Θέλξη στο TLIFE: Είμαι γεννημένη μάνα! Θέλω και πολλά παιδιά οπότε έπρεπε να ξεκινήσω νωρίς

Στις αρχές Απριλίου θα έρθει στον κόσμο το πρώτο παιδάκι της Θέλξης με τον σύντροφό της Παύλο Γιαβή. Η τραγουδίστρια θα γεννήσει την κόρη της με φυσιολογικό τοκετό και τα συναισθήματά της είναι ανάμεικτα. Αγωνία, άγχος αλλά και μεγάλος ενθουσιασμός και ανυπομονησία. Το να γίνει μητέρα ήταν κάτι που το ήθελε από μικρή, όπως εκμυστηρεύεται στο TLIFE, και ήρθε στην καταλληλότερη στιγμή. Μάλιστα, πολλά χρόνια πριν, σαν από ένστικτο είχε αγοράσει και το πρώτο παιδικό φορμάκι σε ροζ χρώμα! Για όλα αυτά αλλά και για τις προετοιμασίες, για τα κιλά της εγκυμοσύνης και την στήριξη που έχει από τον αγαπημένο της μας μιλά στο TLIFE.

Έχετε αγωνία, φόβο, ενθουσιασμό; Ποιο συναίσθημα επικρατεί;
Μεγάλη! Μεγάλη αγωνία γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Φόβο, όχι με την έννοια του φόβου αλλά να πάνε όλα καλά. Αυτό. Αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό γιατί περιμένω πως και πως να κρατήσω το δικό μου μωρό στην αγκαλιά μου.

Έχετε φανταστεί πως θα είναι η ζωή με το παιδί; Τον εαυτό σας σαν μανούλα τον έχετε δει;

Νομίζω ότι είμαι γεννημένη μάνα! Αλλά και πάλι, επειδή πάντα έτρεχα σε όλες μου τις φίλες, σε όλες μου τις γνωστές μου είχαν μωράκια και τα έπαιρνα αγκαλιά και ασχολούμουν μαζί τους νομίζω ότι το’ χω πολύ. Εύχομαι να μην δω το δικό μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα, τα ξεχάσω όλα και μου φαίνονται όλα πρωτόγνωρα. Γιατί είναι αλλιώς να είναι το δικό σου παιδί και αλλιώς να είναι ένα μωράκι μιας φίλης σου. Νομίζω όμως ότι είμαι γεννημένη μαμά. Από πολύ μικρή είχα αυτό το συναίσθημα. Όταν ήμουν μικρή, φαντάσου, νόμιζα ότι στα 18 κάνεις παιδάκι και χαιρόμουν πάρα πολύ να τελειώσω το σχολείο και να κάνω παιδί. Νόμιζα ότι τελειώνοντας το σχολείο, κάνεις παιδί. Χαίρομαι που θα γίνω και μικρή μαμά και θα το χαρώ έτσι. Γιατί άλλη διάθεση κι άλλη όρεξη έχεις όταν γίνεσαι μικρή μαμά, πιο πολύ διάθεση για να ασχοληθείς πολύ. Θέλω και πολλά παιδιά εγώ οπότε έπρεπε να ξεκινήσω νωρίς για να τα κάνω.

Οπότε ήταν κάτι που το είχατε στο μυαλό σας.
Ναι, πολύ! Δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά ούτε και προγραμματίζεται. Αυτό έρχεται όταν θέλει αυτό και πραγματικά ήρθε όταν ήθελε.

Προετοιμασίες για τον ερχομό του μωρού που έρχεται αρχίσει να κάνετε;
Ναι, έχω αρχίσει. Άργησα γενικά. Στον 7ο, τον προηγούμενο μήνα δηλαδή, ασχολήθηκα με αυτά. Παρήγγειλα έπιπλα και όλα αυτά. Περίμενα προς το τέλος. Δεν ήμουν από τις μαμάδες που όταν έμαθα που όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος, την άλλη μέρα πήγα και ψώνισα. Αν και θα σου πω ότι, στο παρελθόν, όταν ήμουν πιο μικρή είχα ψωνίσει παιδικά. (γέλια) Όχι πολλά αλλά έχει τύχει να έχω κάτι που το είχα ψωνίσει όταν ήμουν πολύ μικρή και απλά το είχα δει και μου είχε αρέσει

Με την σκέψη ότι θα είναι για το μωρό σας;
Με την σκέψη ότι κάποτε, ναι, θα κάνω ένα μωράκι και θα του βάλω αυτό γιατί ήταν τόσο εντυπωσιακό αυτό που είδα.

