Πίσω στην κορυφή της σελίδας
08.02.2013 | 20:40
Νατάσσα Στρόβιλα (Tweet @nstrovila)

Μ. Σεφερλής στο TLIFE: Ο έρωτας και τα “καυστικά” σχόλια στην σύζυγό του, ο γιος του και η οικονομική κρίση!

Μ. Σεφερλής στο TLIFE: Ο έρωτας και τα “καυστικά” σχόλια στην σύζυγό του, ο γιος του και η οικονομική κρίση!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Είναι σίγουρα ένας από τους πιο ταλαντούχους και κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του που έχει κατορθώσει να θεσπίσει ένα δικό του διαφορετικό είδος διασκέδασης. Και μάλιστα εγγυημένης διασκέδασης, αφού έχει το φανατικό κοινό, που δεν χάνει παράστασή του. Ο λόγος για τον Μάρκο Σεφερλή που μας υποδέχτηκε στη “Φωλιά του ΚούΚλου” στο θέατρο Περοκέ και μας μίλησε για όλα.
 
Η σχέση του με την Έλενα Τσαβαλιά, η αλλαγή που έχει φέρει στη ζωή του ο γιος του Χάρης, οι οικονομικές δυσκολίες αλλά και τα... “πικάντικα” σχόλια που κάνει στην γυναίκα του πάνω στη σκηνή είναι μερικά από αυτά που μας αποκάλυψε.

 
Φέτος σε βλέπουμε στην “Φωλιά του ΚούΚλου”! Πες μας λίγα λόγια για την νέα παράσταση στο Περοκέ...
 
Ο “Κούκλος” ήρθε στη φωλιά του... Eδώ πέρα κάθε βράδυ χαρίζουμε απλόχερα χαμόγελα στον κόσμο. Είναι ένα ραντεβού που ανανεώνουμε με τον κόσμο σε κάθε μας παράσταση, χειμώνα-καλοκαίρι. To κοινό δίνει κάθε φορά το “παρών” χωρίς να ξέρει γιατί πρόκειται. Έρχονται εδώ στα τυφλά γνωρίζοντας όμως, πως θα περάσουν καλά.
 
Το χιούμορ και οι έξυπνες ατάκες που ακούμε στις παραστάσεις σε συνοδεύουν και στην καθημερινότητά σου, ή είσαι πιο χαμηλών τόνων για να εξισορροπείς;
 
Στην καθημερινότητα είμαι χειρότερος. Αυτό που κάνω στο θέατρο δεν είναι να έρχομαι εδώ, να βάζω ένα προσωπείο και να κάνω τον κόσμο να γελάει. Πολλοί κωμικοί ηθοποιοί είναι έτσι, διαφορετικοί στη ζωή και πιο εσωστρεφείς. Εγώ, αντίθετα, αυτό που βγάζω στη σκηνή και στην τηλεόραση, αυτό ακριβώς είμαι και στη ζωή μου.
 
Σε αυτήν την παράσταση, μάλιστα, ξεκινώ μέσα από το κοινό και γίνομαι ένα μαζί με τους θεατές. Ανεβαίνω, κατεβαίνω στη σκηνή και μιλώ με τον κόσμο και γινόμαστε μια παρέα. Αυτό θέλω! Να έρχονται στο θέατρο και να με θεωρούν δικό τους πρόσωπο. Και πίστεψέ με οι εκδηλώσεις αγάπης είναι απίστευτες. Να φανταστείς μου φέρνουν φαγητά, δώρα και αυγά για τον γιο μου.

 
Ξανά μαζί στη σκηνή με την σύζυγο Έλενα Τσαβαλιά. Πώς ένιωσες μετά την μικρή απουσία της από το θέατρο, αλλά και με την επιστροφή της;
 
Η Έλενα μου έλειψε πολύ. Έλειψε και στους συνεργάτες της, αλλά και στο κοινό. Πολλές φορές μου έκανε ο κόσμος παράπονα για την απουσία της. Εγώ εξηγούσα πως η Έλενα πρέπει να κάνει και διακοπές το καλοκαίρι με τον Χάρη, για να ξεκουραστεί και να μείνει λίγο με το παιδί, αλλά η επιστροφή της έδωσε μεγάλη χαρά. Το αποτέλεσμα που βγάζουμε αρέσει στον κόσμο γιατί θέλουν να βλέπουν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι μαζί και στη σκηνή και στη ζωή...
 
