Ο Π. Καλλίδης αποκαλύπτει στο TLIFE αν θα παντρευτεί και μιλάει για την κρίση και τις γυναίκες της ζωής του!

Η επιτυχία του Πάνου Kαλλίδη στο Vox συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά! Μαζί με τον Χρήστο Μενιδιάτη και την Στέλλα Καλλή έχουν φτιάξει έναν νεανικό και καθαρά λαϊκό πρόγραμμα το οποίο έχει αγαπηθεί από το κοινό. Το διαπιστώσαμε κι εμείς στο TLIFE πηγαίνοντας μία Πέμπτη βράδυ να τους ακούσουμε.

Λουλουδοπόλεμος, χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το κοινό να τραγουδάει μαζί με τον Πάνο και τους άλλους καλλιτέχνες του σχήματος κάθε επιτυχία. Λίγο μετά το πρώτο πρόγραμμα, τρυπώσαμε στα καμαρίνια. Μας υποδέχτηκε ο Πάνος με το γνωστό κέφι και διάθεση για χιούμορ και κουβέντα! Στην συζήτηση που ακολούθησε μας αποκάλυψε πολλά…

Mίλησε στο TLIFE για τις γυναίκες της ζωής του, την σύντροφό του, Λεάννα Μάρκογλου και τις δύο κόρες τους, για τα σχέδια γάμου, την επιθυμία να αποκτήσει αγοράκι, για την μεγάλη επιτυχία του σχήματος, για το αν θα έπαιρνε μέρος στο Dancing with the stars κι πολλά ακόμα.

Υπάρχει πολύ ενέργεια και κέφι στο πρόγραμμα και διασκεδάζεις κι εσύ είδαμε! Σου δίνει ενέργεια ο κόσμος ή είσαι έτσι σαν άνθρωπος;

Είναι και η μέρα σήμερα ξεχωριστή γιατί είναι τα παιδιά από το TLIFE κάτω. Για μένα είναι μια ξεχωριστή μέρα κι έτσι έχω κι εγώ κέφια.

Υπάρχουν μέρες πού είσαι λίγο μουρτζούφλης και άκεφος;

Πάρα πολλές φορές! Όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει παύει πλέον να βγάζει την όρεξη που είχε πιτσιρικάς στην δουλειά του. Τώρα πλέον έχει μείνει ο επαγγελματισμός και η υποχρέωση να κάνω τον κόσμο να περάσει καλά. Γιατί είναι λειτούργημα η δουλειά μας όταν αυτές τις μέρες ο κόσμος έχει τις μαύρες του και έχει λίγα λεφτάκια να ξοδέψει και αυτά τα λεφτάκια που βγαίνει να τα ξοδέψει πρέπει να τα χαρεί. Άρα υποχρεωμένος να τον κάνω να περάσει καλά, είμαι δεν είμαι εδώ κι εφόσον αυτή είναι η δουλειά μου, να ξεχνάω τα πάντα και τα προβλήματά μου στην πίστα, είμαι εκεί.

Ο κόσμος έχει μεγάλη ανταπόκριση. Αυτό σε γεμίζει ενέργεια;
Βέβαια! Είναι κάτι που επιβραβεύει τις προσπάθειές σου και λες ότι “εντάξει, οκ το έκανα καλά και σήμερα. Πέτυχε και σήμερα. Να συνεχίσω έτσι”. Εγώ είμαι από τα άτομα που τα παίρνω τα μηνύματα εύκολα από τον κόσμο. Όταν κάτι δεν αρέσει στον κόσμο το παίρνω το μήνυμα. Υπήρχαν φορές που κάποιο τραγούδι που είπα δεν άρεσε στον κόσμο και έτσι δεν το ξαναείπα ή υπήρχε φορά που κάποιο τραγούδι που έβγαλα δισκογραφικά να μην άρεσε και το άλλαξα κατευθείαν, έβγαλα καινούριο. Τα μηνύματα τα πιάνω και νομίζω ότι αυτό είναι ένα προτέρημα στον καλλιτέχνη, να μπορεί να σκέφτεται και να μην κοιτάζει μόνο την φωνή του και το πως θα τραγουδήσει ή μόνο το πως θα εμφανιστεί. Να κοιτάει λίγο και την απήχηση που έχει στον κόσμο και το τι θέλει ο κόσμος, τον παλμό, την μόδα, όλα αυτά…

