Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.01.2012 | 17:52
Άρτεμις Θύμιου Tweet me @artemis_thimiou

Μ. Παναγιωτοπούλου: Μιλά στο TLIFE για τον νεογέννητο γιο της, την ζωή στο Ντουμπάι και τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Μ. Παναγιωτοπούλου: Μιλά στο TLIFE για τον νεογέννητο γιο της, την ζωή στο Ντουμπάι και τα κιλά της εγκυμοσύνης!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου έφερε, πριν από λίγες μέρες, στον κόσμο τον δεύτερο γιο της. Η ίδια και ο σύντροφός της, Κωνσταντίνος Κοροξενίδης πλέουν σε πελάγη ευτυχίας!

Ο μικρός Αλέξανδρος γεννήθηκε στο Ντουμπάι, όπου μένει το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το παιδί γεννήθηκε αλλά και “δημιουργήθηκε” στο Ντουμπάι γιατί τον Απρίλιο το ζευγάρι είχε πάει εκεί για ένα γάμο. “Made in Dubai και Born in Dubai”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο TLIFE η ευτυχής μανούλα. Μάλιστα, γεννήθηκε ακριβώς στα ίδια κιλά και στο ίδιο ύψος με τον αδερφό του Κωνσταντίνο.Η οικογένεια θα παραμείνει στο εξωτικό αυτό μέρος για τους επόμενους δύο μήνες, αφού ο Κωνσταντίνος έχει εκεί μία εταιρεία που ασχολείται με σχεδιασμό φωτισμών. Ο ίδιος ουσιαστικά πηγαινοέρχεται αλλά η Μαριλένα λόγω του νεογέννητου δεν μπορεί να τον ακολουθεί. Γιατί όμως διάλεξε ο γιος της να γεννηθεί στο Ντουμπάι;

“Ο λόγος που αποφάσισα να μείνω εδώ κυρίως ήταν ο καιρός. Σκέφτηκα ότι επειδή εδώ έχει πάντα καλοκαίρι, ο χειμώνας τους είναι 24 βαθμοί, θα είναι πολύ καλύτερα για το μωρό. Για να μην ανησυχώ μήπως κρυώσει άμα το βγάλω μια βόλτα. Καθαρά για να είναι καλύτερα για το μωρό δηλαδή. Κι επειδή ο σύζυγός μου είναι λίγο περισσότερο καιρό εδώ από ότι στην Αθήνα, σκεφτήκαμε ότι είναι πιο λογικό να μείνω εδώ. Κι εκείνος να πηγαινοέρχεται. Οπότε προς το παρόν το κάνουμε έτσι”, εξηγεί στο TLIFE η ίδια.


“Η διαφορά με την πρώτη εγκυμοσύνη ήταν στη γέννα”

Ήμουν πάρα πολύ τυχερή και στην πρώτη και στη δεύτερη εγκυμοσύνη. Δεν είχα κανένα οργανικό πρόβλημα. Ούτε το πρώτο τρίμηνο που ας πούμε κάποιες γυναίκες περνάνε πολύ δύσκολα, είχα εύκολη εγκυμοσύνη και τις δύο φορές. Η διαφορά ήταν στην γέννα. Αυτή τη φορά αναγκάστηκα να γεννήσω με καισαρική γιατί το μωρό είχε θέση προς τα κάτω. Ήταν δηλαδή με τα πόδια κάτω και όχι με το κεφάλι οπότε δεν είχα επιλογή. Είναι μία εντελώς διαφορετική εμπειρία από την φυσιολογική γέννα. Στην πρώτη θυμάμαι ότι ήταν μεν δύσκολη γιατί ήταν αρκετές ώρες αλλά με το που γέννησα μετά κάναμε party, το ίδιο βράδυ. Με την καισαρική δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα γιατί είναι εγχείριση. Μου πήρε αρκετές μέρες για να συνέλθω και να νιώσω γερή για να κάνω τα πράγματα που είχα συνηθίσει. Αυτή ήταν και η μόνη διαφορά.Όσον αφορά τα συναισθήματα και η όλη εμπειρία, σίγουρα όταν το έχεις ξαναπεράσει δεν έχεις τον πανικό της πρώτης φοράς. Σου φαίνονται τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Η ένταση όμως των συναισθημάτων είναι ακριβώς η ίδια. Παρόλο που δεν το πίστευα ότι θα μπορούσα να νιώσω το ίδιο και έλεγα ότι αποκλείεται να ξανανιώσω όπως ένιωσα με το πρώτο παιδί, τελικά την ώρα που γεννιέται ένα παιδί γίνεται ένα μικρό θαύμα. Τα συναισθήματα είναι ακριβώς τα ίδια.”


