Νίκος Φίλης: Ο υπουργός Παιδείας απολαμβάνει τη βόλτα του σε εμπορικό των βορείων προαστίων!

Σε εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων συνάντησε το TLIFE τον Νίκο Φίλη. Ο υπουργός Παιδείας απόλαυσε τη βόλτα του στο Μαρούσι, αφήνοντας για λίγο τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και τις ευθύνες της πολιτικής του ιδιότητας.

Επέλεξε, ως συνήθως, ένα tshirt σε έντονο χρώμα και δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει την προσοχή του φωτογραφικού μας φακού. Ο Υπουργός απαθανατίστηκε σε μία από τις χαλαρές στιγμές της καθημερινότητάς του.

Με το ίδιο σοβαρό ύφος όμως που έχει και στη Βουλή ή στις τηλεοπτικές εκπομπές που κατά καιρούς τον έχουμε δει να εμφανίζεται. Τις περισσότερες φορές πρωταγωνιστώντας σε έντονες αντιπαραθέσεις και καυγάδες.

Ο Νίκος Φίλης είναι από τους πολιτικούς που το είχε στο “πετσί” του να ακολουθήσει αυτή την σταδιοδρομία. Ο πατέρας του ήταν επίσης βουλευτής και ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική από τα 14 του.

Χαρακτηριστικό του πολιτικού κύτταρου της οικογένειας είναι και το γεγονός ότι η αδελφή του πατέρα του, Ελένη Πανά υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες υποψήφιες στην Τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Κάνοντας σπουδές στη Νομική μεταπηδά στη δημοσιογραφία και κάπως έτσι οδηγήθηκε στο να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, στα 55 του, έχει τη θέση του υπουργού Παιδείας.

Ενδιαφέρον για την καθημερινότητά του είναι ότι συνηθίζει να να μετακινείται με το Μετρό και με το λεωφορείο καθώς δεν οδηγεί. Μη σου φανεί περίεργο αν κάποια στιγμή τον συναντήσεις σε κάποιο από τα ΜΜΜ. Ή ακόμα, όπως διαπιστώνεις στο TLIFE, να κάνει τα ψώνια του στα ίδια μαγαζιά μαζί σου. Το Μαρούσι άλλωστε είναι πολύ κοντά στην περιοχή που μένει, το Χαλάνδρι.

Από τις αγαπημένες του συνήθειες είναι και ο κινηματογράφος αλλά και οι έξοδοι για φαγητό. Είναι λάτρης του καλού φαγητού. Αν και προτιμά να το απολαμβάνει στο σπίτι με την οικογένειά του και τους φίλους του αφού δεν αγαπά τα ξενύχτια.

Τον ελεύθερο χρόνο του, που είναι κυρίως τα Σαββατοκύριακα, επιλέγει να τον αφιερώσει στην κόρη του, την 8χρονη Μαριάννα και τη σύζυγό του Χριστίνα.

Read More

And More