Ξέρω τι φοράνε οι επώνυμες και δείχνουν πιο αδύνατες! Ποιο να επιλέξεις και πως να το φορέσεις…

H ιδέα αυτού του άρθρου ήρθε ένα βράδυ κοιτάζοντας αγαπημένες επώνυμες φίλες να περπατάνε στο κόκκινο χαλί κι ενώ τα έχουν τα πιασιματάκια τους δεν ξεχωρίζεις καμία ατέλεια στο σώμα τους. Μα πως γίνεται, σκέφτηκα; Και φυσικά δεν έμεινα εκεί αφού η καχυποψία πως κάτι φοράνε από κάτω με οδήγησε σε ερευνητικό οίστρο που με κράτησε ξύπνια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν αρκέστηκα στο ότι ναι φοράνε από κάτω κάτι αλλά ήθελα να εντοπίσω και τη μάρκα τους.

Φυσικά αυτή η έρευνα με οδήγησε σε πολλούς δρόμους. Το γνωστό ως shape wear δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο σε όλες αφού άλλες έχουν περιφέρεια, άλλες μεγάλο στήθος κι άλλες γοφούς. Όλες κάτι προσπαθούν να συμμαζέψουν -βλέπε Kim Kardashian.

Τα shape wears λοιπόν είναι άλλοτε κορμάκια, άλλοτε εσώρουχα ψηλόμεσα που καλύπτουν από τους γλουτούς μέχρι την κοιλιά κι άλλοτε ολόσωμα κορμάκια που καταλήγουν σε σορτσάκι και σου μαζεύουν οτιδήποτε μπορεί να πετάει. It’s magic!

Κι αν σου ακούγεται υπερβολικό μία δοκιμή θα σε πείσει. Και δεν χρειάζεται να έχεις πολλά παραπανίσια κιλά για να το φορέσεις. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως κομπινεζόν κάτω από φόρεμα με διαφάνεια ή τοπ που δεν καλύπτει και πολλά, ενώ μπορεί να φανεί σωτήριο κάτω από πολύ κοντά mini φορέματα που με ένα φύσημα σε μετατρέπουν σε Marilyn που μάλλον βρίσκεται σε αμηχανία.

Σου βρήκα τα καλύτερα shapewears στην αγορά κι ανάλογα με το κομμάτι του σώματος που μπορεί να έχεις ατέλεια σου προτείνω πως να το φορέσεις.


Aπό αριστερά: Result wear 184 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ
Resultwear 196 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ

Αν έχεις καμπύλες στο σώμα σου και θέλεις να δώσεις μία λεία εικόνα χωρίς να πετάει ούτε χιλιοστό από την περιφέρεια, την κοιλιά ή το στήθος τότε τα συγκεκριμένα φορέματα shapewears θα σου λύσουν τα χέρια. Είναι η ιδανική επιλογή για φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα – πρώτη επιλογή σε κάθε photo shooting της Kim Kardashian – αλλά και για φορέματα με διαφάνειες που πιστεύεις πως θα σε αφήσουν εκτεθειμένη αν δεν φορέσεις κάτι από μέσα.


Aπό αριστερά: Yummie Tummie 58 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ
Wolford 75 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ

Πρώτη επιλογή της Beyonce και της Jennifer Lopez όταν εμφανίζονται στη σκηνή και θέλουν να είναι σίγουρες πως οι γλουτοί τους είναι εκεί που πρέπει. Αν έχεις περιττά κιλάκια στους γλουτούς αλλά και χαμηλά στην κοιλιά τα συγκεκριμένα shapewears θα σου μαζέψουν όλα όσα θα ήθελες να βρίσκονται καλά ρουφηγμένα μέσα. Το συγκεκριμένο εσώρουχο ενδείκνυται και σε γυναίκες που μπορεί μόλις να έχουν γεννήσει αλλά και σε γυναίκες που θέλουν να φορέσουν κάτι πολύ κοντό και δεν θα ήθελαν με τίποτα να καταλήξουν με το εσώρουχό τους σε κοινή θέα.


