Κατερίνα Μανανεδάκη: Μετά από πολλά best seller αποκαλύπτεται στο TLIFE και σου μαθαίνει πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου (και να μη σε πιάσουν)

H δημοσιογράφος και συγγραφέας των βιβλίων και best seller με το απολαυστικό -κι άλλοτε δολοφονικό – χιούμορ, Κατερίνα Μανανεδάκη, μιλά στο TLIFE για την ζωή της, τις πηγές της έμπνευσής της, την απιστία που αφορά και το τελευταίο της βιβλίο και αποκαλύπτει πόσο δύσκολο είναι να κατεφέρει ένας συγγραφέας στην Ελλάδα να ζει μόνο από τα έργα του.

Σίγουρα άλλωστε θα ‘χει πέσει στα χέρια σου ένα από τα πολλά best seller της, όπως το Έχετε Μήνυµα στο Κινητό σας, που πρόκειται να γίνει κινηµατογραφική ταινία, Διαζύγιο αλά Ελληνικά, Τι Τραβάµε κι Εµείς οι Μάνες!, Ουουου Μοιχεύσεις!, Στο Μεγάλο Κρεβάτι της Show biz, Μάµα 2 και ο Μπαµπάς στον Κόσµο του!, Για Έναν Άντρα, Ίδια η Μάνα σου Έγινες και το Είναι Τρελές Αυτές οι Γυναίκες! Το τελευταίο όμως, που κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Λιβάνη και με τίτλο, πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου ( και να μη σε πιάσουν), ξεπερνά κι εκπληρώνει κάθε γυναικεία φαντασίωση! Ειδικά όταν πρόκειται για ταλαιπωρημένες περιπτώσεις…

Το χιούμορ της Κατερίνας φυσικά, δεν λείπει ούτε από τις απαντήσεις της…

Θα έχεις βαρεθεί να σε ρωτάνε, αλλά πώς νιώθει μια συγγραφέας όταν όλα της τα βιβλία έχουν γίνει best seller; Νιώθω μεγάλη χαρά που κάποιες στιγμές αγγίζει τα όρια της ευτυχίας! Κυρίως όταν συναντώ αναγνώστες που μου λένε πως στις σελίδες των βιβλίων μου βρίσκουν τόσααα πολλά κομμάτια της δικής τους ζωής που νιώθουν σαν κάποιος να τους παρακολουθεί! Μπέστ σέλερ για μένα είναι η ιστορία που γίνεται συνδετικός κρίκος για να διασκεδάσουν, να χαμογελάσουν και να ξεχάσουν τα δύσκολα της καθημερινότητας πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι μαζί.


Μίλησέ μας λίγο για τη ζωή σου και όσα δεν ξέρουμε για σένα…
Μμμμμ. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Μετά έγινα αθλήτρια και μάλιστα πρωταθλήτρια του στίβου στο έπταθλο, με τρομερή …αδυναμία στα εμπόδια ,αφού για κάποιο ανεξήγητο λόγο έριχνα πάντα το έβδομο ! Ήταν μάλλον η επιμονή της μοίρας να μου πει πως κάποιος άλλος δρόμος με περιμένει. Έτσι ,ακριβώς γιατί μου άρεσε να παρατηρώ ανθρώπους και συμπεριφορές και να γράφω πολύ, έγινα δημοσιογράφος. Στην τηλεόραση του Αντέννα, στο Mega, στο Star, ενημέρωση και ψυχαγωγία, στον περιοδικό Τύπο για αρκετά χρόνια. Έγραψα το πρώτο μου βιβλίο το «Έχετε μήνυμα στο κινητό σας» χωρίς να το συνειδητοποιήσω . Ένα αρχείο που άνοιξα στον υπολογιστή για να καταγράψω αστεία μηνύματα που έστελναν και έπαιρναν από τους αγαπημένους τους οι φίλες μου αλλά κι εγώ, απέκτησε, με το έτσι θέλω, δική του υπόσταση ! Είναι κάτι μαγικό το πώς γεννιέται κι εξελίσσεται ένα βιβλίο. Οι ήρωες παίρνουν πάντα την ιστορία στα χέρια τους και την πηγαίνουν εκεί που θέλουν είτε σου αρέσει εσένα που τη γράφεις είτε όχι! Η συνέχεια και τα επόμενα δώδεκα βιβλία που ακολούθησαν ήταν γεμάτα με χαμόγελα…