Το δικό σας σχήμα είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα φέτος ενώ άλλα κατεβαίνουν γρήγορα. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Είμαστε διαφορετικοί πάστα καλλιτεχνών εμείς. Είμαστε από αυτούς που τραγουδάνε μεγάλη σεζόν και σε μικρά μαγαζιά. Σε αριθμό όμως κόσμου, ο ίδιος κόσμος θα δει κι εμένα και έναν καλλιτέχνη που ξεκίνησε και δούλεψε 40 μέρες. Κάποια σχήματα που είναι μεγάλα και δουλεύουν για ένα ή δύο μήνες μπορεί να βάζουν το Σάββατο το διπλάσιο κόσμο απ’ ότι βάζω εγώ. Άρα πάνω κάτω ο ίδιος κόσμος είναι που βγαίνει στα μαγαζιά και αν κάνεις ένα καλό πρόγραμμα θα έρθει κι εδώ, θα πάει και στον άλλον, θα πάει και παραπέρα. Ο κόσμος έχει κρίση, γνώμη, άποψη…

Παρά την κρίση, βγαίνει ο κόσμος.
Όχι δα! Όχι όπως έβγαινε. Φυσικά και υπάρχει κρίση, φυσικά έχει σταματήσει ο κόσμος να καταναλώνει το ποτό που έπινε παλιά και τα λουλούδια που πετούσε παλιά. Υπάρχει κρίση και στη δουλειά μας.

Αυτή η κρίση δυσκολεύει πιστεύεις έναν νέο τραγουδιστή που θέλει να μπει τώρα στο χώρο από ότι παλιότερα; Δεδομένου ότι τώρα πια υπάρχει και το ίντερνετ. Είδαμε τον Παντελή Παντελίδη να γίνεται όνομα μέσα από το YouTube.
Ανάλογα από το τι σου χρωστάει ο Θεός θα το’ χεις στη ζωή σου. Μπορούσε ο ”χ” Παντελίδης να αγοράσει από ένα λαχειοπώλη ένα λαχείο και να του έρθει ο πρώτος αριθμός και να του τύχουν εκατομμύρια. Όσο τύχει έχει ένας που του τυχαίνει το λόττο ή ο πρώτος λαχνός του λαχείου άλλη τόση τύχη μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που ξαφνικά, από το πουθενά, γίνεται ένα από τα πρώτα ονόματα της πίστας. Όπως σου είπα και πριν, ότι σου χρωστάει ο Θεός. Και βέβαια ο ίδιος κόσμος που σε “φτιάχνει”, αυτός είναι που έχει απαιτήσεις από εσένα και που αν δεν του δώσεις αυτό που θέλει θα σε απορρίψει. Δεν θα ήθελα ποτέ να γίνω φωτοβολίδα στη ζωή μου, θέλω να μείνω στη δουλειά αυτή πολλά χρόνια και να κάνω αργά βήματα και σταθερά. Δεν κρίνω και δεν ζηλεύω τα παιδιά που βγήκαν από το Fame Story, είναι ένα τρόπος για να δείξεις το ταλέντο σου. Όπως εγώ δείχνω την δουλειά μου κάθε βράδυ την δουλειά μου εδώ κι αυτά τα ριάλιτι είναι ένας τρόπος να δείξεις το αν έχεις κάτι. Αν είσαι μανάβης θα βγάλεις τα φρούτα σου στον πάγκο για να τα δει ο κόσμος, έτσι άμα είσαι τραγουδιστής πρέπει να το δείξεις κάπου. Έτσι πας λοιπόν στο Fame Story και βγάζεις το ταλέντο σου και άμα είσαι καλός θα προχωρήσεις. Άρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος και αυτός για να γίνεις γνωστός.