Τι ήταν αυτό;
Ένα φορμάκι ήταν. Δεν ήταν κάτι τρομερό αλλά ήταν τόσο ζουζουνίστικο! Μπορεί να ήμουν και 18 και 20 όταν το πήρα και να που ήρθε η ώρα και είναι και κοριτσάκι γιατί το είχα πάρει ροζ. Σαν να ήξερα!

Άγχος για το βάρος σας και τα κιλά της εγκυμοσύνης έχετε;
Είμαι από τις τυχερές γιατί έχω πάρει πολύ λίγα κιλά μέχρι στιγμής.

Ακολουθείτε κάποια διατροφή, γυμνάζεστε;
Ακολουθώ μόνο μαθήματα yoga. Από τον 3ο μήνα παρακολουθώ ειδικά μαθήματα για φυσιολογικό τοκετό. Δεν ακολούθησα καμία δίαιτα ούτε καμία διατροφή τύπου ”δίαιτα στην εγκυμοσύνη”. Τα πάντα τρώω. Θα σου πω ότι προσέχω περισσότερο, δηλαδή ήμουν πιο λιχούδα πριν μείνω έγκυος και εκτός αυτού, τώρα θα προσέξω ας πούμε να μην φάω κάτι κακό γιατί σκέφτομαι το μωρό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι η άρρωστη που είμαι με μια διατροφή στο χέρι . Σαφέστατα και δεν τρώω τις τροφές που δεν επιτρέπονται αλλά από εκεί και πέρα και γλυκά έχω φάει και τα πάντα. Δεν είναι ότι έχω στερηθεί κάτι. Απλά είμαι από τις τυχερές που έχω πάρει λίγα κιλά. Δεν μπορώ να σου πω ότι είχα και την ιδιαίτερα αυξημένη όρεξη, ότι μου μύριζε κάτι και ήθελα να το φάω εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι μόλις γεννήσω θα επανέλθω πολύ γρήγορα γιατί έχω πάρει πολύ λίγα κιλά, πραγματικά. Μέχρι στιγμής! Εκτός αν τα παίρνεις όλα τώρα στον 8ο και τον 9ο.

Το ότι η εγκυμοσύνη θα σας αφήσει για λίγο έξω από τα επαγγελματικά, σας προβληματίζει;
Δεν με ενοχλεί καθόλου. Νομίζω ότι έκανα την καταλληλότερη εποχή μωρό, που είναι τα πράγματα έτσι δύσκολα και όλα αυτά. Δεν με αγχώνει αυτό το πράγμα γιατί το μωρό ήταν η προτεραιότητά μου, ήταν αυτό που ήθελα να κάνω και έχει ο Θεός. Εννοείται ότι τους πρώτους μήνες δεν θα ήθελα να… το καλοκαίρι δηλαδή δύσκολα θα έκλεινα κάποια συνεργασία. Θέλω να είμαι κοντά στο μωρό εγώ μέχρι να μεγαλώσει λίγο και να ξεπεταχτεί.

Οπότε θα θηλάσετε το μωρό σας;
Πρώτα ο Θεός. Εγώ λέω ότι θέλω. Θέλω κι αυτό, θέλω κι εκείνο, θέλω να θηλάζω, θέλω φυσιολογικό τοκετό. Αυτά δεν τα γνωρίζουμε. Μπορεί να μην μπορώ, να μην έχω γάλα. Δε το ξέρω αυτό. Θα ήθελα όμως να ακολουθήσω όλα τα παραδοσιακά. Από εκεί και έπειτα κι έτσι όπως έχουν γίνει πλέον τα σχήματα κι όλα αυτά, δεν νομίζω ότι το διήμερο, δύο βράδια την εβδομάδα αν κλείσω κάποια συνεργασία, θα στερήσω από το μωρό τη μαμά ή από εμένα το μωρό. Δεν είναι δηλαδή όπως παλιά που δουλεύαμε έξι μέρες την εβδομάδα οπότε θα ήταν δύσκολο με ένα μωράκι να λείπω κάθε βράδυ. Οπότε, πρώτα ο θεός, θα δω από τον Σεπτέμβρη και μετά αν θα θελήσω να δουλέψω.