“Είμαι καταδικασμένη να περιτριγυρίζομαι από ωραίους άντρες”

Ήθελα το δεύτερο να είναι κοριτσάκι αλλά τώρα τελείωσα, δεν μπαίνω σε διαδικασία τρίτου παιδιού. Ήδη το δεύτερο ήταν υπέρβαση για μένα γιατί είχα πει ότι και με ένα παιδί είμαι μια χαρά και ευτυχισμένη. Μας έφερε ο Θεός το δεύτερο αλλά τώρα είμαι εντάξει. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε. Με δύο παιδιά είναι και μία καλή ισορροπία στην οικογένεια πιστεύω και είμαι καταδικασμένη να με περιτριγυρίζουν ωραίοι άντρες οπότε θα δεχτώ την μοίρα μου και δεν θα αναζητήσω το κορίτσι. Έχω όμως δύο πολύ τυχερές βαφτιστήρες που θα πάρουν όλη την γκαρνταρόμπα μου οπότε εντάξει, δεν θα πάει χαμένη. Η μία είναι στην Αγγλία και η άλλη στην Αμερική οπότε περιμένω πως και πως τώρα να μεγαλώσουν και να αρχίσω να τους στέλνω πράγματα.


“Ο μικρός είναι πολύ τρυφερός με το νέο του αδερφάκι”

Όσο ήμουν έγκυος έκανε πως δεν καταλαβαίνει τι του λέμε, δεν καταλάβαινε τι σημαίνει μωρό, ήτα αδιάφορος. Με το που γεννήθηκε το μωρό τις πρώτες δύο μέρες ήταν επίσης αδιάφορος. Έμπαινε μέσα στο δωμάτιο, τον έβλεπε και ξανάβγαινε, απλά πιστοποιούσε την ύπαρξή του δηλαδή. Από την Τρίτη μέρα και μετά, εμείς δεν τον πιέσαμε καθόλου, μόνος του, άρχισε να του πηγαίνει παιχνιδάκια, να τον ταΐζει λίγο, να τον χαϊδεύει αλλά μόνος του. Τώρα κάθεται τουλάχιστον δυο τρεις ώρες μέσα και ασχολείται μαζί του. Όλα αυτά με δική του πρωτοβουλία, εγώ δεν τον πίεσα καθόλου να ασχοληθεί.

Το είχα συζητήσει μαζί του αλλά όταν το συζητούσα δεν ήθελε να ξέρει, άλλαζε θέμα αλλά προφανώς υποσυνείδητα το είχε βάλει στο μυαλό του ότι θα συμβεί κι αυτό και από μόνος του τώρα είναι πάρα πολύ τρυφερός μαζί του και του προσφέρει και δικά του παιχνίδια και γενικά αρχίζει και χτίζει μία σχέση μαζί του. Τελείως ανεξάρτητα, εμείς δεν τον βάζουμε σε καμία διαδικασία να κάνει τίποτα. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος, να μην του επιβάλουμε από μόνος του από ένστικτο και μόνο το κάνει πλέον με πολύ μεγάλη χαρά.


“Ο Κωνσταντίνος είναι πιο κλασικός γονιός”

Και τα δύο μου αγόρια είναι κλώνοι του συζύγου μου. Οπότε δεν έχει νόημα να τσακωθώ για το σε ποιον μοιάζει το μωρό. Θα το είδατε κι από τις φωτογραφίες. Εγώ είναι σαν να βλέπω αυτή τη στιγμή τον junior ξανά από την αρχή, είναι ίδιος και σαν μωρό και στη συμπεριφορά τα πάντα.

