Γνώρισε τη Eurodiet! Μια νέα μέθοδο αδυνατίσματος για να χάσεις κιλά γρήγορα και με ασφάλεια

Δεν θα ήταν ωραίο να έχεις πάντα δίπλα σου κάποιον ειδικό να σε συμβουλεύει, να ελέγχει αν κάνεις τα πάντα σωστά και φυσικά να σου δίνει λύσεις όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες με τη δίαιτά σου; Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε το πρόγραμμα διατροφής να της δίνει εκτός από ένα μενού και ειδικά διαιτητικά σνακ, όπως και οδηγίες για να ετοιμάσει τα γεύματά της; Υπάρχει κανείς που να μην επιθυμεί να χάσει τέσσερις πόντους στις πρώτες δέκα μέρες χωρίς να πεινάσει στιγμή; Γνώρισε τη μέθοδο eurodiet!

Εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής που υπόσχεται να χάσεις γρήγορα, χωρίς στερήσεις και φυσικά με απόλυτη ασφάλεια τα παραπανίσια κιλά. Οι ειδικοί της eurodiet μας εξηγούν πως μπαίνοντας στους… ρυθμούς της μεθόδου θα χάσεις τρεις με τέσσερις πόντους από τις πρώτες δέκα μέρες, ενώ σε λιγότερο από δύο μήνες μπορείς να χάσεις εως και 10% του συνολικού σου βάρους.

Ανάψαμε την ανακριτική λάμπα και ρωτήσαμε τους υπεύθυνους της eurodiet όλα όσα θα ήθελες να μάθεις πριν το πάρεις απόφαση.

Τι είναι η μέθοδος eurodiet; Σε τι διαφέρει από μια οποιοδήποτε άλλη δίαιτα;

H μέθοδος Eurodiet είναι μία επιστημονική μέθοδος απώλειας βάρους, δομημένη με βάση τις πιο πρόσφατες μελέτες και την ιατρική βιβλιογραφία. Αποτελείται από τέσσερις φάσεις, δύο φάσεις δυναμικής απώλειας και δύο φάσεις απώλειας, εκπαίδευσης και διατροφικής αγωγής.

Είναι πολλά τα σημεία στα οποία διαφέρει από άλλες δίαιτες.

– Αποτελεσματικότητα: πετυχαίνεται μια απώλεια περίπου 10% του βάρους στις 40 με 50 ημέρες.

Ευκολία εφαρμογής: δεν χρειάζεται να ζυγιστεί τίποτα, ευχάριστες γεύσεις, γλυκά από την πρώτη ημέρα…

Ασφάλεια: Καμία καταπόνηση του οργανισμού, ενεργοποίηση μηχανισμών αντιοξείδωσης και αντιγήρανσης.

Το κυριότερο: Εκπαίδευση. Αυτός που ολοκληρώνει την απώλεια, δεν έχει πια κανένα άγχος για τη σταθεροποίηση του βάρους του, ξέρει τα πάντα, έχει καινούρια και σωστή διατροφική αγωγή.

Σε ποιους απευθύνεται η eurodiet; Μπορεί να την ακολουθήσει κάθε γυναίκα;
Η Eurodiet απευθύνεται σε όλους, στην κάθε γυναίκα και στον κάθε άντρα. Ποια φάση είναι η κατάλληλη, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πχ. ηλικία, φύλο, δραστηριότητα, διατροφικό προφίλ, δίαιτες που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν, ωράρια, στρες, συνοδά νοσήματα, φαρμακευτική αγωγή κλπ. Ανάλογα λοιπόν με τη συνολική εκτίμηση, το ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, υπάρχει εξατομίκευση και εφαρμογή της κατάλληλης φάσης.

Τα πρώτα στάδια της μεθόδου βασίζονται στην πρωτεΐνη! Συχνά όμως το πρόβλημα είναι οι “πειρασμοί” (βλέπε γλυκά, έτοιμα φαγητά, fast food) στους οποίους μπαίνει μια γυναίκα και τσιμπολογά ακατάστατα, με αποτέλεσμα να χαλάει τη δίαιτα. Πώς αντιμετωπίζει αυτό τον κίνδυνο μέσα από τη μέθοδο eurodiet;
Η Eurodiet έχει στη γκάμα της, περισσότερες από 60 γεύσεις, αλμυρές και γλυκιές. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί το να τρως γλυκά και αλμυρά σνακ από την πρώτη ημέρα της δίαιτας, σε κρατά παρακινημένο και διώχνει την ψυχολογία της “τιμωρίας” και της στέρησης που συνήθως προκαλούν οι δίαιτες. Ωστόσο, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Eurodiet είναι η πλήρης εξάλειψη της πείνας και της «λιγούρας» από την τρίτη κιόλας ημέρα εφαρμογής της μεθόδου.

