ΔΙΑΙΤΑ: Χάσε τα κιλά των καλοκαιρινών διακοπών

Ίσως ανήκεις σε εκείνες τις τυχερές που οι διακοπές τις αδυνάτισαν ή τουλάχιστον τις άφησαν στα ίδια κιλά. Ίσως πάλι να ανήκεις σε εκείνες που ήπιαν κι έφαγαν λίγο παραπάνω, που αφέθηκαν στην ανεμελιά του καλοκαιριού και γύρισαν έχοντας στις αποσκευές τις επιστροφής και κάποια κιλάκια παραπάνω.

Don’t worry! Και φυσικά μην μετανιώνεις για τίποτα. Φόρτισες τις μπαταρίες σου, το απόλαυσες και τώρα εμείς σου έχουμε την ιδανική δίαιτα για να επιστρέψεις στην καθημερινότητα και να χάσεις τέσσερα κιλάwhen September ends!!

Δίαιτα, ΝΑΙ! Αποτοξίνωση και μονοφαγία, ΟΧΙ!

“Πολλές φορές καταφεύγουμε σε εξαντλητικές και αποτοξινωτικές δίαιτες γιατί έτσι νομίζουμε ότι θα έχουμε σίγουρα και γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό έχει ως συνέπεια να αποβάλλονται από το σώμα μας μόνο υγρά και μυϊκή μάζα και όχι λίπος” εξηγεί η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ιωάννα Βασιλακπούλου και συμπληρώνει.

“Μην πανικοβάλλεστε λοιπόν, χαλαρώστε… Ο οργανισμός θέλει το χρόνο του ώστε να μπει πάλι στους φυσιολογικούς του ρυθμούς”. Και το καλύτερο; Αν φερθείς έξυπνα, αυτά τα κιλά δεν θα καταφέρουν να… “κάτσουν” για τα καλά στο σώμα. “Τα κιλά αυτά σίγουρα δεν είναι κιλά που οργανισμός τα έχει δεχτεί τόσο απλά ώστε να παγιωθούν αν εμείς οι ίδιοι δεν του το επιτρέψουμε” σημειώνει η διαιτολόγος.

Δες τη δίαιτα…
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ιωάννα Βασιλακοπούλου σου δίνει λοιπόν ένα αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα για να χάσεις τα κιλά των διακοπών. Και μην σκεφτείς πως αρκετά πιέζεσαι να συνηθίσεις στη δουλειά, δεν σου χρειάζεται και η δίαιτα. Ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι καλύτερα όλη την ημέρα.

Κάνε “κλικ” στο μενού για να δεις τη περιλαμβάνει…

Αν θέλεις να κατεβάσεις τη δίαιτα στον υπολογιστή σου κάνε “κλικ” εδώ.

Extra tips για να μην εγκλωβιστείς σε μια δίαιτα!
Η διαιτολόγος σου δίνει μερικές ακόμη συμβουλές για να μην παρατήσεις την προσπάθεια στα μισά:

Μην βάζεις ιδιαίτερα αυστηρούς περιορισμούς και στερήσεις. Τα άτομα που αποκλείουν αγαπημένα τρόφιμα και ροφήματα από τη διατροφή τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν και να ξαναπάρουν το χαμένο βάρος, καθώς η στέρηση τους οδηγεί στην υπερκατανάλωση άλλων τροφίμων.

– Φρόντισε περισσότερο για την ενυδάτωσή σου. Εφοδιάσου με ροφήματα όπως γάλα, χυμούς, αναψυκτικά (χωρίς θερμίδες αν προσέχεις το βάρος σου), τσάι ή ελληνικό ή στιγμιαίο καφέ, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό και μπορούν να συμβάλλουν και αυτά στην ενυδάτωσή σου!


– Αφιέρωσε χρόνο για εσένα: Η άσκηση είναι το μοναδικό όπλο όχι τόσο για διαιτητικούς λόγους, όσο και για να καταπολεμήσεις την ακινησία, αιτία πολλών κακών και για να έχεις περισσότερη αντοχή, ενέργεια και διάθεση στη δουλειά αλλά και στη ζωή σου.

– Ξέχασε το άγχος της ζυγαριάς: Είδες το αποτέλεσμα μόλις γύρισες από το νησί. Άφησε τώρα τη ζυγαριά στην άκρη, και να θυμάσαι πως η ζυγαριά δεν είναι πάντα ο κατάλληλος σύμβουλος, όταν έχουμε μπεί ήδη σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Δώσε τον απαραίτητο χρόνο στο σώμα ώστε να επανέλθει.

Το poll της δίαιτας….
Όλη την περασμένη εβδομάδα σου ζητήσαμε να μας πεις αν πήρες κιλά στις διακοπές σου ή όχι. Οι τάσεις καθώς βλέπεις μοιρασμένες στα δύο. Μισές πέρασαν λίιιγο παραπάνω καλά στο ταβερνάκι και άλλες τόσες πρόσεξαν και επέστρεψαν στα ίδια κιλά.

src=/files/Image/Fitness/2014/DIET/09/poll_diet.png

Επειδή όμως ένα σωστό διαιτολόγιο είναι πάντα μια καλή αρχή για καλύτερο σώμα, εσύ γιατί θέλεις να κάνεις δίαιτα; Απάντησε στο poll που ακολουθεί…

Read More

And More