Φθηνές προτάσεις για να δοκιμάσεις την έθνικ κουζίνα από 15 ευρώ!

Πολλές είναι σίγουρα οι φορές που έχεις σκεφτεί να βγεις με τον καλό σου ή και με τους φίλους και την οικογένειά σου για φαγητό και αναρωτιέσαι πού να πάτε. Κι ενώ, μπορεί να είσαι λάτρης της ελληνικής κουζίνας – και να μην αποχωρίζεσαι εύκολα τα ψητά παϊδάκια και τα μπριζολάκια – από το μυαλό σου έχει περάσει να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό, έτσι για αλλαγή.
Για ‘σένα λοιπόν, που έχεις γαστρονομικές ανησυχίες και θέλεις να ξαφνιάσεις ευχάριστα τον ουρανίσκο σου και να γνωρίσεις και άλλες διεθνείς γεύσεις, ετοιμάσαμε μια λίστα με τα πιο hot spots της πόλης που μπορείς να βρεις από sushi μέχρι μεξικάνικη fajitas. Και μην ξεχνάς δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να πας για φαγητό, αφού υπάρχουν προτάσεις για όλα τα βαλάντια…
Ασιατική κουζίνα
Η ασιατική κουζίνα αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη κουλτούρα ενός μεγάλου πολιτισμού που “κλειδώνεται” μέσα σε δυο chop sticks. Οι Ασιάτες απολαμβάνουν την κάθε μπουκιά και είναι αυτοί που καθοδηγούν την τροφή τους, χωρίς να την “καρφώνουν”.
Ως κουζίνα, αποτελεί μια γαστρονομική απόλαυση που πρέπει σίγουρα να γνωρίσεις. Παραδοσιακές συνταγές από την Κίνα, την Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία θα σε ξαφνιάσουν ευχάριστα. Γλυκόξινα πιάτα, noodles, κοτόπουλο σετσουάν, πάπια Πεκίνου και sushi είναι μερικές από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.
Mongo’s
Ένα νέο στέκι με ζεστά χρώματα, έντονα αρώματα, ευχάριστη ατμόσφαιρα και καλό φαγητό, εμπνευσμένο από την ασιατική κουζίνα. Οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα 15 με 20 ευρώ τα δυο άτομα.

Η πρωτοτυπία στα Mongo’s είναι πως το πιάτο σου το φτιάχνεις μόνος σου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό διαδραστικό παιχνίδι που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τους δικού σου πρωτότυπους συνδυασμούς.
Η διαδικασία είναι απλή:
1. Γεμίζεις το μπολ με λαχανικά της αρεσκείας σου
2. Διαλέγεις τη σάλτσα
3. Διαλέγεις μπαχαρικά
4. Προσθέτεις κρέας η ψάρι…

Τα δίνεις στο σεφ και σε λίγα λεπτά απολαμβάνεις τις μοναδικές ασιατικές γεύσεις! Ενώ, ακόμη μπορείς να δοκιμάσεις sushi, αλλά και πολύ γευστικά ορεκτικά, όπως τα πουγκάκια με καβουρόψιχα και τυρί φιλαδέλφεια, που σου τα προτείνουμε ανεπιφύλαχτα.

Στην Αθήνα θα βρεις το Mongo σου στο Μetro Μall, στον Άγιο Δημήτριο, ενώ υπάρχουν και άλλα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Sushi bar
Αν είσαι λάτρης του sushi και επιμένεις στην ιαπωνική φιλοσοφία, σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς ένα Sushi Bar. Πρόκειται για ένα χώρο κομψό και ντιζαϊνάτο που θα σε μυήσει στα μυστικά της ασιατικής κουζίνας. Sashimi, nigiri, και temaki είναι μερικά από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις, όπως και τα tartar και teriyaki, με βάση τον σολωμό.

