TLife | The female side of life

21.03.2013 | 19:20

Ρέικι! Η ανατολίτικη μέθοδος που θα σου χαρίσει τη χαμένη σου όρεξη για ζωή

Σηκώθηκες και σήμερα από το κρεβάτι με το ίδιο αίσθημα. Σαν να μην κοιμήθηκες ποτέ... Χρειάζεσαι επειγόντως επαναφόρτιση και ο ύπνος και η απλή ξεκούραση δεν αρκούν. Το ανθρώπινο σώμα είναι σαν μια ζωντανή μπαταρία και η έκφραση να γεμίσεις της μπαταρίες σου δεν είναι σε καμία περίπτωση σχήμα λόγου! Η λύση έχει ένα όνομα! Ρέικι! Μια ιαπωνική μέθοδος που υπόσχεται να σετάρει και πάλι πνεύμα και σώμα, χαρίζοντάς σου τη χαμένη σου ενέργεια.

Βρες τη δύναμη και τη θετική διάθεση να γίνεις πιο αποτελεσματική στη δουλειά! Να το πάρεις απόφαση και να οργανώσεις εκείνο το beach party που λέγατε με τις φίλες σου αλλά συνέχεια το ανέβαλες. Να βρεις την ενέργεια να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της καθημερινότητας χωρίς να σου απομιζούν όλη σου την όρεξη. 

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η κοσμική ενέργεια έχει πολλές λέξεις να την περιγράψουν. Άλλοι την ονόμασαν big bang και κάποιοι θεϊκή παρέμβαση! Ουσιαστικά η συμπαντική ενέργεια είναι αυτή που δημιούργησε το σύμπαν εξηγεί ο Δάσκαλος Ρέικι και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρέικι Δημήτρης Χωματάς. Και αυτή είναι που εκμεταλλεύται η μέθοδος Ρέικι για να επιστρέψει η ευεξία στη ζωή σου.

Το όνομά του Ρέικι στα ιαπωνικά σημαίνει παγκόσμιος νους, συμπαντική ενέργεια! Και αυτή είναι η ενέργεια που χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα
. Ένας εκπαιδευμένος πρακτικός της μεθόδου καλείται να παίξει το ρόλο του αγωγού, του διαύλου που θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ενέργεια για να τη διοχετεύσει στο σώμα σου. Έχει την ικανότητα να απορροφά ενέργεια από το περιβάλλον και με το άγγιγμα των χεριών μπορεί να την περάσει στον δέκτη. Αν μπορούμε να το παρομοιάσουμε, θα πρέπει να δούμε τον “θεραπευτή” ως φορτιστή και τον λήπτη ως μπαταρία η οποία χρειάζεται γέμισμα εξηγεί ο κ. Χωματάς.

ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ
Πριν βάλεις με το νου σου κάτι πολύπλοκο, μάθε πως εσύ δεν έχεις παρά να ξαπλώσεις*! Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο πρακτικός. Επέπλεα στον αέρα! Ένιωθα ότι ήμουν μέσα σε μια πολύ ζεστή αγκαλιά. Ένιωθα ασφάλεια, χαλαρός και ήρεμος και όταν τελείωσε η συνεδρία ένιωθα ότι τα έβλεπα τα πάντα πολύ λαμπερά! Είναι η περιγραφή του Δημήτρη Χωματά μετά από την πρώτη επαφή με το Ρέικι.

Το Ρέικι γίνεται πάντα πάνω από τα ρούχα! Δεν υπάρχει λόγος να γδυθεί ο δέκτης! Ακόμη και γύψο να έχει, το ρέικι θα περάσει. Απαγορεύεται δια ροπάλου το άγγιγμα σε ευαίσθητες περιοχές. Δεν εξυπηρετεί κάτι. Είναι συγκεκριμένα τα σημεία που μπορείς να αγγίξεις τον άλλο τονίζει ο Δημήτρης Χωματάς.

