Parov Stelar στο TLIFE: Μιλάει για την αδυναμία του στο ελληνικό κοινό και το νέο του album!

Το πραγματικό του όνομα είναι Marcus Füreder αλλά είναι γνωστός επαγγελματικά ως Parov Stelar. O αυστριακός μουσικός, παραγωγός και DJ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς του πλανήτη. Το στυλ της μουσικής του είναι ένας συνδυασμός από jazz, house, electro και breakbeat. Είναι γνωστός ως ένας από τους πρωτοπόρους της electroswing και το ελληνικό κοινό του έχει μεγάλη αδυναμία. Αντίστοιχη με αυτή που έχει και εκείνος, όπως εξομολογείται στο TLIFE, καθώς έχει βρεθεί στη χώρα μας για show.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album “The Burning Spider” μας μίλησε για την επίσκεψη και την εμφάνιση στην Αθήνα (στο Release Athens 2016), για τα διαφορετικά στοιχεία που έχει αυτή η δουλειά αλλά και για το πόσο σημαντική ήταν η στήριξη της οικογένειάς του.

Ποια είναι η πιο δυνατή σου ανάμνηση από το show σου στην Αθήνα;
Στο αποκορύφωνα της οικονομικής κρίσης, κάναμε ένα τεράστιο show στην Αθήνα και παρόλο που θα μπορούσες να νιώσεις λίγη μελαγχολία το ελληνικό κοινό έδειξε δύναμη. Έκαναν party μαζί μας και πέρασαν όμορφα. Ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις ανθρώπους που δεν αφήνουν την κρίση να τους πάρει από κάτω.

Τι γνώμη έχεις, λοιπόν, για το ελληνικό κοινό;
Το ελληνικό κοινό ήταν ένα από τα πρώτα που πρόσεξαν και εκτίμησαν τον Parov Stelar πολύ πριν το project αναδειχθεί σε επιτυχία. Είναι οι πιο πιστοί θαυμαστές και για αυτό τους αγαπώ και τους σέβομαι πάρα πολύ.

Τι θυμάσαι από την τελευταία σου επίσκεψη στην Ελλάδα;
Ήταν σαν να επέστρεφα σπίτι… Περάσαμε υπέροχα στο show και είχαμε την ευκαιρία να ξανασυναντήσουμε φίλους και γνωστούς που γνωρίζουμε πάρα πολλά χρόνια.

Πώς είναι να είσαι ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς του κόσμου;
Κάποιες φορές μοιάζει εξωπραγματικό. Βαθιά μέσα μου ακόμα βλέπω τον εαυτό μου να κάθεται στην παλιά μου κουζίνα την οποία μετέτρεψα σε homestudio. Είναι απίστευτο συναίσθημα να ξέρεις ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω αγαπούν και ακούν τη δουλειά σου.

Είσαι ικανοποιημένος με όλα αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα;
Είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος διότι ούτε καν είχα τολμήσει να ονειρευτώ τέτοια επιτυχία.

Είχες την στήριξη της οικογένειάς σου στην αρχή της καριέρας σου;
Η οικογένεια μου ήταν πάντα στο πλευρό μου. Χωρίς αυτήν, θα ήταν ακατόρθωτο για μένα. Ειδικά η μητέρα μου, που είναι και η ίδια καλλιτέχνης, καταλάβαινε και εμένα και την επιθυμία μου να δημιουργήσω κάτι καλύτερο από κάθε άλλον. Οπότε με στήριζε πάντα 100% είτε αυτό ήταν οικονομικά είτε συναισθηματικά.

Από που εμπνέεσαι για τη μουσική σου;
Κυρίως μέσα από την καθημερινότητα και είναι μικρά πράγματα. Για παράδειγμα, μια φορά είδα ένα γατάκι να κυνηγάει την ουρά του. Δεν είναι κάτι συγκλονιστικό, το ξέρω, αλλά με ενέπνευσε να φτιάξω το “Catgroove”.

Τι να περιμένουν οι fans από το νέο σου album;
Το “The Burning Spider” έχει εγκαταλείψει τα παλιά μονοπάτια, η electroswing δεν κυριαρχεί σε αυτό το album. Για μένα ο δίσκος σημαίνει αλλαγή/αφύπνιση αλλά χωρίς να έχει χάσει την σφραγίδα του Parov Stelar. Συνολικά το album έχει τεράστια ποικιλία.

Πώς ήταν η συνεργασία του με τον Anduze αυτή τη φορά;
Ο Anduze κι εγώ δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια και έχω να πω πως δεν έχω συνεργαστεί ξανά με άλλο καλλιτέχνη που είναι πιο επαγγελματίας από εκείνον. Τα φωνητικά του παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το album. Μία από τις καλύτερες, μαγικές φωνές όλων των εποχών.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι στο album που έχει ιδιαίτερο νόημα ή κάποιο ιστορία πίσω από αυτό;
Κάθε τραγούδι κρύβει ένα μικρό μυστικό αλλά θα δουλέψω σκληρά να το διατηρήσω. Διαφορετικά θα έχανε τη μαγεία του!

Read More

And More