Όταν μάθατε ότι είστε έγκυος ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα και πώς το ανακοινώσατε στον σύντροφό σας;
Μάλλον αυτός το κατάλαβε πρώτος. Εγώ κλάμα! Πολύ κλάμα και συγκίνηση. Κι ένα σοκ γιατί, ναι μεν το περιμένεις, ελπίζεις αλλά από την άλλη το ακούς και παθαίνεις σοκ! Θυμάμαι να κλαίω από χαρά και ευτυχία.



Ο σύντροφός σας φαντάζομαι είναι πολύ μαζί σας σε όλη αυτή την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Κανένας άντρας δεν μπορεί να είναι πολύ γιατί νομίζω, κανένας άντρας δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι είναι αυτό γιατί δεν το έχει ζήσει κανένας. Αφού πολλές φορές λέω ακόμα και στο γυναικολόγο μου: γιατί ξέρεις εσύ, έχεις κάνει μωρό; θεωρώ ότι κανένας άντρας δεν μπορεί να το βιώσει 100%. Βέβαια, μπορώ να σου πω ότι κάποιοι μπορεί να το βιώνουν πολύ περισσότερο από τη γυναίκα τους που είναι έγκυος. Εννοώ, μέσα τους, να το αισθάνονται πολύ έντονα αλλά θεωρώ ότι οι άντρες αρχίζουν και καταλαβαίνουν από όταν γεννιέται το μωρό. Για να μην σου πω, από όταν μιλάει και περπατάει. Τότε νιώθουν ότι κάτι γίνεται. Γι’ αυτό λένε μάνα είναι μόνο μία! Αλλιώς θα ήταν μία η μάνα κι ένας ο μπαμπάς. Νομίζω ότι η γυναίκα επειδή το βιώνει, το έχει μέσα της, το νιώθει, την κλωτσάει, είναι οι ορμόνες, είναι τα συναισθήματα κι όλα αυτά… Εννοείται ότι η γυναίκα το βιώνει πολύ πιο δυνατά και το έχει 9 μήνες μέσα της. Είναι ούτως ή άλλως πιο έντονα τα συναισθήματα.
Πλέον δεν βλέπω, να σου πω την αλήθεια, κοπέλες που να μην συμμετέχουν οι σύζυγοι-σύντροφοι. Στο ιατρείο πάντα είναι και ο άντρας μαζί. Δεν είναι όπως παλιά που πήγαινα μόνο οι γυναίκες και έκαναν την εξέταση. Εγώ όποτε πάω στο ιατρείο βλέπω πάντα ζευγάρια, οπότε νομίζω τα πιο καινούργια ζευγάρια το βιώνουν πολύ μαζί. Δεν έχω δει δηλαδή καμία κοπέλα να περνάει μόνη της την εγκυμοσύνη.
Και βέβαια, το άλλοθι των ανδρών ότι παίρνουν κιλά λόγω εγκυμοσύνης. Ότι είναι έγκυος η γυναίκα τους και παίρνουν αυτοί κιλά και η ίδια η εγκυμονούσα μπορεί να έχει πάρει πολύ λίγα.

Το χρησιμοποιεί και ο σύντροφό σας;

Ναι, βέβαια. Έχω λέει αυτό το σύνδρομο τώρα. Και λέω “ποιο σύνδρομο ρε Παύλο; Εγώ έχω πάρει 4-5. Είναι δυνατόν να παίρνεις περισσότερα από μένα;”

Πιστεύετε ότι θα γίνει καλός μπαμπάς;
Ναι, νομίζω κι αυτός ότι θα γίνει πολύ πολύ καλός μπαμπάς. Άλλωστε δεν θα έκανα ποτέ παιδί και οικογένεια με κάποιον που δεν θα πίστευα. Ήταν από τα πρώτα μου κριτήρια το να γίνει πολύ καλός μπαμπάς. Το οποίο λίγο πολύ, αν κόβει το μάτι σου, το βλέπεις γιατί βλέπεις πως συμπεριφέρεται σε άλλα παιδάκια. Νομίζω ότι θα γίνει πολύ καλός μπαμπάς και δεν έχω πέσει έξω σε αυτό.

Read More

And More