Δηλαδή θα πήγαινες σε ένα ριάλιτι;
Φυσικά θα πήγαινα! Δεν το κατακρίνω. Δεν είναι κακό. Η τηλεόραση αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο μέσο επικοινωνίας, η τηλεόραση, το ίντερνετ κι όλα αυτά.

Σε κάτι που δεν έχει σχέση με το τραγούδι, όπως είναι το Dancing with the stars στο οποίο έχουν πάει αρκετοί συνάδελφοί σου;
Όχι, εκεί είμαι κάθετος. Δεν θα έπαιρνα μέρος γιατί εκεί το κάνεις σίγουρα με λόγο να προβάλεις τον εαυτό σου και όχι το ταλέντο σου σαν τραγουδιστής. Όταν λοιπόν είσαι τραγουδιστής και πας καλά σαν τραγουδιστής, δεν μπορείς να γίνεις και χορευτής ξαφνικά. Εκεί το κάνεις μόνο για να βγεις στην επιφάνεια, να πάρεις δημοσιότητα και να γίνει ντόρος γύρω από το όνομά σου. Εγώ δεν έχω ανάγκη. Θέλω να γίνεται ντόρος γύρω από τη δουλειά μου, γύρω από τα τραγούδια που βγάζω, τις live εμφανίσεις που κάνω και τίποτα άλλο. Ούτε με την οικογένειά μου θέλω να ασχολούνται ούτε με το αν χορεύω καλά.

Υπάρχουν στιγμές που να έχεις νιώσει ότι “την έχεις ψωνίσει”;
Σε αυτή τη δουλειά άμα δεν είσαι ψώνιο, πιστεύω, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου πάρα πολύ, να παίρνεις δύναμη από το να κοιτάς στον καθρέφτη και να λες “μπράβο αγόρι μου προχώρα,είσαι καλός,”. Γιατί είναι πολλά τα χτυπήματα, πολύ η πίεση της δουλειάς, πολύς ανταγωνισμός και αν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου νομίζω δεν μπορείς να συνεχίσεις σε αυτή τη δουλειά.

Τι είναι αυτό που σε βοηθάει να μην ξεφύγεις από το όριο;
Πάνω απ’ όλα είναι η ανατροφή που έχεις από το σπίτι, το τι άνθρωπος είσαι. Το να μην “καβαλήσεις το καλάμι” είναι καθαρά το να έχεις φάει ξύλο μικρός, κατά κάποιον τρόπο. (γέλια)

Θες να μου πεις ότι έχεις φάει ξύλο;
Φυσικά! Ήμουν πολύ άτακτος κι έφαγα και ξύλο.

Τι πιστεύεις ότι κάνει έναν καλλιτέχνη καταξιωμένο;
Πρώτα απ’ όλα είναι το να αντέξει κάποιος πολλά χρόνια στην επιφάνεια. Δεύτερον είναι οι καλές συνεργασίες και τρίτον η προίκα στα τραγούδια που έχεις.

Εσύ θεωρείς ότι είσαι κοντά στην καταξίωση;
Όχι, είμαι πολλά χιλιόμετρα ακόμα. Έχω να διανύσω ακόμα τα χιλιόμετρα του Πάριου, του Βαρδή, του Καζαντζίδη κι όλων αυτών των μεγάλων. Εγώ τώρα στρώνω την μηχανή μου ακόμα.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να συνεργαστείς με τον Πάριο ή με κάποιον άλλο μεγάλο καλλιτέχνη;
Δεν νομίζω ότι θα μου έκανε κακό ούτε καλό μια συνεργασία με έναν τέτοιο μεγάλο όνομα. Νομίζω ότι ο κόσμος ο οποίος έρχεται να δει τον Καλλίδη δεν θα είχε πρόβλημα να δει και τον Πάριο ή και το αντίστροφο. Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου να κάνω μία τέτοια συνεργασία αλλά ποτέ δεν θα έλεγα όχι, στο μέλλον, να συνεργαστώ με τέτοιους ανθρώπους.