Η ενέργεια πέρασε και βελτίωσε την κατάσταση. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να διατηρήσεις την καλή διάθεση και την ευεξία με την οποία φεύγεις από τη συνεδρία! Σίγουρα θα φύγεις με καλή διάθεση. Θα αισθάνεσαι ανάλαφρος, ξεκούραστος. Αν μπεις στη διαδικασία της μιζέριας αυτό θα υποχωρήσει πολύ γρήγορα. Αν όμως φροντίσεις να κρατήσεις την αίσθηση που είχες για όσο περισσότερο μπορείς, τότε θα είσαι καλύτερα. Η αρνητικότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ενεργειακά για τον εαυτό του! εξηγεί ο Δάσκαλος του Ρέικι.
*άτομα με κινητική δυσκολία μπορούν να παραμείνουν καθιστοί

Q&A - ΠΕΡΙ ΡΕΪΚΙ
Κάναμε μερικές απλές ερωτήσεις στον Δάσκαλο της μεθόδου Ρέικι! Διάβασε τις απαντήσεις και μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν βρεις τον δικό σου πρακτικό:

- Πόσες φορές πρέπει να κάνω;

Η απάντηση εδώ είναι σχετική, αφού δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Αν μπεις στη διαδικασία δεν θέλεις να σταματήσεις θέλεις να δεις και κάτι ακόμη. Οι περισσότεροι το κάνουν αυτό. Αυτό βοηθά σε ψυχολογικό επίπεδο για τον ίδιο.  Όμως εγώ δεν συστήνω ποτέ σε κάποιον να το επαναλάβει. Το αισθάνεται μόνος του και επιστρέφει επισημαίνει...

- Μπορεί να θεραπεύσει κάποιο πρόβλημα;

Η απάντηση είναι... τίποτα! Όχι, δεν είναι μάταιος κόπος. Απλά ένας πρακτικός Ρέικι δεν αντικαθιστά τον γιατρό! Δεν πας να κάνεις ρέικι με πρόθεση να σταματήσεις να πηγαίνεις στο γιατρό σου. Το ρέικι δεν λειτουργεί σαν θεραπευτικό μέσο, λειτουργεί σαν υποστήριξη επισημαίνει ο Δημήτρης Χωματάς.

- Πώς θα με βοηθήσει να αλλάξω διάθεση;

Είναι ένας τρόπος να δεις τη ζωή με πιο θετικό τρόπο! Εκεί που έχουμε θεαματικά αποτελέσματα είναι στα άτομα που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, άτομα που πάσχουν από βαριά κατάθλιψη. Μετά από μια συνεδρία αυτό που αισθάνεται ο άλλος είναι ότι έχει καθαρίσει το μυαλό του. Δεν έχει σκέψεις, αισθάνεται ευεξία. Νιώθει χαρά μέσα του. Και άτομα με κατάθλιψη φεύγουν με ένα χαμόγελο

- Μήπως είναι επικίνδυνο; Τι γνώμη έχουν οι γιατροί;
Η δύναμη που προσφέρει έχει αναγνωριστεί από δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτικά ιδρύματα στον κόσμο: Το ρέικι από την άλλη πλευρά έχει την ιδιότητα να ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Γι\' αυτό και στην Αμερική υπάρχουν σε πολλά αντικαρκινικά κέντρα τμήματα ρέικι. Κι όχι μόνο στην Αμερική σε όλη την Ευρώπη.

- Είναι πιθανό να υπάρξουν αρνητικές παρενέργειες;
Το καλύτερο; Το Ρέικο δεν έχει καμιά αρνητική συνέπεια! Δεν έχει παρενέργειες, δεν είναι ούτε βελονισμός, ούτε τίποτα. Δεν επεμβαίνουμε στον οργανισμό του ανθρώπου εξηγεί ο κ. Χωματάς!

- Ποιο είναι το κόστος μιας συνεδρίας;
Μια φυσιολογική τιμή για μία συνεδρία ξεκινά από 25 εως 35 ευρώ σημειώνει ο κ. Χωματάς κάνοντας την προσωπική του εκτίμηση για μια λογική τιμή. Βέβαια, το κόστος μιας συνεδρίας εξαρτάται και από την ώρα που αφιερώνει κάθε πρακτικός σε κάθε ραντεβού, πράγμα που μπορεί να αλλάζει και την τιμή της επίσκεψης!


Προσοχή στις... απομιμήσεις! Αν λοιπόν θέλεις κι εσύ να αισθανθείς ανάλαφρος και ανανεωμένος αναζήτησε κάποιον πρακτικό Ρέικι. Καλό θα ήταν, για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις, να ζητήσεις ένα πιστοποιητικό από τον πρακτικό σου, πως έχει κάνει τα απαραίτητα μαθήματα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δάσκαλο ΡΕΪΚΙ Δημήτρη Χωματά

Well being! Συμβουλές, ιδέες, προτάσεις... για να νιώσεις καλύτερα από το La Vache Qui Rit® Light
Βαθμολόγησε το

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...