Οι τιμές στο sushi bar κυμαίνονται κοντά στα 20 ευρώ το άτομο (40 ευρώ το ζευγάρι). Ενώ με 20-30 ευρώ μπορείς να πάρεις και μενού για έξω. Τα Sushi Βars βρίσκονται σε Παγκράτι, Ψυχικό, Π. Φάληρο.
Oriental Golden Sun
Ένα από τα πρώτα κινέζικα εστιατόρια της Αθήνας είναι το Golden Sun, το οποίο έχει μείνει αναλλοίωτο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Με παραδοσιακό ντεκόρ από τα βάθη της Ασίας και αυθεντικές γεύσεις είναι ένα από τα καλύτερα στέκια στο Μαρούσι.
Ο μπουφές του περιλαμβάνει από το ξεχωριστό κοτόπουλο με σετσουάν σάλτσα μέχρι το πασίγνωστο καντονέζικο τηγανητό ρύζι με αυγό και πολλές άλλες γεύσεις, φτιαγμένες από έμπειρο Κινέζο σεφ.

Οι τιμές κυμαίνονται στα 20 ευρώ περίπου το άτομο (40 ευρώ το ζευγάρι), ενώ κάθε Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι υπάρχει μπουφές με 16 ευρώ το άτομο.
Ιταλική κουζίνα
Μια από τις πιο πλούσιες και αρκετά δημοφιλής κουζίνα στη χώρα μας είναι ασφαλώς η ιταλική. Γευστικές σπαγγέτι, τραγανές πίτσες και ένα σωρό άλλα χειροποίητα ζυμαρικά που σίγουρα όλοι έχουμε δοκιμάσει. Μια λοιπόν, ασφαλή επιλογή είναι αυτή ενός ιταλικού εστιατορίου, στο οποίο ξέρεις ότι θα χορτάσεις ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσεις και αυθεντικές ιταλικές συνταγές.
Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι οι Ιταλοί είναι φημισμένοι καλοφαγάδες…
La Pasteria
Μια από τις πιο σταθερές αξίες στην ιταλική κουζίνα είναι η “La Pasteria” . Με καταστήματα σε όλη την Αθήνα και τις γευστικές συνταγές του Έκτορα Μποτρίνι αποτελεί σημείο αναφοράς.

Η λαχταριστή καρμπονάρα με την αυθεντική ιταλική συνταγή, τα έντονα μυρωδικά ο βασιλικός και η ρίγανη είναι μερικά από τα γευστικά στοιχεία του εστιατορίου. Το “κλου” του μαγαζιού είναι άλλο η φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα πάνω από τα ζυμαρικά.

Το τελευταίο ανανεωμένο menu τους προσφέρει γεύμα στα 12 ευρώ το άτομο, το οποίο περιλαμβάνει ατομική σαλάτα, επιλογή από ζυμαρικά της αρεσκείας σου και γλυκό.
Αl dente
Ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά εστιατόρια στο Καλαμάκι είναι το “Al Dente”, που με την εμπειρία χρόνων, τις αυθεντικές ιταλικές συνταγές, τα χειροποίητα ζυμαρικά και τα 15 τουλάχιστον πιάτα που αποτελούν προσωπική δημιουργία του μάγειρα, θα σε εντυπωσιάσει.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα, καλό φαγητό και μοντέρνα διακόσμηση που θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Το μιλφέιγ καπνιστού σολωμού με τυρί φιλαδέλφεια και τα χειροποίητα ζυμαρικά νιόκι είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις, ενώ η γαστρονομική απόλαυση συμπληρώνεται με το φημισμένο σουφλέ πορτοκάλι.
Οι τιμές του κυμαίνονται περίπου στα 45 με 50 ευρώ τα δυο άτομα (μαζί με τα ποτά ή τα αναψυκτικά)
Πολίτικη κουζίνα
Μια κουζίνα με τεράστια ιστορία που έφθασε να γίνει και ταινία. Η πολίτικη κουζίνα φέρνει συνταγές, γεύσεις και αρώματα από την Ανατολή και παραδοσιακά πιάτα που ξέρουν να φτιάχνουν καλά οι γιαγιάδες από την Πόλη.
Ο ουρανίσκος γαργαλιέται παίζοντας με γεύσεις έντονες, αρχίζοντας με Ταμπουλέ, συνεχίζοντας με Γιαουρτγλού Κεμπάπ, Ιτσλί Κιοφτέ, Χουνκιαρ Μπεγιεντί και τελειώνοντας με Κιουνεφέ.
Αlladin
Το εστιατόριο “Alladin” είναι ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον, γεμάτο από εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές των παραμυθιών. Οι αισθήσεις ταξιδεύουν στο μαγικό λυχνάρι, την πανέμορφη πριγκίπισσα και τους 40 κλέφτες.

