ΔΙΑΙΤΑ: Χάσε έως και 4 κιλά σε μία εβδομάδα…

Ξέχασε την πυραμίδα της διατροφής… Το πιο πρόσφατο trend στη σωστή διατροφή ακούει στο όνομα myplate και έχει μάλιστα τις ευλογίες της Πρώτης Κυρίας του Λευκού Οίκου, Michelle Obama. Ο Κλινικός Διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης διαμόρφωσε ένα μενού με βάση τους κανόνες του myplate και σου παρουσιάζει ένα διαιτολόγιο με το οποίο μπορείς να χάσεις εως και 4 κιλά την εβδομάδα ανάλογα με το περιθώριο βάρους σου.

Τι είναι το myplate;
To μυστικό είναι απλό! Φρόντισε να μοιράζεις στα γεύματά σου όλες τις ομάδες τροφίμων στη σωστή ποσότητα. Έτσι θα καταφέρεις να ελέγξεις το βάρος σου, αλλά και να αδυνατίσεις με υγιεινό και σωστό τρόπο.

Φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να καλύπτουν το μισό πιάτο του κάθε γεύματός σου και οι υδατάνθρακες με τις πρωτεΐνες το άλλο μισό. Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάς να έχεις μια μερίδα γαλακτοκομικών πάλι σε κάθε γεύμα.

Αυτή η αναλογία θα καλύψει όλες τις ανάγκες του οργανισμού σου, προστατεύοντας παράλληλα και τη σιλουέτα σου. Γιατί τώρα το γνωρίζει καλά… Καμία δίαιτα που σου στερεί ομάδες τροφίμων δεν μπορεί να έχει αξιόπιστο και μόνιμο αποτέλεσμα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

10 Τips για να έχει αποτέλεσμα το myplate

1. Ισορρόπησε τις θερμίδες που καταναλώνεις! Μια σωστή διατροφή για να συντηρήσεις τα κιλά σου είναι γύρω στις 2000 θερμίδες. Φρόντισε όσο ακολουθείς ειδικό διαιτολόγιο να τις μειώσεις στις 1600 προκειμένου να χάσεις τα όποια περιττά κιλά. ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ

2. Απόλαυσε το φαγητό σου! Το έχεις διαβάσει πολλές φορές είναι όμως το κλειδί για να μην σε απασχολεί η ποσότητα. Το πιάτο σου χρειάζεται την αμέριστη προσοχή σου, για όση διάρκεια διαρκεί το γεύμα σου. Έτσι τρως πιο αργά, πιο σωστά και πάντα λιγότερο!

3. Μίκρυνε τις ποσότητές σου! Πολλές φορές έχουμε μάθει να ετοιμάζουμε την μερίδα μας σε… super sized μεγέθη! Αρκεί η αλλαγή του σερβίτσιου – ένα πιο μικρό πιάτο δηλαδή – και αυτομάτως περιορίζεις την υπερβολή και τρως πιο σωστά.

4. Τροφές που πρέπει να τρως περισσότερο! Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά είναι αυτά που πρέπει να έχεις πάντα σε πρώτο πλάνο. Σε φροντίζουν, σου προσφέρουν υγεία και δεν σε παχαίνουν.

5. Αντικατάσταση γαλακτοκομικών πλήρων σε λιπαρά με μειωμένα! Μείωσε τα λιπαρά στα γαλακτοκομικά σου, χωρίς όμως να επιλέγεις εκείνα που αναγράφουν 0%.

6. Άλλαξε μισά από τα προϊόντα με υδατάνθρακες με ολικής άλεσης! Μία μέρα μακαρόναι λευκά, την επόμενη μαύρο αναποφλοίωτο ρύζι και ούτω καθεξής! Έτσι θα επωφεληθείς από τις φυτικές ίνες και τα πλούσια συστατικά των προϊόντων ολικής άλεσης.

7. Φρόντιζε μισό πιάτο σε κάθε σου γεύμα να είναι οπωσδήποτε φρούτα και λαχανικά

8. Περιόρισε κάποια ιδιαίτερα παχυντικά φαγητά. Ο στόχος είναι να αποφύγεις το πολύ αλάτι, τη ζάχαρη και τα λιπαρά από πίτσες, hot dog, γλυκά κτλ

9. Διάβασε τις ετικέτες των τροφίμων. Επικέντρωσε στο σημείο που αναφέρει το ποσοστό νατρίου στο φαγητό. Διάλεξε συσκευασμένα τρόφιμα που αναγράφουν την ένδειξη “Χαμηλό σε νάτριο” (Low Sodium) ή “Περιορισμένο αλάτι”!

10. Διάλεξε το νερό, στη θέση των αναψυκτικών με ζάχαρη. Σκέψου δύο φορές πριν πάρεις αναψυκτικό ή ρόφημα με ζάχαρη για να συνοδεύσεις το φαγητό σου.

Read More

And More