Ακούμε συχνά πως γρήγορες δίαιτες σημαίνει και επιβάρυνση για τον οργανισμό. Είναι δυνατό να έχω γρήγορα αποτελέσματα και να μην βάλω σε κίνδυνο την υγεία μου;
Η γρήγορη μείωση βάρους που επιτυγχάνεται με τη μέθοδο Eurodiet είναι απόλυτα ασφαλής λόγω της πλήρης κάλυψης του οργανισμού με απαραίτητα διατροφικά στοιχεία (πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 και ω-6 λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) μέσω των ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων. Όχι μόνο δεν επιβαρύνεται ο οργανισμός, αλλά αντιθέτως, βελτιώνεται η συνολική του κατάσταση. Αλλαγές όπως ευεξία, εφορία, καλή διάθεση, βελτίωση αιματολογικών εξετάσεων, μείωση της πίεσης, ρύθμιση σακχάρου και βελτίωση του ύπνου παρατηρούνται με την εφαρμογή της μεθόδου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι διαβητικοί που ξεκινούν τη μέθοδο Eurodiet, σταματούν ή μειώνουν στο μισό τα περισσότερα φάρμακα τους.

Ακολουθώντας τη μέθοδο Eurodiet, όταν μια γυναίκα μαγειρεύει μόνη τα φαγητά που συστήνει ο γιατρός, πώς θα είναι σίγουρη ότι δεν προσθέτει κάτι που επιβραδύνει την απώλεια; Για π.χ. ελαιόλαδο, αλάτι, ποσότητα της μερίδας κτλ.
Η σχέση της εταιρείας και των ιατρών με τους ασθενείς, είναι απόλυτα δυναμική. Αυτό σημαίνει ότι παρέχεται πλήρης καθοδήγηση και υποστήριξη σε αυτόν που είναι στο πρόγραμμα από τον γιατρό που τον παρακολουθεί σε συνεργασία με εκλεκτούς διαιτολόγους. Το σύνθημά της εταιρείας εξάλλου δεν είναι τυχαίο: μαζί μπορούμε περισσότερα.

Μπορεί μια γυναίκα να βάλει συγκεκριμένο στόχο, ότι δηλαδή θα χάσει Χ κιλά σε ανάλογο χρόνο, ακολουθώντας τη eurodiet;
Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση, η οποία συνοδεύει το άγχος που έχει ένα άτομο για τη δίαιτα που θα κάνει: θέλει να ξέρει πόσο θα κρατήσει η “τιμωρία και η στέρηση”. Εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η ευεξία, η καλή διάθεση, η ενεργητικότητα, ο ποιοτικότερος ύπνος, η μείωση της τυχόν υπάρχουσας φαρμακευτικής αγωγής για τον διαβήτη ή την υπέρταση είναι κινητήριες δυνάμεις που όποιος είναι στη δίαιτα χαίρεται που την κάνει. Δεν νοιάζεται για το τέρμα, χαίρεται το ταξίδι…

Είναι οι τέσσερις φάσεις της μεθόδου κατάλληλες για όλους;
Οι τέσσερις φάσεις της μεθόδου δεν είναι κατάλληλες για όλους. Ανάλογα με τη συνολική εκτίμηση, αλλά και το ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, υπάρχει εξατομίκευση και εφαρμογή της κατάλληλης φάσης.

Για πόσο διάστημα μπορεί ή χρειάζεται κανείς να ακολουθεί το πρόγραμμα;
H διάρκεια της μεθόδου Eurodiet εξατομικεύεται ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. Το διάστημα που χρειάζεται κανείς να ακολουθεί το πρόγραμμα καθορίζεται από τον ιατρό, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να χρησιμοποιεί τη μέθοδο και εξαρτάται από τη συνολική του εκτίμηση (ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, φαρμακευτική αγωγή, βαθμός παχυσαρκίας, λιπομέτρηση κ.α).