Πολλές φορές κάνουμε το ζευγάρι στη σκηνή και τις κάνω πολλά αστεία επί προσωπικού και "καυστικά" σχόλια. Στον κόσμο αρέσει αυτό το παιχνίδι που κάνω στην γυναίκα μου. Υπάρχει μάλιστα μια σκηνή που της λέω πως το σώμα της για τα 60 χρόνια της είναι εξαιρετικό χάρη στις πλαστικές που έχω πληρώσει. (γέλια).
 
Η αλήθεια είναι πως στην Έλενα έχω άλλη ελευθερία να μιλήσω, να την ακουμπήσω και να κάνω πλάκα και είμαι πολύ πιο χαλαρός.

 
Υπάρχουν στιγμές που κάποιο αστείο να την έχει εκνευρίσει και να έχει προκαλέσει κόντρα;
 
Φροντίζω ακόμη και το χιούμορ που κάνω σε ξένους ανθρώπους να μην τους προσβάλλει. Σκοπός μου είναι να τους κάνω να γελάσουν και όχι να τους χλευάσω. Εξάλλου, εγώ είμαι αυτός που αυτοσαρκάζομαι πρώτος.
 
Το ίδιο γίνεται και με την Έλενα που είναι γυναίκα μου και την αγαπώ πολύ. Δεν έχει παρεξηγηθεί με αστείο μου ούτε στο σπίτι, ούτε στο θέατρο. Η Έλενα μπορεί να παρεξηγηθεί με τις παρατηρήσεις που μπορεί να της κάνω εκτός σκηνής, όπως κάνω και με τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Εκεί κάποιες φορές μπορεί να ενοχληθεί γιατί νομίζει πως επειδή έχω το ελεύθερο της ασκώ πιο σκληρή κριτική.
 
Γενικά με την ομάδα μου θέλω να είμαι επαγγελματίας γιατί πρέπει να γίνουν όλα καλά και σωστά, δείχνοντας σεβασμό στους ανθρώπους που πληρώνουν και έρχονται να μας δουν.

 
Ο γιος σου πώς αντιμετωπίζει το ότι έχει δημοφιλείς γονείς;
 
Νομίζω του Χάρη του αρέσει αυτό. Όταν έρχεται σε παραστάσεις και βλέπει τον κόσμο και παιδιά να έρχονται για φωτογραφίες και αυτόγραφα χαίρεται, χωρίς να ζηλεύει ή να το έχει πάρει στραβά ότι είναι γιος δυο διάσημων γονιών. Παίζει ρόλο το ότι και εμείς δεν έχουμε μεταφέρει κάτι τέτοιο στο σπίτι.
 
Όταν τα παιδιά και άλλοι γονείς του λένε: “Ο μπαμπάς σου είναι καλός ηθοποιός”, εκείνος απαντά: “Είναι καλός μπαμπάς”. Και αυτό νομίζω δείχνει πως έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, ποιος είναι ο ρόλος μου στο σπίτι.

 
Είναι η αδυναμία σου και πολλοί λένε ότι έχει κληρονομήσει το ταλέντο σου. Θα ήθελες να συνεχίσει την παράδοση και να ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής;
 
Ταλέντο θέλω να έχει γιατί θα του κάνει καλό σε κάθε δουλειά. Αν του αρέσει πραγματικά και θέλει να το ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα θα χαρούμε, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον και θα ζήσει μοναδικές στιγμές.
 
Θα έχει και δυσκολίες βέβαια, γιατί το άδικο για τα παιδιά των γονιών που έχουν κάνει καριέρα είναι ότι μοιραία συγκρίνονται με εκείνους και είναι δύσκολο ο κόσμος να αντιληφθεί το ταλέντο τους.
 
Υπάρχουν λίγα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει στον καλλιτεχνικό χώρο κι αυτό γιατί οι γονείς τους δεν είχαν κάνει ίσως τόσο μεγάλη καριέρα. Αυτά τα παιδιά δεν τα κρίνουν για αυτό που κάνουν, αλλά τα συγκρίνουν με τους γονείς τους.

