Το Oscar για την καλύτερη ατάκα πάει στην. . . Audrey Hepburn

Η 85η απονομή των βραβείων Oscar πλησιάζει και όλοι οι υποψήφιοι αλλά και οι σινεφίλ αλλά τον κόσμο ανυπομονούν να δουν την τελετή στις 24 Φεβρουαρίου! Μέχρι τότε ασχολούνται την προετοιμασία τους οι πρώτοι και με προβλέψεις και ανασκοπήσεις οι δεύτεροι.

Σε μία πρόσφατη δημοσκόπηση λοιπόν που έκανε η ιστοσελίδα γνωριμιών με έδρα τη Βρετανία, Badoo.com οι γυναίκες “έδωσαν” το Oscar για την καλύτερη ατάκα στην Audrey Hepburn για την ταινία του 1963 με τίτλο”Charade”.

Οι γυναίκες ξεχώρισαν την φράση που είπε η Hepburn πριν από 50 περίπου χρόνια στον συμπρωταγωνιστή της Cary Grant: “Δεν θα σε δαγκώσω τώρα. . . εκτός αν το απαιτήσεις”.

Οι άνδρες, πάλι, έχουν άλλη άποψη αφού ψήφισαν την ατάκα της Bette Davis από την ταινία του 1932, “The Cabin in the Cotton”: “Θα ‘θελα πολύ να σε φιλήσω, αλλά μόλις λούστηκα”. Οι άνδρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, προτίμησαν τις χιουμοριστικές ατάκες από εκείνες που αφήνουν υπονοούμενα.

Μπορεί να μην υπάρχει τέτοια κατηγορία, αλλά για τις ανάγκες της δημοσκόπησης το Badoo ζήτησε από τους πελάτες του από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία να διαλέξουν ανάμεσα σε δέκα ατάκες που ειπώθηκαν ως φλερτ και για να σπάσει ο πάγος σε κάποια ταινία.

Οι προτιμηθείσες από τις γυναίκες δύο πρώτες ατάκες ήταν: Η διάσημη της Lauren Bacall προς τον Humphrey Bogart στην ταινία του 1944 “To Have and Have Not”: “Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. . . Α, ίσως απλά σφύριξε. Ξέρεις να σφυρίζεις, έτσι δεν είναι Στιβ; Απλά ενώνεις τα χείλη σου και φυσάς”.

Και της Kathleen Turner προς τον Bob Hoskins στην ταινία “Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ”: “Δεν ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα με τη δική μου εμφάνιση” .

Οι άνδρες ξεχώρισαν την ατάκα της Shirley MacLaine στην ταινία “Σχέσεις Στοργής”: “Μη με λατρεύεις μέχρι να κερδίσω το δικαίωμα”.

Read More

And More