Πολλές φορές το πρόβλημα κάποιων γυναικών δεν είναι άπλα τα παραπάνω κιλά, αλλά τα συσσωρευμένα κιλά, τοπικά σε ψωμάκια, κοιλιά ή περιφέρεια. Μπορεί να βοηθήσει η μέθοδος;
Η μέθοδος Eurodiet είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγεί στην απώλεια βάρους, μειώνοντας τη λιπώδη και όχι τη μυϊκή σας μάζα. Τις πρώτες 40 με 50 μέρες, επιτυγχάνεται απώλεια βάρους ίση με το 10% του αρχικού σας βάρους, το οποίο προέρχεται ως επί το πλείστον από τη λιπώδη μάζα. Η λιπώδης μάζα, ενώ είναι ελαφριά, καταλαμβάνει μεγάλο όγκο. Χάνοντας λοιπόν αποτελεσματικά λιπώδη μάζα με τη μέθοδο Eurodiet (κυρίως από τις περιοχές όπου είναι συσσωρευμένο-τις λεγόμενες λιποαποθήκες) επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση στο μέγεθος και την εμφάνιση του σώματος σας. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι η περίμετρος μέσης μειώνεται κατά 3 με 4 εκατοστά από τις πρώτες κιόλας 10 μέρες. Αυτό έχει, πέρα από αισθητική, μεγάλη κλινική σημασία λόγω του ότι η αυξημένη περίμετρος μέσης έχει συνδεθεί με το πιο επικίνδυνο λίπος για την υγεία, το λεγόμενο ενδοκοιλιακό ή σπλαχνικό.


Τα πρώτα στάδια απώλειας βάρους της μεθόδου, βασίζονται στην χορήγηση προϊόντων πλούσιων σε πρωτεΐνη! Είναι τελικά οι υδατάνθρακες ο “κατηγορούμενος” για τα παραπάνω κιλά;

Στις Φάσεις 1 και 2 της Eurodiet, η μείωση των υδατανθράκων έχει σαν στόχο να οδηγήσει τον οργανισμό στο να αντλήσει ενέργεια από το αποθηκευμένο λίπος. Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης που παρέχεται από τα προϊόντα Εurodiet έχει σαν στόχο να προστατεύσει την άλιπη μάζα (μύες, οστά, καρδιά) ώστε αυτή να μην καταβολιστεί όπως το λίπος, για παροχή ενέργειας στον οργανισμό. Αυτό εξασφαλίζει την αποτελεσματική απώλεια βάρους και κυρίως απώλεια της λιπώδους μάζας. Επιπρόσθετα τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα Eurodiet χρησιμοποιούνται στη διατροφή αυτή, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα, συστατικά που δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός και αν δεν καλύπτονται μέσω της διατροφής εμφανίζονται ανεπάρκειες.

Από τα προϊόντα Eurodiet καλύπτεται επίσης και η ποσότητα των υδατανθράκων που απαιτείται για τη λειτουργία των γλυκοζοεξαρτώμενων οργάνων όπως ο εγκέφαλος. Συνεπώς, δεν υπάρχουν «κατηγορούμενα» θρεπτικά συστατικά αλλά ανορθόδοξες μέθοδοι απώλειας βάρους που οδηγούν σε κακές διατροφικές συνήθειες και αύξηση βάρους μακροπρόθεσμα.


Έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια πολλές επώνυμες δίαιτες – dukan, atkins – που στήριξαν τη δομή τους στο σχήμα μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης (και λιπαρών βέβαια) και ελάχιστοι έως καθόλου υδατάνθρακες. Έχει κάποια σχέση η φιλοσοφία της eurodiet με τις εν λόγω δίαιτες;

Η EURODIET έχει σαν πρωταρχικό στόχο την υγεία του ασθενή και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Το πρόγραμμα Eurodiet δεν είναι μια “πρωτεϊνική δίαιτα”, αλλά μια δίαιτα “επαρκών πρωτεϊνών” αφού η ποσότητα πρωτεϊνών που παρέχονται από τα προϊόντα Eurodiet υπολογίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμφωνεί με τις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει την απώλεια βάρους μειώνοντας τη λιπώδη και προστατεύοντας τη μυϊκή μάζα.