Μέχρι τώρα, από τις συνεργασίες που έχεις κάνει ποια είναι αυτή που θυμάσαι πιο έντονα;
Με την Βανδή.

Ποιο είναι το κριτήριο για να επιλέξεις συνεργάτες;
Το σε τι καλλιτεχνική φάση βρίσκομαι. Αν έχω ακόμη κουράγιο να κάθομαι μπροστά και να “τραβάω” το κουπί του εκάστοτε μαγαζιού. Όταν είσαι πρώτο όνομα τραγουδάς τρεις ώρες plus κάθε μέρα και αναλαμβάνεις την επιτυχία αλλά και την αποτυχία ενός σχήματος. Όταν αισθανθώ ότι δεν μπορώ να κάτσω μπροστά, θα ζητήσω την βοήθεια κάποιου.

Δεν θα μπορούσα να μην σε ρωτήσω, θα το πάρεις επιτέλους το κορίτσι;
Κοίταξε, ο γάμος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου αλλά κάθε ολοκληρωμένος άντρας έχει κάνει κι ένα γάμο, τουλάχιστον. Άρα, πρέπει να παντρευτώ!

Πόσες είναι η ζωή με τόσες γυναίκες στο σπίτι;
Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα που νιώθω. Το δύσκολο είναι ότι λόγο της δουλειάς μου δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά. Γιατί έχω απεριόριστη ανάγκη για ξεκούραση κι όταν εγώ πηγαίνω σπίτι για να κοιμηθώ αυτά εκείνη την ώρα δραστηριοποιούνται. Ξυπνάνε και θέλουν να παίξουν, καμιά φορά φωνάζουν κιόλας “μπαμπά, μαμά” κι έτσι ξυπνάς….

Είναι όμως ωραία! Πάμε και για τρίτο;
Δεν έχω πρόβλημα, ναι!

Κορίτσι ή θέλουμε κι έναν άντρα στην οικογένεια;

Θα ήθελα ένα αγόρι, φυσικά, αλλά ό,τι θέλει ο Θεός.

Αγαπάτε τα παιδιά πολύ. Θέλετε μεγάλη οικογένεια;
Σίγουρα! Τα παιδιά είναι ευτυχία. Η μητέρα μου πριν κάνει εμένα είχε κάνει πολλές αποβολές, δεν μπορούσε να πιάσει παιδί κι έτσι ζήτησε την βοήθεια του Θεού και λες και την άκουσε ο θεός και της έδωσε εμένα. Μετά από τόσες αποβολές βγήκε η αποβολή εδώ… (γελάει)

Η σύντροφός σου είναι συνέχεια δίπλα σου. Πώς και δεν είναι απόψε εδώ;
Έχει αναλάβει καθήκοντα μητέρας και δεν πολυέρχεται γιατί δεν θέλει να ξενυχτάει.

Σου έχει εμπιστοσύνη δηλαδή.
Αλίμονο, τι λες τώρα!

Είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα. Εσύ την ζηλεύεις;

Ζηλεύω αν αγαπήσει περισσότερο τα παιδιά από εμένα. Κατά τα άλλα δεν ζηλεύω. Έχω πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό μου.

Διάβασε ακόμα: Π. Καλλίδης: Τι λέει γι΄αυτόν στο TLIFE η σύντροφός του λίγο πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί τους!
H Σ. Καλλή, στο TLIFE: Το μυστικό της για τέλειο κορμί, πως έχασε 17 κιλά και γιατί δεν την φλερτάρουν οι άνδρες!

Read More

And More