Ο Κωνσταντίνος ήταν πολύ πιο έτοιμος από μένα να γίνει γονιός και την πρώτη φορά και την δεύτερη. Εγώ είμαι λίγο πιο ανεξάρτητη. Και παλαιότερα έλεγα ότι δεν ξέρω καν αν θέλω να κάνω οικογένεια. Δεν ήταν το όνειρο της ζωής μου να κάνω παιδιά. Φυσικά, από τη στιγμή που τα έκανα είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί! Αλλά ο Κωνσταντίνος ήταν πιο κοντά στην ιδέα της οικογένειας και πολύ πιο έτοιμος. Είναι και πιο κλασικός γονιός. Είναι πολύ κοντά στα παιδιά, ασχολείται μαζί τους πάρα πολύ ώρα. Δεν κάνει τα πρακτικά γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι πρέπει να βάζεις έναν άνδρα να αλλάζει πάνες και όλα αυτά που λένε. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένα όριο, δεν τον αφήνω εγώ να τα κάνει. Πιστεύω ότι πρέπει κάποιο ρόλοι να διατηρούνται δεν χρειάζεται δηλαδή να τα κάνουμε όλα. Είμαστε τυχεροί έχουμε και βοήθεια οπότε δεν χρειάζεται να κάνει τα πρακτικά αλλά είναι πολύ κοντά στα παιδιά. Σε ουσιαστικά πράγματα!

“Θα χάσω τα κιλά γρήγορα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες”

Πήρα ακριβώς τα ίδια κιλά και στην πρώτη και στην δεύτερη, σύνολο 8 κιλά και τα παιδιά γεννήθηκαν ακριβώς με το ίδιο βάρος και ύψος, δηλαδή 2850 και 49 εκατοστά.Η εικόνα μου ήταν, είναι και θα είναι πολύ σημαντική οπότε ξέρω ότι θα τα χάσω κι αυτά που έχουν μείνει πολύ γρήγορα. Χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και τέτοια πράγματα. Πιστεύω ότι όσο πιο ήρεμη είσαι και όσο πιο φυσιολογικά τρως , κινείσαι και κάνεις αυτά που έκανες πριν, φυσιολογικά θα χαθούν και τα κιλά. Δεν πιστεύω ούτε στις δίαιτες αστραπές ούτε σε τίποτα από όλα αυτά. Γυμναστική δεν μπορώ να κάνω έτσι κι αλλιώς εξαιτίας της καισαρικής θα ξεκινήσω σε δύο μήνες περίπου αλλά και γυμναστική δεν κάνω κάτι έντονο. Την προηγούμενη φορά έκανα πιλάτες και αυτή τη φορά θα κάνω ή πιλάτες η γιόγκα μου αρέσουν πιο πολύ αυτού του είδους η γυμναστική.

Εμένα η διατροφή μου ήταν έτσι κι αλλιώς πάντα υγιεινή, τα τελευταία χρόνια ειδικά έχω κόψει τελείως και το αλκοόλ και τα πολλά ξενύχτια. Δεν έτρωγα ποτέ ιδιαίτερες ποσότητες, ούτε βαριά φαγητά οπότε έτσι θα συνεχίσω να τρώω και τώρα, δεν αλλάζει κάτι.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Πιέσεις στο πρόσωπο: 4 απλές ασκήσεις που είναι σαν να κάνεις βελονισμό στο σπίτι!
Κάν'το μόνη σου: Πως να φτιάξεις ένα clutch από πλαστικοποιημένο χαρτί!
Meghan Markle: Η sexy σύντροφος του πρίγκιπα Harry αποκαλύπτει τα fitness μυστικά της
Θέλεις να πεις “Goodnight moon” και να κοιμηθείς ήσυχη; Αυτά είναι τα φυτά που πρέπει να έχεις στο υπνοδωμάτιο
Top 10