Και τώρα… δίαιτα! Ένα μενού για να “διορθώσεις” τα χριστουγεννιάτικα παραστρατήματα

Φάγαμε πολύ. Πάρα πολύ. Ήπιαμε πολύ. Πάρα πολύ. Και τώρα δεν κουμπώνει το παντελόνι. Ή κουμπώνει… αλλά δεν παίρνεις ανάσα. Και δεν μπορείς να καθίσεις. Δυσφορία. Ε, και λίγα νεύρα.

Μην μετανιώσεις. Κιλάκια είναι και χάνονται. Φτάνει που πέρασες καλά. Και τώρα… επιστροφή στην πραγματικότητα. Και φυσικά στη σωστή διατροφή. Έχουμε το διαιτολόγιο που θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις στα κιλά σου!

“Η επιστροφή στην ισορροπημένη διατροφή που ακολουθούσαμε πριν τις γιορτές είναι η καλύτερη λύση για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός μας και για να χάσουμε τα περιττά κιλά μας” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ POST-CHRISTMAS ΔΙΑΙΤΑΣ

Θέλεις να κατεβάσεις το διαιτολόγιο στον υπολογιστή σου; Κάνε κλικ εδώ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου σου δίνει μερικές ακόμη συμβουλές για να επιστρέψεις στα… φυσιολογικά σου. “Ακολουθώντας τις παραλάτω χρήσιμες συμβουλές θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά των εορτών, χωρίς όμως να εξαντλήσουμε τον οργανισμό μας”:
– Καταναλώνουμε από όλες τις ομάδες τροφίμων, έτσι ώστε να προσλαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.
– Ακολουθούμε μικρά και συχνά γεύματα. Δε πρέπει να μένουμε νηστικοί πάνω από 3 ώρες, για να κάνει συνέχεια καύσεις ο οργανισμός μας.
– Καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως), που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη μειωμένη αποθήκευση λίπους.
– Καταναλώνουμε 2 μερίδες γάλα και γιαούρτι 1,5% – 2% σε λιπαρά, ημερησίως.
– Καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως.
– Αποφεύγουμε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε θερμίδες και λιπαρά όπως: κέικ, πάστες, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος κ.α
– Αποφεύγουμε τη λήψη φαγητού αργά το βράδυ.
– Το γεύμα μας πρέπει να διαρκεί 20 λεπτά. Όσο πιο αργά τρώμε τόσο πιο γρήγορα αισθανόμαστε ότι χορταίνουμε.
– Να έχουμε πάντα μαζί μας σνακ που μπορούν καταναλωθούν εύκολα αναπληρώνοντας γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού (μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, cream crackers σίκαλης, φρυγανιές, μπισκότα πολυδημητριακών, αποξηραμένα φρούτα, χυμοί, ανάλατοι ξηροί καρποί).
– Πίνουμε 8 – 10 ποτήρια νερό ημερησίως, βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και στην απώλεια βάρους.
– Πίνουμε καθημερινά 2 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάισα περιεκτικότητα σε κατεχίνες, που συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού και στη μείωση της αποθήκευσης λίπους στην κοιλιά.
– Εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας 30 λεπτά άσκηση (π.χ περπάτημα, ποδήλατο, τρέξιμο)

Read More

And More