Θέλεις να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου; Κάνε αυτή τη δίαιτα…

Όλα τα πράγματα στη ζωή για να έχουν εγγυημένη επιτυχία θέλουν καλό προγραμματισμό. Το ίδιο και η επιχείρηση “επιτάχυνση του μεταβολισμού”! Χρειάζεσαι ένα δαιτολόγιο που να υπολογίζει τις ανάγκες σου και ταυτόχρονα να σου δίνει προτάσεις για γεύματα, σνακ και ροφήματα για κάθε ώρα της ημέρας. Μόνο έτσι θα ξέρεις πως δεν κάνεις κάτι λάθος και παράλληλα θα μπορέσεις να χάσεις σταθερά 1 με 2 κιλά την εβδομάδα (ανάλογα με το περιθώριο απώλειας βάρους).

“Για να επιταχύνεις το μεταβολισμό πρέπει να κατανέμεις το ποσό θερμίδων που τρως σε πολλά και μικρά γεύματα με έμφαση στο πρωινό και να καταναλώνεις ποικιλία τροφίμων, ώστε να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού” επισημαίνει η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.

Κατέβασε το μενού που σου προτείνει η διαιτολόγος και μελέτησε τις 10 βασικές συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα…

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα διατροφής στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΔΙΑΙΤΑ
Ιδιαίτερη σημασία δώστε στην κατανάλωση των ακόλουθων οδηγιών, οι οποίες μειώνουν την αποθήκευση λίπους:

1. Αύξησε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες (όσπρια, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο): Οι φυτικές ίνες διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλες τροφές στη ρύθμιση του βασικού μεταβολισμού. Όσο πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει μια τροφή τόσο πιο αργά το σώμα τη διασπά. Αυτό συμβάλει στην απώλεια βάρους με τρεις τρόπους:
– Καις περισσότερες θερμίδες απλώς και μόνο με την πέψη της τροφής κατά τη διαδικασία της τροφογενούς θερμογένεσης.
– Οι φυτικές ίνες βοηθούν να αισθανθείς γρηγορότερα το αίσθημα της πληρότητας.
– Η αργή διαδικασία της πέψης, αφού συμβάλει στη μεγαλύτερη διάρκεια του κορεσμού, σε βοηθά να αισθανθείς για περισσότερη ώρα χορτάτη.

2. Εβδομαδιαία κατανάλωση 1-2 φορές ψάρι: Τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην απώλεια βάρους βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη και ενεργοποιώντας συγκεκριμένα γονίδια που συμβάλλουν στην οξείδωση του λίπους.

3. Κατανάλωσε καθημερινά 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες, οι οποίες αυξάνουν το μεταβολισμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

4. Καθημερινή κατανάλωση 2-3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών: Νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους. Σε μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί διαπιστώθηκε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έτρωγαν 3 μερίδες ημίπαχο γιαούρτι την ημέρα σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο λίπος στο στομάχι από αυτούς που δεν έτρωγαν γιαούρτι.

5. Καθημερινή κατανάλωση 8-10 ποτήρια υγρών (νερό, χυμοί, τσάι, καφές, ημίπαχο γάλα). Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (2003), η κατανάλωση 500ml υγρών μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%. Η επίδραση υγρών στο μεταβολισμό αρχίζει 10 λεπτά μετά την κατάποση, κορυφώνεται στα 30-40 λεπτά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 1 ώρα. Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, κατανάλωση 1.5 λίτρου υγρών ημερησίως μπορεί να αυξήσει την καθημερινή δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες.

6. Πρόσθεσε πιπέρι στο φαγητό: Η καψαϊκίνη είναι συστατικό των καυτερών πιπεριών. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό το οποίο μπορεί να βοηθήσει να χάσεις βάρος καταστέλλοντας την όρεξη, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και αναστέλλοντας το σχηματισμό λιποκυττάρων

7. Καθημερινή κατανάλωση 2 φλιτζανιών καφέ (ελληνικού ή στιγμιαίου): Σύμφωνα με έρευνες του Αμερικανικού Κέντρου Ερευνών για τη Διατροφή και την Υγεία ο πρωινός καφές φαίνεται να επιταχύνει το μεταβολισμό μας κατά 10%! Αυτό οφείλεται στην καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό και τον διατηρεί υψηλό για τις επόμενες 3 ώρες μετά την κατανάλωση καφέ. Η συσχέτιση του καφέ με το αδυνάτισμα, πιθανότατα να οφείλεται στη συνεργιστική δράση της καφεΐνης με τα αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες), όπου διεγείρουν τη θερμογένεση, δηλαδή την παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό, αυξάνοντας έτσι και τις βιολογικές καύσεις.

8. Βάλε κανέλα σε γλυκά και ροφήματα:
Η κατανάλωση ένός τετάρτου του κουταλιού του γλυκού κανέλα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό, κάνοντας τα λιποκύτταρα να ανταποκρίνονται περισσότερο στην ινσουλίνη. Πασπαλίστε τα φρούτα ή το γιαούρτι, τον καφέ ή το γάλα με κανέλα.

9. Ακολούθησε συχνότητα γευμάτων: Τα μικρά & συχνά γεύματα είναι το μυστικό για μία σωστή διατροφή. Οι λόγοι είναι οι εξής:
– Πρόσληψη όλων των αναγκαίων θρεπτικών συστατικών σε σταθερά χρονικά διαστήματα.
– Συνεχής ενεργοποίηση του μεταβολισμού και μειωμένη αποθήκευση λίπους.
– Σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης & γλυκόζης
– Έλεγχος του αισθήματος πείνας και κορεσμού.

10. Κατανάλωσε 3-4 αυγά την εβδομάδα: Τα αυγά αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών. Μελέτη έχει δείξει ότι όταν οι άνθρωποι έτρωγαν αυγά, η κατανάλωση τροφής τους κατά την διάρκεια 24 ωρών μειωνόταν.

Read More

And More