Το τελευταίο σου, Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου (Και να μη σε πιάσουν) έχει
προκαλέσει σούσουρο -με την καλή έννοια- και δεν σου κρύβω ότι όποια φίλη και συνάδελφο είδα να το κρατά, χαμογελούσε με σαρκαστική διάθεση (για τον σύζυγο φυσικά). Τελικά έχουμε τέτοια απωθημένα οι γυναίκες;

Έλα βρε Εβίτα, πως σου ήρθε αυτό;!!! Έχουμε απωθημένα οι γυναίκες, έχουν απωθημένα οι άντρες, έχουμε όλοι τα θέματα μας κι όσο πιο δύσκολες είναι οι συγκυρίες, οικονομικές και κοινωνικές τόσο πιο μεγάλα γίνονται και τα θέματα και τα απωθημένα μας. Είμαι χαρούμενη όμως έχω να σου πω γιατί το βιβλίο μου γίνεται αφορμή για να κερδηθούν μικρές μάχες στο σπίτι. Τι εννοώ; Μια αναγνώστρια μου έγραψε… «πήγα το βιβλίο στο σπίτι, το είδε ο άντρας μου, άλλαξε χρώμα κι εγώ του ανακοίνωσα πως το βράδυ θα βγω με τις φίλες μου για να πάω σινεμά ενώ αυτός θα πρέπει να μείνει μέσα να κρατήσει τα παιδιά. Μου απάντησε αμέσως ναι, βεβαίως αγάπη μου ό,τι θέλεις…» !

Από πού το εμπνεύστηκες;
Πως λέμε βγαλμένο από τη ζωή; Αυτό! Κουβεντιάζοντας με μια φίλη μου για μια …υπόθεση απιστίας ,από αυτές ξέρεις, που ο άντρας που τη διαπράττει θέλει σκότωμα! Κι εντάξει είπα, να τον σκοτώσει η γυναίκα του, αφού την απάτησε με τη γειτόνισσα . Το θέμα όμως είναι να μην την πιάσουν, ώστε να μπορέσει μετά να συνεχίσει τη ζωή της ελεύθερη, ωραία και με… νέα τυχερά!!!

Στην υπόθεση υπάρχει και η φίλη της απατημένης Ξένιας, Ρεβέκκα, που την εμπιστεύεται ακόμη και στο να μάθει και να βοηθήσει στα σχέδια φόνου. Υπάρχουν όντως Ρεβέκκες στις ζωές των γυναικών σήμερα;
Πιστεύω πολύ στη γυναικεία φιλία και εξομολογούμαι ότι η Ρεβέκκα του βιβλίου είναι εμπνευσμένη από την αγαπημένη μου φίλη Κατερίνα Μαστραντωνάκη, αστυνομική συντάκτη στο Star . Επειδή έχει μεγάλη πείρα στο ρεπορτάζ κι έχουν δει πολλά τα μάτια της , της τηλεφωνούσα συνεχώς και τη ρώταγα. «Να τον σκοτώσει η Ξένια τον άντρα της με δηλητήριο; Μήπως να τον σκοτώσει με όπλο; Πως γίνεται να εξαφανίσεις ένα πτώμα;!» Για μένα οι καλές φίλες είναι η απάντηση σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις της ζωής.

