Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.11.2010 | 07:07

Σεξ: ο μέγας απών από την καθημερινότητα του γάμου!

Σεξ: ο μέγας απών από την καθημερινότητα του γάμου!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Tο σεξ σήμερα είναι ο μέγας απών από την καθημερινότητα του γάμου, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία Πανελλαδικής Έρευνας της EMAΣ (Εταιρεία Μελέτης Ανθѳρώπινης Σεξουαλικότητας) η οποία πραγματοποιήθηκε σε 18.000 ζευγάρια παραγωγικής ηλικίας και διήρκησε 1 χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι έγγαμοι ενώ ξεκινούν με καλές προθέσεις και υπερβολικές επιθυμίες, στο τέλος της 7ετίας φαίνεται να εξοικειώνονται με την αποχή και  οδηγούνται σε συγκρούσεις, γκρίνια και απιστία, με τελική κατάληξη το διαζύγιο. Έτσι, ενώ αρχικά απολαμβάνουν το σεξ καθημερινά, δυστυχώς αυτό δεν διαρκεί για πολύ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον  Πρόεδρο της Ε.Μ.Α.Σ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη,  ο 7ος χρόνος του γάμου είναι μια κρίσιμη χρονική καμπή για τις σχέσεις των ζευγαριών, αφού σηματοδοτεί την πλήρη σχεδόν αποχή από την ερωτική συνεύρεση.

Στο ερώτημα γιατί ο 7ος χρόνος του γάμου και όχι ο 2ος ή ο 10ος είναι η κρίσιμη καμπή στην ερωτική ζωή των παντρεμένων, δεν υπάρχει επιστημονική απάντηση. Bέβαιο είναι ότι ισχύει, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά διεθνώς. Eξάλλου πρόσφατα στη Γερμανική Bουλή προτάθηκε από γυναίκα βουλευτή η λύση του γάμου στον 7ο χρόνο υποχρεωτικά και η συνέχισή του μόνο εάν υπάρχει συναίνεση και των δύο συντρόφων.
 
Όπως αποδεικνύεται από την έρευνα της EMAΣ τα 2 πρώτα χρόνια του γάμου, τα παντρεμένα ζευγάρια έρχονται σε επαφή 3 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα και ο αριθμός αυτός, μειώνεται σε 1 φορά την εβδομάδα στον 5ο χρόνο, για να περιοριστεί στον 7ο σε 1 φορά το μήνα. Αυτή η αποχή, όμως, είναι που οδηγεί στην απιστία. Συγκεκριμένα ενώ τα 2 πρώτα χρόνια το 19,5% των ανδρών και μόνο το 6% των γυναικών, δηλώνουν ότι απιστούν τα ποσοστά αυτά στον 7ο χρόνο για μεν τους άνδρες στο 56,5% για δε τις γυναίκες στο 64,5%.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Πιέσεις στο πρόσωπο: 4 απλές ασκήσεις που είναι σαν να κάνεις βελονισμό στο σπίτι!
Κάν'το μόνη σου: Πως να φτιάξεις ένα clutch από πλαστικοποιημένο χαρτί!
Meghan Markle: Η sexy σύντροφος του πρίγκιπα Harry αποκαλύπτει τα fitness μυστικά της
Θέλεις να πεις “Goodnight moon” και να κοιμηθείς ήσυχη; Αυτά είναι τα φυτά που πρέπει να έχεις στο υπνοδωμάτιο
Top 10