Aλ. Αντωνόπουλος στο TLIFE: Με την κρίση γέρασα “πρόωρα”! Τρώω από τα χρήματα που είχα φυλάξει!

Ένας από τους πιο αγαπητούς Έλληνες ηθοποιούς, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, μιλά στο TLIFE για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί , την πετυχημένη σειρά του Αντ1 “Το αμάρτημα της μητρός μου”, για την οικονομική κρίση αλλά και για τα χρόνια που ήταν παρουσιαστής ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση

Πριν 16 χρόνια, το 1996, οι Παπαθανασίου και Ρέππας παρουσίασαν την κωμωδία “Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα”. Σήμερα η παράσταση μετατρέπεται σε “Βαλ’τον υπουργό στην πρίζα”.

Ποιες είναι οι διαφορές των δυο παραστάσεων; “Παλιά θέλαμε να τον βγάλουμε από την πρίζα γιατί είχαμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια και να μην γίνεται τίποτα, τώρα όμως πια στην κατάσταση που βρισκόμαστε και που δυστυχώς μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει -δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς στα χέρια μου το υπουργείο- πρέπει να είναι κάποιος υπουργός εκεί! Επομένως πρέπει να μπει κάποιος στην πρίζα, μήπως κάνεις κάτι, γιατί 16 χρόνια δεν έκανε τίποτα… Τον είχαμε βγάλει από την πρίζα για να μην τον ακούμε, εκείνος δεν έκανε τίποτα και μας έφτασε εδώ που μας έφτασε. Ο ίδιος ο υπουργός μας έφτασε. Σαν ένοια, δεν μιλάμε για κάποιο συγκεκριμένο αλλά δεν έχει σημασία. Κάποιοι υπουργοί μας έφτασαν εδώ που είμαστε. Έτσι προσπαθούμε να τους βάλουμε στην πρίζα, μήπως, μήπως, μήπως…”

H πλοκή του έργου ανταποκρίνεται στη σημερινή κοινωνία; Η πολιτική δυστυχώς είναι ένα βρώμικο παιχνίδι κι ακριβώς αυτό σατυρίζει η παράστασή μας. Το τι γίνεται όταν εμείς δεν βλέπουμε… Kαι φυσικά επειδή είναι σάτυρα, αυτό είναι τραβηγμένο και δίνει στον θεατή να καταλάβει πάρα πολύ καλά τι γίνεται. Βέβαια κι αυτός πια ξέρει τι συμβαίνει, τώρα έχουμε ξεβρακωθεί όλοι! Όλα έχουν βγει στο φως, η πολιτική είναι ένα σάπιο πράγμα. Αυτό δείχνει η παράσταση. Το πόσο σάπιοι είναι αυτοί, πόσο ανερυθρίαστα, ανενδοίαστα και πώς εν ψυχρώ μας “δολοφονούν”, δίχως να ενδιαφέρονται καθόλου για μας παρά μόνο για τον εαυτό τους.

Εμείς τελικά τι πρέπει να κάνουμε για να τους “βάλουμε στην πρίζα”; Δυστυχώς εμείς είμαστε στην απ’ έξω και δεν μποούμε να κάνουμε πολλά. Βέβαια κι αυτοί που είναι μέσα, εμείς τους έχουμε βάλει. Έχουμε αυτούς που μας αξίζουν! Μπορεί να ακούγεται πολύ σκληρό, αλλά δυστυχώς έχω πολλά χρόνια πείρας στη ζωή μου και βλέπω ότι αυτό που παρακολουθούμε στην τηλεόραση είναι αυτό που θέλουμε αυτό που επιλέγουμε στην πολιτικη είναι αυτό που θέλουμε… Φωνάζουμε, φωνάζουμε, φωνάζουμε αλλά εμείς έχουμε ψηφίσει τον υπουργό ή τον βουλευτή που μας διόρισε στο δημόσιο για να καθόμαστε, εμείς βρήκαμε έναν βουλευτή που μας διόρισε το παιδί μας ή το έκανε να μην πάει στο στρατό ή το έκανε να να έχει μειωμένη θυτεία, εμείς ψηφίσαμε αυτόν που μας χάρισε ή μας έδωσε κάποια δάνεια και ούτω καθεξής.”