Τελικά μια απιστία πώς προτείνεις να την αντιμετωπίζουμε; (ας εξαιρέσουμε τον φόνο!)
Καλό είναι να μη μας τύχει ! Αλλά θα μου πεις καλό είναι να κερδίσουμε και το τζακ ποτ στο Τζόκερ! Ανάλογα θα έλεγα με τη στιγμή, την ηλικία, τα θέλω, τα μπορώ. Καμιά φορά λες «αφήστε με να ζήσω ευτυχισμένη στην άγνοια μου», καμιά φορά λες «θα του βγάλω τα μάτια αν τολμήσει και το κάνει», καμιά φορά τα κόκκινα και τα άσπρα που πλένονται μαζί γίνονται ροζ κι άλλες φορές , παίρνεις το καπέλο σου και φεύγεις, γιατί εκεί έξω υπάρχει κάποιος που είναι αυτός, ο ένας και μοναδικός, ο σωστός για σένα. Το σημαντικό είναι να μπορείς να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο. Κι αυτός ο κάποιος θα έλεγα πως πρέπει πρώτα – πρώτα να είναι ο εαυτός σου!

Το πιο περίεργο σχόλιο που πήρες για το τελευταίο σου βιβλίο;
«Καλά, στο μυαλό μου είσαι;»
Υποθέτω ότι πρόκειται για αναγνώστρια, με πολλές… δολοπλοκίες ανοιχτές!

Με ποιο βιβλίο σου διασκέδασες περισσότερο καθώς το έγραφες;
Με το «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες» γιατί είχα μόλις γίνει μαμά και ζούσα σε ένα κόσμο γεμάτο ερωτήματα και αγωνίες αλλά και με το «Ίδια η μάνα σου έγινες» ,αφού διαπίστωσα με δέος πως μεγαλώνοντας γίνεσαι ίδια η μαμά σου, θέλεις δε θέλεις. Τρομερό! .

Έχουν όλα δόσεις αλήθειας; Για το Στο Μεγάλο Κρεβάτι της Show biz ας πούμε θα με ενδιέφερε πολύ να ξέρω.
Όλα είναι αληθινά και τίποτα δεν είναι όπως δείχνει και φαίνεται. Το παιχνίδι με τις λέξεις, στο «Μεγάλο κρεβάτι της show Biz» ,ένας κόσμος διασημότητας που έχει περισσότερο σκοτάδι, απ΄ ό,τι λάμψη. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι και κυρίως οι νεότερες! Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός…

Τα παιδικά βιβλία έχουν το ίδιο ενδιαφέρον για σένα;
Είναι το πολύχρωμο σπίτι μου στο δάσος της φαντασίας! Παιδιά, χρώματα, κυνηγητό, διασκέδαση, ανοίγω μια πόρτα σε ένα παράλληλο σύμπαν και ξαναγίνομαι παιδί. Κρύψου Εβίτα μας κυνηγά μια κακιά μάγισσα αλλά εμείς στο τέλος θα κερδίσουμε και θα ζήσουμε καλά ενώ οι αναγνώστες μας καλύτερα!

Πώς είναι το 24ωρο σου την περίοδο πoυ γράφεις; Συνήθως πόσο διαρκεί η συγγραφή ενός βιβλίου;
Γράφω το πρωί, το μεσημέρι το βράδυ, ανάλογα με την έμπνευση και τη συγκυρία. Συνέχεια όμως καταγράφω στο σημειωματάριο του κινητού μου, όσα βλέπω, σκέφτομαι, παρατηρώ. Συνήθως όταν γράφω είμαι αυτό που λένε… στον κόσμο της. Αφηρημένη γιατί σκέφτομαι κάτι άλλο, γελάω με αυτά που σκέφτομαι, μουρμουρίζω δυνατά κάποιες ατάκες, ξέρεις, πως θα έλεγες …είναι μια χαρά; Έ καμιά σχέση!

Είναι εύκολο στην Ελλάδα να ζει κανείς μόνο από αυτό; Ο Έλληνας αγαπά τα βιβλία;
Καθόλου εύκολο δεν είναι . Κι αν ήταν ευκολότερο πριν την κρίση τώρα έχει γίνει σχεδόν ακατόρθωτο. Αλλά και πάλι ο αναγνώστης που θέλει να διαβάσει το καινούριο βιβλίο του αγαπημένου του συγγραφέα θα πάει να το αγοράσει. Θα κάνει το δικό του ταξίδι στις σελίδες του βιβλίου, θα κάνει τη δική του απόδραση. Κι ένα βιβλίο που σε κάνει να γελάς μπορεί ίσως να γίνει η σχεδία σου στην ταραγμένη θάλασσα της γκρίζας καθημερινότητας.

