Γιώτα Νέγκα στο TLIFE: “Επιτυχία για έναν τραγουδιστή είναι η φωνή και τα τραγούδια του να αγγίζουν”

Η Γιώτα Νέγκα δίνει (ξανά) ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό στις 9 Ιουνίου. Εκείνη την Παρασκευή, η Τεχνόπολη θα φιλοξενήσει, μέσα από μία μεγάλη συναυλία, βήμα-βήμα την πορεία της από το ξεκίνημά της έως σήμερα. Μία πορεία γεμάτη επιτυχίες, δυνατές συνεργασίες και σεβασμό για όλα αυτά που κάνει και κυρίως για αυτούς με τους οποίους τα έχει κάνει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνάδελφοί της μιλούν με τα πιο κολακευτικά λόγια εκείνη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις περισσότερα για τη συναυλία στην Τεχνόπολη

“Εμένα με φωνάζουνε με το μικρό μου μόνο”, έχει γράψει ο Οδυσσέας Ιωάννου -σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη- και έχει τραγουδήσει εκπληκτικά η Γιώτα Νέγκα στον τελευταίο της δίσκο. Ένας στίχος που αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα καθώς είναι μια σπουδαία ερμηνεύτρια που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο κοινό. Το κοινό που την ακολουθεί πιστά στα live που κάνει και που αναμένεται να πλημμυρίσει την Τεχνόπολη αλλά και τους υπόλοιπους σταθμούς της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Το TLIFE την συνάντησε λίγο πριν τον πρώτο σταθμό της στην Αθήνα και μας μίλησε για τη μουσική, την “οικογένεια” που απέκτησε μέσα από αυτή αλλά και τον χρόνο που αφιερώνει στον εαυτό της.

Δεν ξέρω αν είναι άστοχη ερώτηση για μία τραγουδίστρια αλλά ποιο είναι το τραγούδι που γυρνάει περισσότερο, αυτό το διάστημα, στο κεφάλι σας; Καθόλου άστοχη… τους τελευταίους μήνες το τραγούδι που γυρίζει στο κεφάλι μου εί​ναι το “Κ​ά​που Νυχτ​ώ​νει”. Ε​ί​ναι το πρώτο τραγούδι που έμαθα να τραγουδώ στην παιδική μου ηλικία.

Όταν η Γιώτα Νέγκα δεν τραγουδά ή δεν δουλεύει για κάποιον δίσκο, τι κάνει;​ Όλα αυτά που​ δεν προλαβαίνω να κ​ά​νω όταν δουλεύω. Αφιερώνω χρόνο στους φίλους και την οικογένεια​.​ ​Β​λέπω παραστάσεις, διαβάζω λίγο​ και​ γενικά κατεβάζω τους ρυθμούς ​ώστε​ να ξεκουραστώ!

Η καλοκαιρινή περιοδεία ξεκινά μετά από ένα σερί εμφανίσεων στην Αθήνα. Οι καλλιτέχνες έχουν ανάγκη από ξεκούραση ή η δουλειά τους είναι ξεκούραση; Η αγ​ά​πη του κόσμου στις παραστάσεις μπορεί να σε επαναφορτ​ί​σει​.​ ​Ν​α σου ξαναδώσει τη δύναμη να συνεχίσεις. Παρόλα αυτά η ξεκούραση ε​ί​ναι απαραίτητη​,​ όχι μόνο για βιολογικούς λόγους αλλά και για να πάρεις μια απόσταση​,​ να καθαρίσει το τοπίο σου.

Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο στις συναυλίες; Βρίσκεται διαφορές στο κοινό της πρωτεύουσας με αυτό που συναντάτε στα ταξίδια σας; Οι στιγμές που τραγουδάμε όλοι μαζί, που χαμογελούν​ και γλυκαίνει το βλέμμα​,​ είναι αυτές που απολαμβάνω περισσότερο​.​ ​Είναι ουσιαστική ​επικοινωνία κ​αι​ ένωση με τον άλλον. Δεν υπάρχουν διαφορές στο κοινό. Ίσως καμία φορά να ειναι λίγο πιο σφιχτές οι αγκαλιές ​του κόσμου​ στις περιοδείες​,​ πράγμα απόλυτα δικαιολογημένο ​καθώς​ δεν συναντιόμαστε πολύ συχνά…

Είσαστε από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες στο χώρο σας αλλά παρόλα αυτά δεν σας βλέπουμε πολύ συχνά να δίνετε συνεντεύξεις ή να κάνετε κοσμικές εμφανίσεις. Δεν ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή σας ή δεν το θεωρείτε απλά απαραίτητη προϋπόθεση για τη δουλειά σας; Δίνω συνεντεύξεις με ​μεγάλη​ χαρά όταν έχω να παρουσιάσω μια νέα δισκογραφική δουλειά​ ​​ή όταν ετοιμάζω κάπο​ια​ παράσταση. Δεν έχω πολύ χρόνο για κοσμικές εμφανίσεις​, αλλά​ όταν μπορώ ​το ​κάνω ​με ευχαρίστηση​!

Υπάρχει μέσα στον τελευταίο σας δίσκο ένα τραγούδι με το οποίο έχει ταυτιστεί πολύ το κοινό. Πρόκειται για “Το δίκιο” για το ποίο μάλιστα έχετε δηλώσει κι εσείς ότι σας αντιπροσωπεύει απόλυτα. Τι είναι αυτό που έχει και “μιλάει” στην ψυχή σας; Έχει αλήθεια. ​Ε​ίναι​ ακριβώς αυτό ​που κάνει ένα τραγούδι να φωλιάσει στις καρδιές.

Υπάρχει κάποιο άλλο τραγούδι του δίσκου “Τελευταίος εαυτός” που “κρύβει” μια ιδιαίτερη ιστορία; Ναι, για μένα πολύ ιδιαίτερο και πολύ δικό μου τραγούδι ειναι​ το “​Τα τραγούδια που λες”​. Μιλάει ​μέσα μου ​για εκείνους​, οι οποίοι​ μου έμαθαν να τραγουδώ.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις φωτογραφίες από την παρουσίαση δίσκου

Πώς ήταν η συνεργασία με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου; Με τον Θέμη και τον Οδυσσέα μας ενώνουν πολλά τραγούδια​,​ πολλές στιγμές, κοινές αγάπες και ανησυχίες. Ειναι οικογένεια μου.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο λαχταράτε να συνεργαστείτε; Με όλους όσους δεν εχω προλάβει ακόμα!

Ο Μίλτος Πασχαλίδης είχε πει, σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι μετά τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, είστε ο μοναδικός άνθρωπος από τον οποίο ήθελε να ακούσει το “Πεθαμένες καλησπέρες”. Σας συγκινούν τέτοια σχόλια από συναδέλφους; Φυσικά με συγκινούν και μάλιστα πολύ. Ειδικά όταν έρχονται απο συναδέλφους που εκτιμώ και αγαπώ.

Τι είναι επιτυχία για έναν τραγουδιστή και τι “εργαλεία” χρειάζεται; ​Επιτυχία για έναν τραγουδιστή είναι η φωνή και τα τραγούδια του να αγγίζουν, να αγαπιούνται απο τον κόσμο. Να τα τραγουδούν σε δικές τους στιγμές… να έχουν φωλιάσει στην καρδιά τους.

Μια καλή φωνή αρκεί; Μια καλή και σωστή φωνή ειναι η βάση. Μόνη της δεν φτάνει. Θέλει δουλειά, αγάπη​,​ σεβασμό, επιμονή​ και ​υπομονή…

Read More

And More