Είστε από τους τυχερούς που εργάζεστε και στο θέατρο και στην τηλεόραση… Ωστόσο σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; “Είμαι πάρα πολύ τυχερός που εργάζομαι και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν με έχει επηρεάσει η πολιτική και η οικονομική κατάσταση και κρίση της χώρας. Κι εγώ είμαι ένας Έλληνας που ζω σε αυτό τον τόπο, κι εμένα μ’ έχει γδάρει και μ’ έχει τσακίσει η εφορία δίχως να γίνεται τίποτα. Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσω… Ας μου κκόψουν τον μισθό, ας μου μου κόψουν τη σύνταξη, τα επιδόματα, τα δώρα, αλλά να δω ότι κάτι γίνεται! Δυστυχώς τα κόβουν, τα κόβουν, τα κόβουν αλλά πάντα από τους ίδιους και από την εύκολη λύση. Έτσι πως τα ‘χουν κάνει δεν μπορούν να βουν από αλλού λεφτά, αλλά παρά μόνο από τους μισθούς και τις συντάξεις. Τα έχουμε κάνε ιπραγματικά σαλάτα. Φυσικά μ’ έχει επηρεάσει κι έχω ρίξει πάρα πολύ τις αμοιβές μου. Δεν έχει καμία σχέση η αμοιβή μου η τωρινή ακόμη και με την περσινή. Δεν συζητώ για την προπέρσινη κια πάει λέγοντας. Είμαι τυχερός αλλά ζω από τα έτοιμα αυτή τη στιγμή. Αυτά τα λεφτά που είχα φυλάξει για τα γεράματά μου τα τρώω τώρα. Γέρασα “πρόωρα” γιατί ότι είχα σχεδιάσει ήρθε πολύ νωρίτερα. Ελπίζω να ζήσω και να διορθωθεί η κατάσταση. Έχει κι άλλο πάτο βέβαια αλλά που θα πάει, δεν μπορεί να μας καταπιει η μαύρη τρύπα του Χόκινγκ. Ελπίζω να ζω όταν θα γίνει η ανάκαμψη. Πρώτα είναι ο πάτος και μετά η ανάκαμψη… Είναι κάτι σαν νόμος του καπιταλισμού όλο αυτό. Πεθαίνει και ξαναγεννιέται… Εν τω μεταξύ τρώει τα παιδιά του.

Είστε ευχαριστημένος με το Αμάρτημα της μητρός μου;
Τι να λέμε, Αλέξανδρος Ρήγας… Εγγύηση. Καταπληκτική κωμωδία. Τώρα για το πόσο θα κρατήσει μόνο ο Θέος ξέρει! (γέλια). Γενικά δύσκολα τα γυρίσματα αλλά ωραία. Από τα εννιά επεισόδια που έχουν παιχτεί έχουμε πληρωθεί τα τρία. Νόμίζω ότι είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από κάποιους άλλους συναδέλφους, όπως για παράδειγμα από όσους παίζουν στους Βασιλιάδες.”

Σας λείπουν καθόλου τα χρόνια της παρουσίασης των ειδήσεων; “Όχι, καθόλου. Όταν το έκανα ήταν καλά… ήμουν τόσο νέος όταν ξεκίνησα και μέσα από αυτό έγινα διάσημος σε μια νύχτα. 17 χρόνια το χόρτασα! Όταν έφυγα από εκεί μου έγινε κι αργότερα πρόταση από ιδιωτικό σταθμό. Συγκεκριμένα ο Αντ1 μου είχε προτείνει να παρουσιάζω τις ειδήσεις. Για εκείνα τα χρόνια ήταν μια χαρά η αντικατάσταση των παρουσιαστών από ηθοποιούς στην δημόσια τηλεόραση. Άλλωστε δεν σχολιάζαμε… Σήμερα όμως και με όσα γίνονται στον κλάδο των δημοσιογράφων, θα διαφωνούσα.”

Λίγα λόγια για την παράσταση «ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ»

Πριν 16 χρόνια, το 1996, οι Παπαθανασίου και Ρέππας παρουσίασαν την κωμωδία “Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα”. Στον απόηχο του Ωνασείου, αν θυμάστε την περιπετειώδη περίοδο της διαδοχής του Αντρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. Ήταν μια τρελή φάρσα με θέμα την διαπλοκή και τις σκοτεινές δοσοληψίες στο πολιτικό παρασκήνιο. Φέτος το δίδυμο επανέρχεται στο ίδιο θέμα με ένα καινούργιο έργο. «ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ».

Ωστόσο η ίδια η παραλλαγή στον τίτλο εκφράζει και το πνεύμα αυτής της καινούργιας κωμωδίας. Γύρω από το μηχάνημα που κρατάει νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας εκτυλίσσεται μια φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής με έναν και μόνο σκοπό: Να μην αλλάξει τίποτα. Το πολιτικό παρασκήνιο απεργάζεται, για ίδιον όφελος πάντα, κάθε είδους σενάρια που στοχεύουν στο να μην αλλάξει τίποτα στην χώρα.

Εφτά γελοίοι χαρακτήρες – η σύζυγος του πρωθυπουργού (Χρυσούλα Διαβάτη), η ερωμένη του, μια Ινδή πριγκίπισσα (Σοφία Μουτίδου), η κόρη του (Βάσω Λασκαράκη), ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), ο κουτοπόνηρος Ινδός υπηρέτης του (Μιχάλης Ρέππας), ο υπουργός Αμύνης (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ο γραμματέας του (Φώτης Σπύρος) – κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν τις σκουριασμένες δομές. Και όλο αυτό το ένοχο παρασκήνιο το φορτώνουν στην πλάτη ενός αθώου υδραυλικού (Δημήτρης Λέκκος).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων στο θέταρο Πειραιώς 131:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00
Κυριακή 20:00

Read More

And More