Εσύ ποιους και τι διαβάζεις;
Διαβάζω συνέχεια και τα πάντα. Μπουλγάκοφ και Ντοστογιέφσκι , Ντίκενς και Άγκαθα Κρίστι, Μαρκ Τουέην, Ντόνα Τάρτ και Μαρτέν Παζ, διαβάζω Ζυράννα Ζατέλη , περνάω ώρες στα βιβλιοπωλεία ψάχνοντας για βιβλία που θα μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Λίγα λόγια για το νέο της βιβλίο

Νο 1 Best Seller σε γυναίκες από 18 έως 118!

Έλα τώρα που ΔΕΝ το έχεις σκεφτεί ΟΥΤΕ μία φορά.
Να τον ξεφορτωθείς και να ησυχάσεις.
Να γλιτώσεις, να ξεμπερδεύεις.
Εσύ. Που είσαι καλή, χρυσή, υπέροχη, που σε θέλαν καν και καν, αλλά που στραβώθηκες και πήρες… αυτόν.
Εσύ. Που είσαι η κολόνα της οικογένειας.
Παιδιά, δουλειά, οικιακά, τα κάνεις όλα και δε βγάζεις κιχ.
Κι αυτός. Που, αντί να σου πει ευχαριστώ και μπράβο, σε γράφει και αδιαφορεί, τα φορτώνει όλα στις πλάτες σου και «χαλαρώνει» με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή.
Κι όμως… Όλα τα αντέχεις και τα υπομένεις, γιατί τον αγαπάς.
Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτεις τυχαία πως αυτός σε ΑΠΑΤΑ! Ναι! Έχει το θράσος και να σε ΑΠΑΤΑ!!! Να έχει ερωμένη!
Μέχρι εδώ ήταν. Το παίρνεις απόφαση.
Θα τον πετάξεις από το παράθυρο. Θα τον καθαρίσεις με τον καθαριστή για τα κολοκυθάκια. Θα τον ταΐσεις δηλητηριασμένο χορτοπιτάκι. Θα τον καρφώσεις με το μαχαίρι της κουζίνας, θα του κόψεις τα φρένα του αυτοκινήτου, δε θα σταματήσεις να αυτοσχεδιάζεις μέχρι να τον αποτελειώσεις.
Όπως κάνει και η Ξένια με τον Παναγιώτη, που την έχει καταστήσει τάρανδο με την Τασούλα την κοντή.
Μη διστάζεις. Μπες στην ιστορία και κάνε τη ζωή σου καλύτερη.

Ένα βιβλίο με δολοφονικό χιούμορ που μόνο ένας θανατηφόρος γάμος μπορεί να εμπνεύσει!

Εγώ η ηλίθια, η χαζή, η ευκολόπιστη, το πρόβατο. Μέσα στα μούτρα μου τα σημάδια, κι εγώ… Έπρεπε να συμβεί μέσα στο ίδιο μου το σπίτι, να το δω με τα ίδια μου τα μάτια για να πειστώ. Αλλά ξεστραβώθηκα τελικά. Ξεστραβώθηκα. Και τώρα ήρθε η ώρα να πάρω εκδίκηση. Να εκδικηθώ.

Να τον εκδικηθώ υπό πλήρη νηφαλιότητα, όπως έκαναν ένα σωρό διάσημες γυναίκες δολοφόνοι.

Τις έψαξα όλες μία προς μία στο Ίντερνετ. Φίλες μου όλες. Συναγωνίστριες. Διάβασα για τη ζωή και τη δράση τους. Όλες ήρεμες και ψύχραιμες μέχρι τη μεγάλη στιγμή της δράσης. Έτσι κι εγώ, πρέπει να μείνω ατάραχη και χαλαρή για να μην καταλάβει τίποτα.

Θα μου πεις, είναι εύκολο; Δεν είναι, αλλά πρέπει να μάθω επιτέλους και στα δύσκολα.

Read More

And More