Ακόμη, βέβαια, ο Χάρης είναι μικρός και αν θέλει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο στο μέλλον, θα είμαστε στο πλευρό του. Ό,τι θέλει ο ίδιος...
 
Σκέψεις για δεύτερο παιδάκι υπάρχουν;
 
Υπήρχαν σκέψεις πριν μερικά χρόνια, αλλά τώρα το έχουμε αφήσει στην άκρη αυτό το ενδεχόμενο. Ο Χάρης είναι τώρα στα 9 και η Έλενα αφιερώνει πολλές ώρες στο μεγάλωμά του και επειδή παίζει και στο θέατρο είναι δύσκολο να ξαναμπεί στη διαδικασία του να μεγαλώσει από την αρχή ένα παιδί. Όταν ο Χάρης ήταν 5 χρόνων το συζητούσαμε και εκείνος το ήθελε. Δεν έγινε τότε και τώρα δεν το σκεφτόμαστε πια.

 
Σήμερα που η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, αντιμετωπίζεις δυσκολίες στο χώρο σου; Έχει μειωθεί ο κόσμος που έρχεται στις παραστάσεις;
 
Εμείς το καλοκαίρι δεν καταλάβαμε κρίση. Και το φετινό χειμώνα είχαμε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου από πέρσι. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο κόσμος έχει μεγαλύτερη ανάγκη να γελάσει και θέλει να ακούσει ελληνικούς διαλόγους. Δεν μιλάω μόνο για τα τούρκικα, που είναι ένα φαινόμενο που πραγματικά έχει παραγίνει, αλλά και για το ότι δεν υπάρχει ελληνικό προϊόν για να δει ο κόσμος.

Εδώ έχουμε και εισιτήριο ανέργων και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι άνεργοι και επιλέγουν το θέατρο για τη διασκέδασή τους. Βέβαια, έχουμε κατεβάσει τις τιμές και έχουμε κάνει και κάποιες μέρες ειδικές τιμές για τον κόσμο.
 
Πριν από λίγο καιρό, όταν αποφάσισες να κάνεις το μεγάλο βήμα με το Δελφινάριο, υπήρξαν αρκετές οικονομικές δυσκολίες. Πώς αντιμετώπισες την κατάσταση;
 
Όταν παίρνω μια απόφαση δεν σκέφτομαι αν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παίρνω το ρίσκο γιατί θέλω να κάνω καινούρια πράγματα στη ζωή μου. Ήταν μια κίνηση για την οποία πολλοί μου είπαν πως θα φάω το κεφάλι μου, άλλοι το ήθελαν κιόλας, αλλά στο τέλος πιστεύω πως ανταμείφθηκα. Πλέον έχω ένα χώρο που μπορώ να κάνω ό,τι θέλω και τελικά όταν τολμάς τα καταφέρνεις. Ευτυχώς ζω καλά, χωρίς να είμαι πλούσιος και να κάνω τρελά πράγματα, αλλά μου αρέσει να επενδύω σε νέα πράγματα.

 
Πρόσφατα ανοίξες τη “Seferland” και κάνεις την παράσταση “Ζυμαρούλης”... Πόσο δύσκολο είναι να κατακτήσεις το παιδικό κοινό;
 
Οι μικροί θεατές είναι πιο απαιτητικοί από τους μεγάλους. Είναι ένα κοινό που δεν το ξεγελάς και αν δεν του αρέσει κάτι θα το πει και μάλιστα δυνατά. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για να τους αρέσει. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον “Ζυμαρούλη” και φέτος είναι η τέταρτη χρονιά που ανεβάζουμε την παράσταση και τώρα κάθε Κυριακή πρωί είναι το θέατρο γεμάτο.
 
Είναι μια διαφορετική παράσταση και αρέσει στα παιδιά. Με αφορμή αυτό, ξεκίνησε και η ιδέα του να φτιάξουμε τη Seferland. Εκεί το παιδί μπορεί να πάει να παίξει, να διασκεδάσει και να φτιάξει πράγματα. Εκεί έχουμε και άλλου είδους προγράμματα, όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, θεατρικό παιχνίδι και πολλά άλλα στην τιμή εισόδου.
 
ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΈΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΕΦΕΡΛΗ


Photo Gallery

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10