Τάσος Αποστόλου: Ο κούκλος από τις Ηρωίδες του Mega είναι βαρύτονος της Λυρικής και αποκαλύπτεται στο TLIFE

Τον Τάσο Αποστόλου μπορεί να τον γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το πετυχημένο σήριαλ του Mega, Hρωίδες αλλά υπηρετεί το θέατρο και την όπερα εδώ και πολλά χρόνια.

Ναι! Ο γαλανομάτης Τάσος που υποδύεται στο σήριαλ τον Τάσο επίσης τραγουδιστή της Λυρικής που η Έλλη καταφέρνει να του τραβήξει την προσοχή και να τον ξεμυαλίσει, είναι βαρύτονος και έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγαλύτερες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Τάσος αποκαλύπτεται σήμερα στο TLIFE μιλάει για το πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας να υπηρετεί κάποιος αυτό το είδος τραγουδιού, μας εξιστορεί το ατύχημα που είχε στην διάρκεια παράστασης της Λυρικής, μιλά για τον έρωτα, την στροφή του Έλληνα στην όπερα και φυσικά για τις Ηρωίδες!

-Πες μας για το σήριαλ «Ηρωίδες» Πως το επέλεξες; Μου έγινε μια πολύ ωραία προσέγγιση από τους ανθρώπους που κάνουν το σήριαλ .Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός αλλά διαβάζοντας το σενάριο μου άρεσε και δέχτηκα. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μας αλλά η δουλειά σε αυτό το σήριαλ δεν είναι «άρπα –κόλα» Γίνεται καλή δουλειά.

Στο σήριαλ παίζεις αυτό που είσαι στη ζωή σου έναν τραγουδιστή της όπερας! – Ναι αυτό ήταν πολύ κοινό με τον ρόλο. Αλλά ήταν το μόνο κοινό. Εκείνος τραγουδάει στην όπερα, είναι παντρεμένος με ένα παιδάκι. Ζει μια πολύ συμβατική ζωή. Φαίνεται ότι δεν του αρέσει η ζωή του. Και γνωρίζει την Έλλη η οποία του δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα σε αυτή τη ζωή και τον κάνει να συνειδητοποιήσει το βάλτωμα που έχει επέλθει στη ζωή του. Το οποίο μάλλον το έχει καταλάβει αλλά το ανέχεται χάρη μιας ηρεμίας και κανονικότητας.


Στην προσωπική ζωή δεν είσαι παντρεμένος:
Όχι δεν είμαι παντρεμένος. Είσαι ερωτευμένος; Είμαι καλά εσύ; (γέλια) Είμαι σε μια σχέση και περνάω καλά. Δεν μου αρέσει να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Και δεν θεωρώ ότι η προσωπική μου ζωή είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Πες μας τουλάχιστον αν γενικά στη ζωή σου, σου αρέσει να φλερτάρεις ή να σε φλερτάρουν (γέλια): Μου αρέσει και να φλερτάρω και να με φλερτάρουν.

