ΔΙΑΙΤΑ! Ένα πρόγραμμα για να χάσεις 10 πόντους και 4 κιλά πριν τις διακοπές

Όσο και αν προσπάθησες όλο το τελευταίο διάστημα να χάσεις τα περιττά κιλά, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι είσαι ένα μήνα πριν τις διακοπές και ο δείκτης της ζυγαριάς είναι κολλημένος σε ένα νούμερο που καθόλου δεν σου αρέσει. Και εκεί είναι που αναρωτιέσαι: “Μπορώ να χάσω 4 κιλά μέσα σε 1 μήνα και πολλούς πόντους;”! Ω, ναι. Φυσικά και μπορείς… Αρκεί να βάλεις πρόγραμμα και να είσαι συνεπής.

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη έχει το μενού διατροφής που θα σε βοηθήσει να χάσεις συνολικά 10 πόντους από όλο το σώμα (μέση, κοιλιά, μηρούς, χέρια) και φυσικά τέσσερα κιλά. Τι λες; Προλαβαίνεις πριν φύγει το πλοίο;

Κάνε κλικ στο μενού για να δεις το πρόγραμμα διατροφής αναλυτικά…
/

ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Τα 5 σημεία κλειδιά για ασφαλές αδυνάτισμα έγκαιρα πριν τις διακοπές, όπου ο μεταβολισμός και η καύση λίπους ενεργοποιούνται συνοψίζονται στα εξής:

1. Να έχεις ρεαλιστικούς στόχους: Για την επιτυχία ενός προγράμματος αδυνατίσματος μην βάζεις ιδιαίτερα αυστηρούς περιορισμούς και στερήσεις. Άλλωστε, «καλά» και «κακά» τρόφιμα δεν υπάρχουν. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, τα άτομα που αποκλείουν αγαπημένα τρόφιμα και ροφήματα από τη διατροφή τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν και να ξαναπάρουν το χαμένο βάρος, καθώς η στέρηση τους οδηγεί στην υπερκατανάλωση άλλων τροφίμων.

2. Κάνε φίλο σου τα light προϊόντα: Για να παρατηρήσεις…”κάθοδο” στη ζυγαριά, φρόντισε να τα καταναλώνεις στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής και να αντικαθιστάς με αυτά, τα αντίστοιχα πλήρη, σε ίσες ποσότητες. Θυμήσου ότι πέρα από τα light αναψυκτικά και ορισμένα κρύα ροφήματα τσαγιού που αποδίδουν πρακτικά μηδενικές θερμίδες, πολλά άλλα light τρόφιμα και ποτά περιέχουν θερμίδες, που μπορούμε να διαβάσουμε στις ετικέτες τους!

3. Πες αντίο στην κυτταρίτιδα: Κατανάλωσε τρόφιμα (συκώτι, ντομάτα, πατάτα, καρότο, πεπόνι, ανάλατοι ξηροί καρποί, πουλερικά, ψάρια, αβγά, λαχανικά, γιαούρτι, ζυμαρικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φράουλες, πιπεριές, σολομός, όσπρια, ελαιόλαδο, μύδια, χταπόδι, κοτόπουλο, κάσιους, ρύζι) πλούσια σε βιταμίνες Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε & C, που παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση, βελτιώνουν την υφή του δέρματος, δίνοντάς της ομοιομορφία, λείανση και σφριγηλότητα.
– Και μην ξεχνάς: Κανένα τρόφιμο δεν ευθύνεται από μόνο του για την κυτταρίτιδα. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι ο καφές, τα αναψυκτικά κτλ συνδέονται με την εμφάνισή της. Στην πραγματικότητα, για την καλοκαιρινή «απειλή» ευθύνονται – κατά κύριο λόγο – τα γονίδιά μας, από τα οποία εξαρτάται και η υφή του δέρματός μας, το κάπνισμα, η συνολικά ανθιυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης κ.ά.

4. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση: ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου είναι η αυξημένη πρόσληψη υγρών (8-12 ποτήρια καθημερινά), τα οποία ενισχύουν τις καύσεις και συμμετέχουν στην αποβολή τοξινών μέσω της διούρησης και της εφίδρωσης. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%, ενώ η κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερήσια δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες.

Σημείωσε πως στην ενυδάτωση του οργανισμού μπορούν να συμβάλουν και τα φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, αλλά και καφεϊνούχα ροφήματα.

5. Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα: το καλοκαίρι μπορεί να τρως το ίδιο με το χειμώνα, αλλά αυτό το οποίο καις είναι πολύ περισσότερο!!! Επιπλέον, η καλοκαιρία βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει την όρεξή. Συγκεκριμένα, η ευδιαθεσία η οποία προκαλείται σε σημαντικό βαθμό από την καλοκαιρία συμβάλλει στην αυξημένη έκκριση κατεχολαμινών, με κύριους αντιπροσώπους την αδρεναλίνη και τη νορ-αδρεναλίνη. Οι δύο βασικές ορμόνες του αυτόνομου νευρικού συστήματος είναι ισχυροί ανορεξιογόνοι θερμογενετικοί και λιπολυτικοί παράγοντες, που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, τόσο στο επίπεδο του περιορισμού της όρεξης όσο και σε αυξημένη καύση θερμίδων, αλλά και σε αυξημένη διάσπαση του λίπους.

Read More

And More