Πολλές από τις παραδοσιακές πολίτικες συνταγές θα αναστατώσουν τον ουρανίσκο και τη μύτη σου. Πρώτο μέλημα του μαγαζιού είναι το δικό σου γευστικό ταξίδι στον δικό τους παραμυθένιο κόσμο. Το μενού ανανεώνεται συνεχώς και το Αϊράνι ρέει άφθονο…
Το “Alladin” Βρίσκεται στο Π. Φάληρο και ενδεικτική τιμή είναι γύρω στα 20 ευρώ το άτομο (40 ευρώ το ζευγάρι).
Vosporos
Ένας πρόσφατα ανακαινισμένος χώρος με παραδοσιακές συνταγές από την Ανατολή και θέα το απέραντο γαλάζιο. Ο Vosporos βρίσκεται στο Μικρολίμανο και συνδυάζει την καλή ποιότητα των υλικών με τα γευστικά πιάτα και την όμορφη θέα.

Με ένα πλούσιο menu που περιλαμβάνει πολλές πολίτικες συνταγές θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Από τα πιο νόστιμα πιάτα του το κεμπάπ γιαουρτλού, αλλά και οι ποικιλίες κρεατικών, όπου υπάρχει και ο γνωστός γύρος ντονέρ.
Μια ενδεικτική τιμή είναι γύρω στα 20 με 25 ευρώ το άτομο για ένα χορταστικό γεύμα.
Μεξικάνικη κουζίνα
Μια κουζίνα με έντονες γεύσεις, πολλά αρώματα και καυτερά πιάτα. Το τσίλι, τα καρυκεύματα και ο πολύχρωμος στολισμός των πιάτων είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της μεξικάνικης κουζίνας.
Το καλαμπόκι και το ρύζι, άλλωστε, που χρησιμοποιούν στα πιάτα τους είναι το πιο διαδεδομένο σιτηρό στη μεξικάνικη διατροφή. Σύμφωνα με τη συγγραφέα Karen Hursh Graber, η πρώτη εισαγωγή ρυζιού στην Ισπανία από τη Βόρεια Αφρική τον 4ο αιώνα οδήγησε στην ισπανική εισαγωγή ρυζιού στο Μεξικό, στο λιμάνι της Veracruz το 1520. Αυτό ήταν η απαρχή για τη δημιουργία μιας από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου.
Αl taco bueno
Το “Al taco bueno” είναι ένα από τα πιο γνωστά Tex-Mex εστιατόρια στο Χαλάνδρι και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα του Μεξικού. Με κύριο χαρακτηριστικό του το τσίλι και τις γευστικές fajitas προσφέρει χορταστικά και αυθεντικά πιάτα.

Πρόκειται για ένα ζεστό χώρο με πολλά χρώματα και όμορφες μυρωδιές, που με τα παραδοσιακά στοιχεία της διακόσμησης του σε ταξιδεύει ως το Μεξικό. Αν βρεθείς εκεί πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις τις quesadillas, τα burritos και τις fajitas.

Ενδεικτική τιμή είναι στα 22 ευρώ το άτομο (44 ευρώ το ζευγάρι)
Καλή όρεξη και καλή διασκέδαση!

Read More

And More