Πότε και πώς κατάλαβες ότι η υποκριτική και το τραγούδι είναι το μέλλον σου; Η πετριά μου ήρθε στο γυμνάσιο. Μου άρεσε να τραγουδάω αλλά δεν το είχα δει ποτέ επαγγελματικά. Ήθελα υποκριτική. Μικρός έκανα αυτό που κάνουν πολλά παιδάκια φαντάζομαι. Κλινόμουν στο δωμάτιό μου κι έπαιζα μονόπρακτα. Έκανα μουσική από μικρός. Πιάνο. Η μουσική ήταν ο τρόπος που ξεσπούσα όλα τα προβλήματα ως έφηβος, εκεί αυτοσχεδίαζα, τραγουδούσα, φώναζα..
Πως έγινε επάγγελμα; Μετά μπήκα στη σχολή του θεάτρου. Εκεί ένας καθηγητής μου είπε ότι η φωνή που έχεις δεν ήταν κάτι το σύνηθες αλλά εγώ πάλι δεν έδωσα σημασία. Αλλά εγώ επέμενα στην υποκριτική. Τέλειωσα τη σχολή του θεάτρου άρχισα να δουλεύω ως ηθοποιός και συνέχισα να κάνω μαθήματα τραγουδιού με έναν πολύ καλό τραγουδιστή της όπερας τότε και μαλώναμε. Αυτός μου ΄έλεγε να κάνω όπερα εγώ του έλεγα όχι… – Γιατί επέμενες; Δεν ένιωθες το ταλέντο σου στο τραγούδι; Το ένιωθα αλλά θεωρούσα την όπερα πολύ ψέμα. Θεωρούσα ότι έπαιζαν πολύ ψεύτικα και δεν ήταν αληθινό αυτό το πράγμα. Μετά άρχισε να μου αρέσει πολύ. Όταν πλέον πήγα στην Ιταλία να τελειοποιήσω τη φωνή μου εκεί το αγάπησα το τραγούδι την όπερα.
Η όπερα είναι ένα δύσκολο είδος τραγουδιού. Ειδικά στην Ελλάδα. Εσένα σου φαίνεται δύσκολο να το υπηρετείς; Εξαιρετικά δύσκολο Είναι ένα είδος που απαιτεί μια απόλυτη αφοσίωση και πειθαρχία. Είναι στα όρια του πρωταθλητισμού. Πρέπει να είσαι πειθαρχημένος στη ζωή σου. Να ξυπνάει το πρωί να κάνει τις ασκήσεις του να μελετάει πολλές ώρες την ημέρα ανεξάρτητα από τις πρόβες. Ακόμα και 15 ώρες την ημέρα!
Είσαι ικανοποιημένος από τις αμοιβές; Είμαι ικανοποιημένος που μπορώ αυτές τις μέρες να ζω από την δουλειά μου που είναι καλλιτεχνική. Θα ήταν φρικτό να πω ότι έχω παράπονο στις δύσκολες μέρες που ζούμε αλλά συζητώντας προχθές με έναν Ιταλό συνάδελφο που έχει κάνει το ένα τρίτο από αυτά που έχω κάνει εγώ, μου είπε ότι έχει βγάλει τα τριπλάσια χρήματα από εμένα… Είναι πολύ χαμηλές στην Ελλάδα αλλά σου ξαναλέω είμαι πολύ τυχερός που ζω από τη δουλειά μου..
Σε ενοχλεί που οι τραγουδιστές της όπερας δεν έχουν την προβολή που έχουν οι άλλοι τραγουδιστές και ηθοποιοί; Οι τραγουδιστές της όπερας απευθύνονται σε μικρό κοινό. Αυτό το ξέρεις εξαρχής. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέατρο. Εγώ έκανα χρόνια θέατρο και καλό θέατρο 10χρόνια. Όποιος βγει στην τηλεόραση ακόμα και ανέκδοτο να πει γίνεται γνωστός…
Θέλω να μου αποκαλύψεις κάτι περίεργο που σου έτυχε πάνω στη σκηνή της Λυρικής – Έχουν γίνει πολλά αλλά μπορώ να σου πω κάτι πρόσφατο μεταξύ αστείου και τραγικού. Έπεσα από τη σκηνή! Και μάλιστα έπεσα ανάποδα. Μου σκίστηκε το κουστούμι. Χτύπησα πολύ δεν έσπασα κάτι. Αλλά την άλλη μέρα όλο το χέρι μου ήταν μπλε… Συνέχισα να τραγουδάω πεσμένος κάτω από τη σκηνή για να δείξω στο μαέστρο να μη σταματήσει. Στην αρχή ο κόσμος σοκαρίστηκε αλλά μετά μας έδωσε ένα μεγάλο χειροκρότημα.

O κόσμος τελευταία πηγαίνει όλο και συχνότερα στην όπερα. Ναι, ευτυχώς οι παραστάσεις είναι sold out και το καλό είναι ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Έρχονται όλο και περισσότερα νέα παιδιά. 20 , 25 χρονών. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στις κινήσεις που έκανε η λυρική και αυτό εξαργυρώνεται. Έχουμε αρχίσει να πλησιάζουμε τον κόσμο. Είτε με διαφημίσεις ,είτε εκδηλώσεις, παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, δρώμενα.. Πλησιάζουμε τον κόσμο και αυτό εξαργυρώνεται..

Read More

And More