Στις πρώτες φάσεις της μεθόδου μειώνονται οι υδατάνθρακες για περιορισμένο χρονικό διάστημα και πάντα σε επίπεδα ασφαλείας και άνεσης για τον οργανισμό. Στη συνέχεια αυξάνουν στα επίπεδα της μεσογειακής διατροφής. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται η απώλεια βάρους μειώνοντας τη λιπώδη και προστατεύοντας τη μυϊκή μάζα.

Επίσης, τα προϊόντα Eurodiet είναι πλούσια σε ίνες (περισσότερες από 6g στα 100g), κυρίως διαλυτές, περιέχουν ελάχιστα σάκχαρα και έχουν πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, μέταλλα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα έτσι ώστε ο οργανισμός να εφοδιάζεται με όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία. H Eurodiet, σε αντίθεση με τις συγκεκριμένες δίαιτες, εξασφαλίζει τη διατήρηση μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων μέσω της ιατρικής παρακολούθησης αλλά και της εκπαίδευσης του ατόμου όσον αφορά στις αλλαγές που θα πρέπει να κάνει στον τρόπο ζωής του και στη διατροφική του συμπεριφορά με βάση τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής.

Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα σε μια δίαιτα δεν είναι να χάσεις τα κιλά, αλλά τι θα είναι αυτά τα κιλά! Πολλά σχήματα διατροφής προκαλούν γρήγορη απώλεια υγρών, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν το λίπος που είναι και το ζητούμενο! Τι συμβαίνει στον οργανισμό με την υιοθέτηση της eurodiet, σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα;
Οι περισσότερες μέθοδοι μειώνουν τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνονται με αποτέλεσμα το σώμα να αναγκάζεται να πάρει την απαραίτητη ενέργεια από τους δικούς του ιστούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η μυϊκή μάζα, η οποία συγκρατεί μεγάλα ποσά νερού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η απώλεια μυϊκής μάζας να οδηγεί και σε γρήγορη απώλεια υγρών. Η μέθοδος Eurodiet είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας επιτρέπει να χάνετε βάρος, μειώνοντας τη λιπώδη και όχι τη μυϊκή σας μάζα.

Είναι τελικά πιο εύκολο να τα χάσεις ή να παραμείνεις στο νέο-επιθυμητό βάρος για πάντα; Πώς προετοιμάζεται κανείς για τη συντήρηση ακολουθώντας τη eurodiet;
Μεγαλύτερη πρόκληση είναι να είναι σε θέση ο ενδιαφερόμενος να διατηρήσει το επιθυμητό βάρος μακροπρόθεσμα και να αποκλειστεί το επικίνδυνο φαινόμενο γιο-γιο. Η μέθοδος Eurodiet διασφαλίζει το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μέσω της ιατρικής παρακολούθησης και υποστήριξης. Μπορεί πολλοί να χάνουν βάρος με διάφορες δίαιτες που κυκλοφορούν, όμως μόλις το 5% καταφέρνει να διατηρήσει την απώλεια βάρους σε βάθος πενταετίας χωρίς κατάλληλη υποστήριξη, ενώ το ποσοστό επιτυχίας ανεβαίνει στο 75-80% όταν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση.

Επιπλέον, η μέθοδος Eurodiet δίνει έμφαση στην μακροπρόθεσμη διατήρηση της απώλειας βάρους με τις φάσεις 3 και 4 του προγράμματος. Η τρίτη Φάση της μεθόδου Eurodiet είναι σπουδαίας σημασίας γιατί πέρα από την επίτευξη ενός φυσιολογικού βάρους, προσφέρει κυρίως εκπαίδευση και αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς. Τέλος, η φάση 4 της μεθόδου ή αλλιώς ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει στην πράξη όλες τις γνώσεις που έχει λάβει ο ασθενής με βάση τις αρχές που διέπουν την μεσογειακή διατροφή. Η φάση 4 δεν είναι «δίαιτα συντήρησης» αλλά τρόπος ζωής.

Βρες περισσότερες πληροφορίες και κλείσε ένα ραντεβού με τους ειδικούς της eurodiet με ένα “κλικ” εδώ

Read More

And More