τον μεταβολισμό σου πάρει μπρος, να μειώσεις τις αρνητικές συνέπειες του τραπεζιού των εορτών και να οδηγηθείς με αισιοδοξία στο Καλοκαίρι.

Πες όχι σε συγκεκριμένο διαιτολόγιο! Φτιάξε τη δίαιτα μόνη σου…
Θα περίμενες ένα αυστηρό πλάνο διατροφής, με συγκεκριμένα πιάτα για κάθε ημέρα. Όμως, είσαι σίγουρη πως μπορείς να το ακολουθήσεις, έχοντας μόλις αποχωριστεί την αγαπημένη σου γεύση από τσουρέκι; Είπαμε οι πρώτες ημέρες μετά το Πάσχα είναι και οι πιο κρίσιμες. “Tουλάχιστον για το πρώτο δύσκολο διάστημα, το οποίο είναι οι πρώτες 10 ημέρες, δεν προτείνω να ακολουθήσεις συγκεκριμένη διατροφή, αλλά να προσπαθήσεις να τηρήσει ορισμένους κανόνες”! αναφέρει ο διαιτολόγος που δίνει τους δύο βασικούς λόγους που ένα συγκεκριμένο μενού δεν θα έχει αποτέλεσμα:

– Επιθυμία να χάσεις κιλά Vs Επιστροφή στην Καθημερινότητα: “Aπό το στάδιο της πλήρης χαλάρωσης των εορτών του Πάσχα, στην επιθυμία για ακολουθία μίας συγκεκριμένης διατροφής, θα είναι δύσκολο να ακολουθηθεί ένα αυστηρά συγκεκριμένο διαιτολόγιο δίχως παρεκκλίσεις ή γκρίνια”

– Ένα γενικό μενού για όλους ή Το δικό σου ιδανικό μενού! “Σημασία δεν έχει να ακολουθήσουμε μία διατροφή για ένα συγκεκριμένο διάστημα, αλλά να ακολουθήσουμε μία διατροφή προσαρμοσμένη στα θέλω μας, στον στόχο μας και φυσικά στις καθημερινές μας συνήθειες”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΧΑΣΕ ΚΙΛΑ
Δες στον παρακάτω πίνακα πως θα χωρίζεις τα τρόφιμα μέσα στην ημέρα σου. Σημείωσε κάθε φορά που τρως κάτι και σε ποια ομάδα ανήκει. Αν καταφέρεις να μείνεις πιστή στους κανόνες τότε θα έχεις καταφέρει να βάλεις τον οργανισμό σου σε τροχιά αδυνατίσματος.

*Σημείωσε πως 1 ποσότητα κρέατος αντιστοιχεί σε 30 γραμμάρια και αντίστοιχα 1 ποσότητα δημητριακών σε 3κ.σ. δημητριακά. Και γενικότερα 1 ποσότητα Ρύζι ή Ζυμαρικά αντιστοιχούν σε 45 γρ.

Smart Tip: Λιμπίστηκες νόστιμους ξηρούς καρπούς; Φρόντισε να είναι ανάλατοι, να μην είναι περισσότεροι από 6 τμχ και βέβαια να μειώσεις το ελαιόλαδο της επόμενης ημέρας κατά 1 κ.σ.

Plus – Ο Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς προτείνει για κάθε ομάδα τροφίμων, εκείνα που δεν πρέπει να παραλείψεις σε καμία περίπτωση, ώστε να ενισχυθεί ο μεταβολισμός και να αρχίσεις γρήγορα να νιώθεις και πάλι ανάλαφρη.
“Υπάρχουν τρόφιμα που σε σωστή αναλογία θα προσφέρουν την πολυπόθητη ευρωστία στον οργανισμό μας και θα συμμετάσχουν σε διάφορες χημικές διεργασίες ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα ως προς την πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την άμεση αξιοποίηση του λίπους, το οποίο και δεν θα αποθηκευθεί.”

Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών! Να επιλέγεις πάντα γιαούρτι και ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ. Ενεργοποιεί την δράση της γλουταθειόνης, η οποία συμμετέχει ευεργετικώς σε όλες τις απαιτούμενες βιοχημικές δράσεις του οργανισμού μας ως προς την σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την τόνωση του μυικού ιστού.

Μούσλι! Θα προσφέρει ευρωστία στην λειτουργία του εγκεφάλου και θα σταθεροποιήσει το σάκχαρό μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε υγιείς και χωρίς να πεινάμε. Θα τονωθεί το αίσθημα της πέψης των τροφίμων, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ως προς την εμφάνιση μας.

Παντζάρια. Τονώνουν το ανοσοποιητικό, προστατεύουν τα ηλεκτρικά ερεθίσματα της καρδιάς και οξυγονώνουν τους ιστούς ώστε να προσφέρεται συνεχώς το αίσθημα καύσης θερμιδών στον οργανισμό.

Λιπαρά ψάρια, όπως τόνο ή ο σολομό! Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Ω3, θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και θα αυξήσουν τον ρυθμό κινητοποίηση του λίπους, ως προς την διάθεση του για την παραγωγή έργου

Κόκκινο κρέας! Θα πρέπει να καταναλώνεται σε μικρότερη συχνότητα, αλλά δεν θα πρέπει να λείπει. Το ευεργετικό της εν λόγω κατανάλωσης, θα είναι η δράση του λινολεικού CLA το οποίο θα επιταχύνει τον μεταβολισμό και θα μας βοηθήσει στο να μην κουραστούμε τόσο γρήγορα σε κάθε δραστηριότητα μας.

Αυγά! Η καθημερινή κατανάλωση αυγού, συμπεριλαμβανομένου και του κρόκου όχι μόνο δεν δρα αρνητικώς στον οργανισμό αλλά τονώνει τα μυικά κύτταρα σε βαθμό τέτοιο ώστε να διατηρούμε την υγεία τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά στον οργανισμό μας.

Food Mix&Match: Ιδανική πρόταση θα είναι να συνδυασθεί στο πρωινό γεύμα μας με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ώστε να μεταφερθεί ορθώς το ποσό του διαθέσιμου σιδήρου στα κύτταρα και να επιταχυνθεί ο ρυθμός καύσης των θερμιδών.

Read More

And More