Aπό αριστερά: Wolford 155 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ
Wolford 155 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ

Τα κορμάκια σε αυτό το στιλ και τη γραμμή είναι οι ιδανικές επιλογές για να φορεθούν κάτω από διαφανή πουκάμισα, τοπ αλλά και να συγκρατήσουν με πολύ κομψό τρόπο τις ατέλειες που μπορεί να έχεις στην περιοχή της κοιλιάς. Eνώ δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να τα φορέσεις κι ως τοπ από μόνα τους και να τα συνδυάσεις με ψηλόμεσα παντελόνια αλλά και φούστες και να τα αφήσεις να κάνουν το θαύμα τους.


Aπό αριστερά: Wolford 43 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ
Spanx 135 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ

Ωραία, τα παχάκια στην κοιλιά βρήκαμε τρόπο να τα “μαζέψουμε” και δεν είναι και δύσκολο αν τα κιλά δεν είναι πολλά με μία πιο loose γραμμή στο φόρεμα ή το τοπ να τα εξαφανίσεις. Τι γίνεται όμως όταν τα ψωμάκια στα μπουτάκια δεν επιτρέπουν να φορέσεις στενές φούστες; Τα σορτσάκια shapewear αμέσως συγκρατούν τα ψωμάκια στα πόδια σου αλλά και στους γλουτούς ενώ αν τα επιλέξεις σε ψηλόμεση γραμμή έχεις τριπλό αποτέλεσμα, με επίπεδη κοιλιά! Σημείωσε πως μία επιλογή στο χρώμα του δέρματος μπορεί να φανεί σωτήρια κάτω από φορέματα και φούστες με διαφάνεια ενώ αν τα κιλά σου είναι πολλά και το στήθος σου έχει κι αυτό τη δική του προσωπικότητα, ολόσωμα κορμάκια – σορτσάκια σου λύνουν τα χέρια.


Aπό αριστερά: Spanx 199 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ
Spanx 72 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ

Αν αγαπάς τις φούστες και έχεις ψωμάκια στην περιφέρεια και κοιλίτσα τότε η επιλογή της φούστας shapewear είναι σοφή. Φόρεσέ την από κάτω από τη φούστα σου και θα δεις πως αυτόματα το σώμα σου θα δείξει πιο ψηλόλιγνο και χωρίς να πετάει κανένα παχάκι ή ατέλεια. H απόχρωση του μπεζ είναι πιο βολική αφού μπορείς να τη φορέσεις κάτω από όλα τα χρώματα και κάτω από όλα τα υφάσματα. Το μαύρο παρόλο που είναι πιο εντυπωσιακό είναι αρκετά δεσμευτικό αφού αποκλείει όλα τα ανοιχτά χρώματα και ιδιαίτερα το λευκό που το καλοκαίρι σίγουρα θα βάλεις.


Aπό αριστερά: Spanx 109 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ
Wolford 199 ευρώ κάνε “κλικ” εδώ

Μπορεί το φόρεμά σου να είναι ασύμμετρο, η ύφανση του αέρινη και να φοβάσαι μήπως από κάτω γίνει ορατό ένα shapewear. Τότε η λύση σαφέστατα είναι φόρεμα εσωτερικό σε πολύ μαλακό ύφασμα που συγκρατεί παράλληλα αυτά που πρέπει, σε απόχρωση nude που και θα κολακέψει και θα καλύψει. Ενώ αν δεν θέλεις όταν αποχωριστείς τα ρούχα σου το αγόρι σου να απορήσει για το τι μπορεί να φοράς από μέσα, μία sexy στράπλες επιλογή μπορεί να συνδυάσει και τα δύο.

Σημείωσε τα shapewears είναι επένδυση και αξίζει να έχεις τουλάχιστον δύο στην ντουλάπα σου όχι μόνο για να συγκρατεί τις ατέλειες αλλά για να μπορείς να φοράς διαφάνειες και ρούχα με sexy σκισίματα χωρίς άγχος.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σημείο κλειδί είναι η σωστή εφαρμογή επάνω στο σώμα σου ώστε να έχεις το σωστό ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Άρα δώσε μεγάλη προσοχή ώστε να επιλέξεις το σωστό νούμερο. Μεγαλύτερο από ότι πρέπει δεν θα έχει τα σωστά αποτελέσματα, ενώ μικρότερο από ότι πρέπει καταλαβαίνεις ότι θα δημιουργήσεις απλά άλλες ατέλειες εκεί που θα σφίγγει.

And More